Dag pil & spiraaltje, hallo natuurlijke anticonceptie!

door Lotte

Iets wat al langer bekend is maar de meeste vrouwen niet weten is dat je je menstruatiecycles inzichtelijk kan maken door het dagelijks meten van je temperatuur. Dit betekent dat je door middel van een berekening kunt zien wanneer je vruchtbaar bent of juist niet. Kortom een natuurlijke anticonceptie waarbij we dag zeggen tegen onnodige hormonen! 

Op het moment dat je een vaste partner hebt, kiezen veel vrouwen voor het gebruik van de pil of een spiraaltje. De pil zit vol hormonen en dat is natuurlijk niet gezond, hoe laag de dosis ook is. Een spiraaltje plaatsen is geen pretje en ook deze zal hormonen bevatten als je voor de meest gebruikte Mirena spiraaltje kiest.

Natuurlijke anticonceptie met de LadyComp

Om het berekenen wat te vergemakkelijken is onder andere het product de LadyComp op de markt gekomen. Dit is een cycluscomputer die precies bijhoudt wanneer je wel en niet vruchtbaar bent. Het betekent wel dat je iedere ochtend voordat je opstaat je temperatuur moet meten. Simpelweg betekent het dat je op de rode dagen vruchtbaar bent en moet sexen met condoom. Op de groene dagen kan je lekker je gang gaan zonder je zorgen te maken.

Net zoals ieder anticonceptiemiddel heeft de Lady-comp een bepaalde betrouwbaarheid. Voor de natuurlijke anticonceptie door middel van de Lady-comp geldt een Pearl-Index van 0,7%. Met andere woorden 99,3% van de vrouwen die de Lady-comp op een juiste manier gebruiken, worden niet zwanger.

Niet iedereen blijkt vertrouwen te hebben in dit percentage, maar in het slechtste geval is het net zo veilig als het condoom.

Wat ons betreft klinkt dit als een ideale manier van anticonceptie waarin we vaarwel zeggen tegen de anticonceptie met hormonen. Toch willen we ons hier verder in verdiepen en zullen we dit verhaal snel vervolgen met meer informatie. Kijk hier als je alvast meer wil lezen over natuurlijke anticonceptie door middel van de LadyComp.

Meer over anticonceptie:

– Ik ben gestopt met de pil

– Finally! Dé anticonceptiepil voor mannen

– Voor het zingen de kerk uit: toch geslaagde anticonceptie?

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy