Mijn vriendin en ik (v) willen rimmen proberen, heb je tips? – VrijVraag #58

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. Deze week: wat zijn de beste tips voor rimmen?

Mijn vriendin en ik (v) willen rimmen proberen, heb je tips? – Tara-Ann (26)

Wat is rimmen?

Rimmen is het oraal bevredigen van de anus. Je kan dit zien als orale sex, maar wordt toch vaker als anale sex bestempelt. Anale sex, met name anale penetratie, voor zowel de man als de vrouw komt steeds meer uit de taboehoek. Anaal vingeren en rimmen horen daar ook bij. Anale sex is de laatste jaren steeds meer geaccepteerd geworden. Maar voel je niet verplicht om met dit gebied te experimenteren als je dat niet wil. Veel vrouwen voelen druk om dit te proberen omdat het steeds meer zo gebruikelijk wordt als vaginale sex. Er is een simpele regel op het gebied van sex: als je het niet wilt, doe je het niet.

Waarom rimmen?

Misschien denk je: ‘waarom zou je dit willen doen of ontvangen’? De anus blijft voor veel mensen een spannend verboden plekje. Alleen al de gedachte kan voor opwinding zorgen. Voor anderen is het een teken van nog meer intimiteit en vertrouwen en/of juist puur geiligheid. Daarnaast kan het een macht gerelateerde functie hebben en is het onderdeel van het spel tussen de onderdanige en dominante. Voor veel mensen is de anus een erogene zone net zoals ook de tepels, geslachtsdelen of de nek. Het gebied laten strelen met vingers is dan vaak al een onderdeel. Het oraal bevredigen kan ook een stap zijn richting anale penetratie met vingers, speeltjes of penis.

Hygiëne is prioriteit

De belangrijke tip is: zorg voor hygiëne! Voor veel mensen is dat een grote must, tenzij er sprake is van een fetisj (coprofilie) natuurlijk. Maak het gebied schoon voordat je het gaat verkennen tijdens de sex. Dat is voor de geruststelling fijn, maar ook voor de gezondheid gezien je ziek kan worden van poepbacterie. Helemaal bacterievrij zal het gebied niet worden, maar dat geeft niks. Dat moet je even van je afzetten. Zorg er in ieder geval voor dat de anus en het omliggende gebied schoon is. Gebruik hiervoor: water of vochtige doekjes. Samen onder de douche springen kan ook een uitkomst zijn. Bovendien zorg het voor de nodige opwinding. Je kunt gelijk een eerste poging onder de douche doen om de spanning op het gebied te verlagen of de mond gelijk te spoelen als de ervaring tegenvalt. Als je daarna op anale penetratie wil overgaan, is het ook handig als je de boel binnenin schoonmaakt met een anale douche. Daarnaast kan lichaamsbeharing het moeilijker maken om dit gebied goed te onderzoeken. Scheren of waxen kan dus ook onderdeel zijn van de voorbereiding. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het er niet eerst erover te hebben, maar zelf stiekem de stoute schoenen aan te trekken en dit onverwachts proberen. De reactie kan je genoeg informatie geven over of het plezierig is of niet!

Unporn: Butt
Photographer: Charles 🇵🇭 | Source: Unsplash

Rimmen: wat doe je met je tong?

Nu het praktische gedeelte. Wat doe je met je tong en mond? Je kunt (zacht) over het gebied heen likken zoals je een ijsje likt, maar je kunt ook je tong gebruiken om wat stevigere sensaties te geven. Met een harde puntje kan je de rand stimuleren, je kan met je tong duwen, cirkeltjes maken of zelfs naar binnen gaan. Gebruik ook je lippen voor een ander effect zoals zoenen of zachtjes zuigen of lucht uit je mond blazen. Ook met speeksel en spuug kan worden geëxperimenteerd.

Spreek van te voren een stopteken af en blijf beide communiceren over wat wel of niet fijn voelt. Vergeet niet dat je je handen vrij hebt om andere delen van het lichaam te strelen of stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan tegelijk masturberen.

In principe heb je je handen vrij om ook nog andere delen van het lichaam te strelen of stimuleren, denk bijvoorbeeld aan gelijktijdig masturberen. Tot slot kan ook bij deze seksuele handeling worden afgewisseld tussen de partners en van standje. Niet alleen missionaris is een mogelijkheid. Achterlangs orale sex krijgen geeft voor veel vrouwen een extra spannend gevoel van dominantie. Ook standje 69 geeft de mogelijkheid om af en toe eens wat lager te gaan dan normaal gesproken.

Denk om de veiligheid

Als je het toch geen prettig idee vindt om de anus direct aan te (laten) raken, kun je altijd een beflapje of opengeknipt condoom gebruiken. Ook ter voorkoming van SOA’s of andere infecties natuurlijk! Verder is het belangrijk om deze anale/orale sex niet uit te laten uitvoeren door iemand met een koortslip of herpes. Ook als je wondjes of scheurtjes of andere problemen rondom de anus hebt, moet je rimmen overslaan. Safety first!

Stel je VrijVraag aan Marjolein!

Meer VrijVragen:

Ik word erg nat tijdens de sex, is dat raar?

Kunnen mensen echt volledig monogaam zijn?

Help! Mijn vriend komt niet klaar

Beeld: Unsplash, Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy