Wat je moet weten voordat je anale seks probeert

door Chiara

Sommige vrouwen zweren erbij, anderen trekken al een vies gezicht bij de gedachte. Ben je stiekem toch een tikkeltje nieuwsgierig naar seks via de achterdeur? Anale seks is niet zomaar een dingetje. Om ervoor te zorgen dat je optimaal geniet is het belangrijk dat je de volgende dingen weet voordat je je anale seks probeert. 

Zelfkennis is pre

Is je lover een ster in vingeren? Dan heb jij ‘m vast de juiste trucjes geleerd. Jij weet echter als geen ander waar jouw lichaam het beste op reageert. Daarom is het een absolute aanrader om je achterwerk eerst zelf te ontdekken. Gebruik je vingers of een (klein) speeltje en ga op ontdekkingsreis. Begin met zachtjes duwen en masseren en breng dan een vingerkootje in. Glijmiddel is hierbij een must!

Hygiëne is een dingetje

Vooral bij anale seks. Normaliter is het niet de bedoeling dat er iets in gaat, maar… juist ja. Het is dan ook niet slim om de avond van te voren chili con carne op het menu te zetten. Doe eerst voor een grote boodschap en was jezelf grondig. Klinkt een klysma als een goed idee? Think twice! Dit middeltje kan onwijs veel darmkrampen veroorzaken en schaafwonden achterlaten. Drapeer liever een baddoek of een oud laken over je beddengoed, just in case. Ervan uitgaande dat je deze handeling uitvoert met iemand die je vertrouwt, hoef je je niet te schamen als er sprake is van een ongelukje. En geloof ons, als je rustig en voorzichtig doet komt dat vrijwel niet voor.

Je moet helemaal zen zijn

Relaxation is key. Niet alleen tijdens vaginale penetratie, maar VOORAL tijdens anale seks! Wanneer je gespannen bent, trekken je bekkenbodemspieren automatisch samen. Alleen als al je spieren ontspannen zijn zal de opening iets toelaten. Zet een zwoel muziekje op, steek kalmerende geurkaarsen aan of knipper lief met je ogen voor een (erotische) massage. Heb je toch echt een borrel nodig? Houd het bij een glaasje! Anders wordt het erg lastig om je grenzen te herkennen, laat staan deze aan te geven.

Opgewonden raken is het sleutelwoord

Je vagina en anus staan met elkaar in verbinding. Opgewonden raken is daarom heel belangrijk. De tintelingen die je in je vagina voelt kunnen het gevoel van achteren versterken. Hoewel je vagina zichzelf vochtig maakt, blijft je anus kurkdroog. Help de natuur een handje door flink wat glijmiddel te gebruiken. Des te meer, des te beter in dit geval! Stroeve taferelen maakt het (nog) pijnlijk(er).

Size does matter!

Je anus is strak… Dit komt mede door je sluitspier. Bij de eerste aanraking knijpt deze samen. Ga daarom smooth & slow te werk, zodat je lichaam aan het gevoel kan wennen. Voor extra stimulans kun je je clitoris blijven stimuleren. Penisgrootte maakt in dit geval heel erg veel uit. Het is niet de bedoeling dat je er in één keer een super sized dildo instopt. Nee nee, anale kralen of een vinger zijn een goede start! Bouw het op, zodat je sluitspier zich steeds verder oprekt. Neem hier echt de tijd voor.

Het perfecte standje

Klaar voor het echte werk? Dan is er wel degelijk een perfect standje voor de eerste keer anal play! Namelijk lepeltje lepeltje. Op deze manier kan je lover op geen enkele mogelijkheid te snel te diep gaan. Sowieso is het erg liefkozend als hij je van achteren knuffelt. Door zelf ritmisch mee te bewegen kun je de juiste snelheid en diepte bepalen.

Je krijgt het gevoel dat je naar het toilet moet

Door de heen en weer beweging komt er ‘iets in’ en ‘eruit’. Dit kan een beetje hetzelfde aanvoelen als dat je aan het drukken bent op de plee, maar dit is natuurlijk niet zo. Hoe raar (of naar) dit ook voelt, houd het eventjes vol. Na een paar minuutjes raakt je lichaam gewend aan dit gevoel en wordt het pas echt sensationeel. Het is daarom heel belangrijk dat je je bedpartner volledig vertrouwt en goed aanwijzingen geeft. Tip: blijf je clitoris stimuleren voor extra intensiteit! Op deze manier kun je ‘jezelf’ ook wat meer overgeven.

Een beetje pijn hoort erbij

Doet het pijn? No worries, omdat je sluitspier strak is kan dit voorkomen Een beetje pijn is normaal, maar te veel pijn is echter geen pretje en ook niet de bedoeling! De kans is groot dat je te gespannen bent. Het kan namelijk volledig pijnloos! Neem eventjes een pauze, zodat je je weer volledig kunt ontspannen. Weer opnieuw beginnen kan weer eventjes pijnlijk zijn, door de strakheid. Lukt het niet? Geeft niks, je kunt het een andere keer weer proberen. Maar niet voor niets want:

Je kunt klaarkomen van anale sex

Zoals eerder genoemd staat je anus in verbinding met je vagina. De druk die wordt uitgevoerd op je achterwerk kan zodanig effect hebben op je vagina dat je een hoogtepunt kan ervaren. Benieuwd naar hoe dit precies werkt? Lees hier alles over een anaal orgasme.

Meer tips voor anale sex:

De 6 fijnste standjes voor anale sex

10 vragen over anale sex beantwoord door een vrouw

De beste anale sexspeeltjes

Beeld: Pinterest 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy