By 

15 wijsheden over de liefde die elke vrouw moet weten


Liefde is… Dit fenomeen heeft voor een ieder een andere betekenis. Maar er zijn bepaalde wijsheden over de liefde die je beter niet voor lief kunt nemen. Wij hebben de belangrijkste voor je verzameld!

1. Als duizend anderen van je houden, maar je houdt niet van jezelf zal andermans liefde nooit volstaan. Met andere woorden: love yourself first! Alleen dan kun jij je hart openen voor de liefde van een ander.

2. Ga niet op zoek naar liefde, de liefde vindt jou. Dit wil niet zeggen dat je jezelf in een toren moet opsluiten… Maar iets forceren is in geen enkele situatie gezond.

3. Je ziet elkaar beter met het hart. Waar het echt omgaat is met het blote oog niet te zien.
Het oog wil natuurlijk ook wat, maar waar het echt om draait is hoe snel de persoon in kwestie jouw hartje laat kloppen.

4. Je hebt niemand nodig om je compleet te voelen, je verdient iemand die jou compleet accepteert. Wanneer je toe bent aan een relatie neem dan geen genoegen met de eerste catch om deze leegte op te vullen.

5. Zonder verdriet weet je niet wat gelukkig zijn precies is. Broken hearted? Fijn is anders natuurlijk! Maar… liefdesverdriet zorgt er wel voor dat jij je volgende vriend(in) dubbel en dwars waardeert.

6. Liefde hoeft niet perfect te zijn, zolang het maar echt is. We zijn oud genoeg om te weten dat prinsen op witte paarden alleen bestaan in sprookjes. In het echte leven is perfectie ver te zoeken, maar zolang er sprake is van wederzijdse liefde mag jij jezelf gelukkig prijzen!

7. Liefde is loslaten. Dit kun je op verschillende manieren interpreteren. Het belangrijkste is dat jullie elkaar vrij laten in elkaars keuzes.

8. Zonder vertrouwen geen relatie. Vertrouwen is fundamenteel voor iedere relatie. Het komt echter te voet en gaat te paard: het is makkelijker om iemands vertrouwen te verliezen dan te winnen.

9. Liefde is geven en nemen. Dit spreekt voor zich, nietwaar?

10. Niet het gebrek aan liefde, maar het gebrek aan vriendschap maakt ongelukkige relatie. Wees in eerste instantie elkaars beste vriend en dan pas elkaars lover.

11. Trouw bestaat wanneer de liefde groter is dan de verleiding. Wanneer je écht van iemand houdt zijn alle verleidingen (makkelijk) te weerstaan.

12. Jouw partner is niet ‘jouw wereld’, jouw partner verrijkt jouw wereld. Wanneer je verliefd bent, vergeet de buitenwereld dan niet!

13. Liefde is niet iemand vinden om mee te leven, maar iemand vinden waar je niet zonder kunt leven. Blijf te alle tijde je eigen leven leiden!

14. Echte liefde is moeilijk te vinden, maar nog moeilijker om te verbergen. Wanneer je verliefd bent zal dit van je af te lezen zijn!

15. Liefde is het geluk van een ander voorop stellen, zonder jezelf ongelukkig te maken. Wanneer je van iemand houdt doe je alles om een lach op je lovers gezicht te toveren. Maar nooit ten koste van je eigen geluk!

 

Meer over liefde:

Liefde op het eerste gezicht, bestaat dat echt?

Dit is dé reden waarom mannen een lange relatie beëindigen

Lange relatie? Met deze 5 tips vergroot je de seksuele spanning

Beeld: Tumblr
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Ik heb een relatie met een vrouw en zij wil dat ik haar bef, hoe pak ik het aan? – VrijVraag #21
October 19, 2018
sterrenbeeld date
It’s all in the stars: Jouw ideale date volgens je sterrenbeeld
October 16, 2018
millenial-liefde
Millenial liefde #8: Weekend weg met een stout randje I
October 15, 2018
Zo wordt een lange afstandsrelatie een succes: tips van 9 vrouwen
October 09, 2018
6 tekenen dat je nog niet over je ex heen bent
September 23, 2018
zomerliefde-lexa
Zoveel zomerliefdes strandden al na een halfjaar
August 25, 2018
Hoe weet je of hij je leuk vindt?
Waarom het zo moeilijk is om te zien of iemand je echt leuk vindt
August 21, 2018
LHBTQIA+: wat betekent het?
August 02, 2018
Zo houd je je lange afstandsrelatie spannend
July 31, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *