Florence (19) heeft een mask fetisj: “Het moet er stoer en ruig uitzien”

door Lissa

Bondage, voetfetisj en roleplay zijn erg bekende seksuele fetisjen, maar er is zoveel meer. Zo hebben sommige mensen een voorliefde voor het dragen van een gezichtsbedekkend masker. Om hier meer over te weten, stelden we Florence* (19), die een mask fetisj heeft, een aantal vragen.

Wat is een mask fetisj?

“Een mask fetisj hebben houdt in dat je een positief gevoel krijgt als jij of iemand anders een masker draagt”, legt Florence uit. “Vaak is dit een seksueel en bevrijdend gevoel. Bij mij ook, ik word er dus opgewonden van als iemand een masker draagt.” Een masker brengt een soort mysterie met zich mee en dat is wat het zo spannend en opwindend maakt. “Je ziet de persoon niet, zou hem moeilijk herkennen en dat geeft een soort spanning”, vertelt Florence. “Wel zie je de ogen en dat is voor mij persoonlijk wel heel hot. Aan iemands ogen zie je namelijk meer dan je denkt. Doordat je niet afgeleid door andere gezichtsuitdrukkingen laten de ogen meer de emotie zien.” Florence wil wel benadrukken dat andere mask fetisjisten andere voorkeuren kunnen hebben. “Iedereen kan een fetisj natuurlijk anders ervaren.”

Wat voor masker?

Als we het over maskers hebben, denk je misschien gelijk aan de grappige carnavalsmaskers die we dragen. Zoals een clownsgezicht, paardenkop of La Casa de Papel-masker. Dat is niet wat Florence persoonlijk aantrekkelijk vindt: “Dat is absoluut niet wat ik in mijn fantasie heb. Het moet er stoer uitzien, niet eng, maar gewoon ruig. Zoals ik net al zei vind ik het belangrijk dat je de ogen wel ziet, maar de mond hoeft bijvoorbeeld niet zichtbaar te zijn. Nu denk je misschien aan een bivakmuts en hoewel ik eerst zou zeggen ‘hell no!’ kan het misschien wel. Het hangt van de setting en sfeer af. Het is in ieder geval belangrijk dat het er stoer uitziet en dat de persoon onherkenbaar is, maar de ogen eruit springen.”

mask fetisj

Waar komt de fetisj vandaan?

Elke fetisj komt ergens vandaan. Dat kan komen door ervaringen in iemands jeugd, een bepaalde aantrekkingskracht, gemis of verlangen. Dat kan per persoon heel verschillend zijn. Florence: “Ik denk dat dit bij mij komt doordat ik als tienermeisje fan was van bepaalde YouTubers. Zij lieten hun gezicht niet zien, omdat ze niet herkend wilden worden. Wanneer ze dan toch voor de camera gingen, droegen ze een masker. Ik vond het heel mysterieus dat ik niet wist hoe diegene er uitzag. Dit was niet meteen op een seks gerelateerde manier, meer spannend.” Ook vertelt Florence dat ze het heel vet vond wanneer personages in films gezichtsbedekkende kleding droegen. Je kan er namelijk je eigen fantasie bij bedenken. Rond haar 14e werd het haar duidelijk dat ze maskers echt fascinerender vind dat een ‘normaal’ iemand.

Is er ook een speciale outfit?

“Ja, naast het masker is het ook wel belangrijk wat diegene draagt, maar niet zo belangrijk dat de hele outfit een fetisj is. Fleurige pastelkleurtjes is bijvoorbeeld een absolute no go. Het mag gewoon een donkere kleur outfit zijn en uiteraard later zonder kleding.”

Wie draagt het masker?

Een mask fetisj, hoe gaat dat dan in de praktijk op seksueel gebied? Er zijn mensen met deze fetisj die zelf graag het masker (ook) dragen. De voorkeur van Florence is andersom: “Zelf vind ik het opwindend dat altijd de andere persoon het masker draagt. De persoon die ik in mijn gedachte heb is altijd een ruige, sterke, stoere man. Dat ik dat beeld erbij heb is eigenlijk wel grappig, ik val namelijk op mannen en vrouwen, maar bij een masker heb ik altijd een man in gedachte. Dit komt waarschijnlijk omdat een man vaak als dominanter wordt gezien.” Mocht Florence trouwens ooit in de situatie komen dat een vrouw een masker wil opzetten, dan zou ze dat niet afslaan!

Schaam je je ervoor?

Hoewel we steeds werken om taboes rondom seksualiteit te doorbreken, zijn er nog genoeg vooroordelen over fetisjen. “Je kan veel ergere of beschamende fetisjen hebben dus ik heb er geen problemen mee”, aldus Florence. “Ik doe er niemand kwaad mee.”

Hoewel veel mensen balen van het dragen van een mondkapje, heeft het voor een mask fetisjist als Florence ook voordelen. “Ik vind de mondkapjes op het moment wel aantrekkelijk, maar het is niet dat ik kwijlend naast iemand in de supermarkt sta.” Ze legt het heel duidelijk uit: “Sommige mensen vallen bijvoorbeeld op blond haar en ik op een bepaalde mysterieuze blik. Dit betekent niet dat ik fantaseer over elk persoon met een mondkapje. De outfit, sfeer en de persoon achter het masker tellen ook mee. Net zoals iemand die op blond valt ook naar het gezicht kijkt. Iedereen heeft zo z’n ding en dat is heel normaal.” Als we haar vragen of ze het ooit ook in praktijk wil brengen twijfelt ze daar geen moment over; “Absoluut, daar hoef ik niet lang over na te denken.”

Deel je het met mensen?

“Ik ben een grote flapuit dus in een melige bui zou ik het wel vertellen, maar vaak dan wel aan mensen die ik vertrouw en van wie ik weet die dit gewoon leuk opvatten. Mijn ex praatte altijd al heel afkeurend over mensen die fetisjen hadden, dat was niks voor hem dus voelde ik me er ook niet prettig bij om het op te brengen. Mijn zusje weet het bijvoorbeeld wel, dit komt ook omdat wij samen die films hebben gekeken waar mannen maskers droegen, denk aan Star Wars en de Marvel-films. Hierdoor snapt zij het wel. Ik vertelde het laatst ook aan een vriendin en nu zijn we van plan om een gemaskerd bal te geven voor wat spanning. Stiekem is dat wel leuk!”

*De naam Florence is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meer over fetisjen:

Sexfetisjen: Dit zijn de gekste

Fetisj: De golden shower

7 Rare fetisjen die je nog niet kende

Beeld: Pexels, Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy