By 

“Hoe kan ik de mannelijke G-spot stimuleren?” – VrijVraag #8


Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag. Ditmaal heeft ze het over de mannelijke G-spot…

“Waar zit de mannelijke G-spot? En is een G-spotorgasme intenser dan normaal?” 

– Sarah

 

Mannelijke G-spot = prostaat

Superspannend dat je dit gebied wil gaan verkennen. De mannelijke G-spot wordt ook wel met regelmaat de P(rostaat)-spot genoemd (gezien de G-spot voor Grafenberg-spot staat en deze alleen de vrouwelijke anatomie aanwezig is) en bevindt zich in anus van de man ter hoogte van de prostaat. Nu je dit weet ben ik benieuwd wat je nu van het idee vindt om dit gebied te gaan stimuleren? Wellicht heb je hier bepaalde ideeën, overtuigingen en associaties bij die je mentaal nog moet ombuigen om hier daadwerkelijk ook zelf plezier aan te gaan beleven. Grote kans dat de mentale voorbereiding niet alleen voor jou geldt, maar ook voor je vriend…

Taboe onder mannen

Wanneer je steekproefsgewijs met heteroseksuele mannen over het onderwerp P-spot stimulatie praat zijn de reacties en ervaringen van 7 van 10 deze mannen in eerste instantie negatief of ontkennend. Het idee om iets van achteren naar binnen te werken is voor veel een onaantrekkelijk, vies idee (“hun achterdeur is er voor één ding”) en heeft direct een homoseksuele associatie. Heteroseksuele mannen praten hier onderling absoluut niet over en in een groep wordt er vooral over gelachen en naar elkaar gewezen. Ik geloof dat het vooral een psychologische drempel is die heteroseksuele mannen (én soms vrouwen) tegenhoudt om hiermee te experimenteren. Niet per definitie omdat het niet lekker is. Het is namelijk onlogisch dat deze spot alleen bij homoseksuele mannen is geëvolueerd en alleen bij hen lichamelijk lekker voelt om te stimuleren. Hoewel dit natuurlijk niet voor alle homoseksuele mannen geldt.

Vertrouwen is key

De heteroseksuele mannen die wel ervaring met stimulatie van de mannelijke G-spot hebben, geven aan dat het eigenlijk al gênant of beschamend voelt om met hun vriendin te bespreken dat dit lekker is. Pas wanneer er genoeg vertrouwen en openheid is in de relatie, wordt dit voor hen een bespreekbaar onderwerp. Zij benoemen dat het stimuleren van dit gebied tijdens de sex en het klaarkomen zeker een extra dimensie geeft en er voor zorgt dat hij ‘door het plafond gaat’. Bespreek dus vooral eerst van te voren met je vriend wat hij hier zelf van vindt voordat je hem een (misschien) niet-gewenste surprise party geeft. Wanneer je het moeilijk vindt om dit op de man af te vragen, kun je ook proberen dit gebied voorzichtig te benaderen tijdens de sex. Let hierbij op zijn lichamelijke reacties. Bij een positieve reactie kun je ervoor kiezen om een stapje verder te gaan. Opwinding en ontspanning van lichaam en geest zijn normaal al de belangrijkste voorwaarden zijn voor plezierige sex. Bij het penetreren van de anus, een spier die werkt middels spanning en ontspanning, is het daarom des te meer een must.

Zo geef je een prostaatmassage

Hoe pak je het aan wanneer je van jezelf en je vriend een ‘go‘ hebt? Begin met het creëren van en behouden van opwinding en ontspanning tijdens de sex. Je kunt het gebied voorzichtig onderzoeken met een vinger en de opening bijvoorbeeld eerst gaan masseren. Zo kan je vriend ook wennen aan het idee dat er iets bij hem naar binnen gaat. De anus trekt namelijk uit reflex samen wanneer er iets (onverwacht) in de buurt komt.

Gebruik spuug of glijmiddel op je vinger en zijn anus om het penetreren te versoepelen. Ook kunnen poppers gebruikt worden om de spier te helpen ontspannen. Hierna kun je proberen om je wijsvinger voorzichtig en zachtjes in zijn anus te brengen… tot maximaal twee vingerkootjes. Maak dan (liefst vanuit missionaris positie) een ‘kom hier-beweging’ met je wijsvinger tegen de voorwand. Dan kun je op zoek naar een zacht bal-vormig gebied om de prostaat te stimuleren en  – zoals ze dat noemen – te melken. Over de gewenste druk (harder of zachter, één of twee vingers) zullen jullie met elkaar over moeten communiceren. Vooral je vriend moet dit duidelijk aangeven. In principe is het duwen op de prostaat niet pijnlijk. Toch zijn er verhalen van mannen die flauwvallen wanneer er te hard wordt gedrukt op dit gebied. Wees dus liever te voorzichtig dan te hardhandig.

Het P-spot orgasme

Het schijnt dat mannen kunnen klaarkomen door enkel en alleen al het gebied te stimuleren. Toch geven de meeste (ervarings)deskundigen die ik sprak aan dat ze het zelf (nog) niet ervaren hebben. Slechts één vertelde dat het toch net een ander gevoel geeft dan een ‘normaal’ orgasme, maar dat er wel stevige stimulatie nodig is. Wellicht speelt het idee of de kick die het geeft mee in de manier waarop mannen het gevoel ervaren. Voor de meeste mannen lijkt dus te gelden dat jij of hijzelf ‘normaal’ zal moeten stimuleren naast de P-spot stimulatie om hem tot een orgasme te laten komen.

Wat kan hij verwachten van deze stimulatie? De ervaringsdeskundigen benoemen dat het stimuleren van de P-spot bij de sex en met name tijdens het klaarkomen anders is, een extra intens gevoel geeft en dat het dus extra genieten voor hem is. Sommigen komen sneller klaar en wellicht als je de zaadlozing zou onderzoeken vind je een aantal meer cellen prostaatvocht! Echter was het gevoel vrij moeilijk te beschrijven. De boodschap is dus: gewoon proberen en ervaren dus…

Staat het idee van je eigen vinger je tegen? Dan zou je eventueel kunnen gebruik maken van anale dildo’s, vibrators of andere speeltjes to do ‘the dirty job’. Succes!

 

Heb jij ook een VrijVraag voor Marjolein? Stel ‘m hier (anoniem) in een reactie of mail naar redactie@lottelust.nl.

Meer over erogene zones:

5 verwenplekjes van de man die je aandacht verdienen

Perineum: een must-do move om zijn orgasme heftiger te maken

Zo komt hij heftiger klaar

Beeld: Tumblr
Marjolein
About me

Marjolein is psycholoog en is opgeleid tot Vlaamse seksuologe met een Master in de Seksuologie. Tijdens en na haar opleiding heeft ze individuen en koppels begeleid op de seksuologie afdeling in een medische setting. Momenteel werkt ze als psycholoog en behandelt ze vragen over seksualiteit op aanvraag.

YOU MIGHT ALSO LIKE

squirten
Waarom is squirten makkelijker met een partner dan alleen? – Vrijvraag #35
March 01, 2019
standjes g-spot stimuleren
De 4 lekkerste standjes om je G-spot te stimuleren
February 04, 2019
lelo blackfriday korting
Black Friday tip: tot 70% korting op LELO (+5% exclusieve korting)
November 22, 2018
squirten spuitend klaarkomen
Spuitend klaarkomen: squirten in 10 stappen
October 22, 2018
baarmoederhals orgasme
Alles wat je moet weten over het baarmoedermond orgasme
October 14, 2018
cat-standje
Bye missionaris: waarom het CAT-standje véél lekkerder is
October 11, 2018
5 erogene zones -van-de-man
5 verwenplekjes van de man die je aandacht verdienen
March 25, 2016
g-spot-stimuleren-0
Tip: vind je G-spot met deze sexspeeltjes (+ korting)
January 16, 2016
review-safe-sensual-g-spot-vibrator
Review: 3 vrouwen testen de Safe Sensual G-Spot Vibrator
October 17, 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *