Waarom sex zonder klaarkomen geen big deal is

door Kim

Sex is zoveel meer dan ‘the Big O’. De meeste onder ons weten dit natuurlijk al, maar toch is het een domper als we tijdens een lekkere vrijpartij de climax niet bereiken. Mannen komen meestal gemakkelijker klaar dan vrouwen, maar zowel mannen als vrouwen zouden in hun oren moeten knopen dat genieten van een potje stoeien zonder kleren aan ook prima te doen is wanneer klaarkomen achterwege blijft.

Laten we er een wiskundig sommetje van maken

Een potje sex bestaat uit verschillende onderdelen, ‘vluggertjes’ uitgezonderd uiteraard. Laten we die onderdelen bekijken in de vorm van percentages.

Zo’n 40% van een avontuurtje bestaat uit voorspel. Dat is een heel groot gedeelte waar überhaupt al vaak geen climax in voorkomt. Voorspel begint voorzichtig, met lichaamstaal of woordkeuze en kan snel escaleren tot een puberale tongzoensessie of juist hier en daar wat handwerk. Ruiken, zien, voelen, horen, alles komt aan bod. Het is de aanloop naar, de opzet tot, het stukje voorwerk waardoor we rode oortjes en roze blosjes krijgen. Geniet hier dan ook van! Neem hier de tijd voor! Voorspel is belangrijk, niet alleen vanwege fysieke redenen (denk: ontspanning), maar ook vanwege emotionele redenen (denk: verbintenis). Leg je focus op genieten in plaats van op de finishlijn.

Onder voorspel kunnen ook seksuele handelingen zoals pijpen en beffen gezien worden, maar eigenlijk zijn dit op zichzelf staande onderdelen. Laten we hier zo’n 10% van maken. Dat brengt het totaal dus al op 50%. Dat betekent dat de helft van een vrijpartij bestaat uit handelingen die eventueel kunnen leiden tot, maar niet specifiek gefocust zijn op, klaarkomen.

En dan, wanneer volledig in de stemming, begint het ‘echte’ werk. Het vrijen. Het neuken. De penetratie. De volgende 45%.

In het moment

Je verliest jezelf in de ander, in het moment, in het gevoel. Je verliest jezelf in de passie of in de porno… in hoe lekker het allemaal is. Je probeert verschillende standjes en misschien ook wel nieuwe dingen uit. Je doet het in bed, tegen de muur, op de vloer, onder de douche, in de keuken, op de bank. Uiteraard niet altijd allemaal in één sessie, maar hé… misschien een leuk idee voor een vrij weekend. Waar het in ieder geval om draait is dat je tijdens de sex bezig bent met het ervaren van prikkels en sensaties die je alleen op dat moment, door middel van die handelingen, kan ervaren. Die je alleen met die persoon kan delen. En die ervoor zorgen dat er allemaal heel fijne stofjes aangemaakt worden in je brein die als gevolg hebben dat je een goed gevoel krijgt. Leef dus in het moment. Laat alles over je heen spoelen en vergeet het idee dat je meedoet aan een race, of dat er een andere prijs te behalen valt dan de prijs die je allang hebt gewonnen. De vrijpartij zelf!

Klaarkomen, mocht dit gebeuren, is slechts 1%. Het is een heel kort, intens moment. Een beloning na een lange, heerlijke rit (dus geen race!). Het is slechts een kersje op de overheerlijke sorbet. Het is fijn als het er is, maar geen ramp als het een keertje wegblijft. Maak je er dus niet druk over. Waarom zou die ene procent de graadmeter moeten zijn van een algehele fijne ervaring?

En de laatste 4%? Die bestaan uit het zoenen, knuffelen, kroelen en kletsen naderhand, net voordat je in slaap valt. Of uit bed stapt bij je booty call en je kleren van de grond raapt.

Dus niet klaarkomen is helemaal oké?

JA! Het is helemaal oké! Het overkomt iedereen en het is volkomen natuurlijk. Houd ook in gedachten dat je lichaam elke dag anders functioneert. De ene keer zit je wat lekkerder in je vel en ben je meer ontspannen, waardoor je dus sneller tot een climax komt. De andere keer heb je bijvoorbeeld door een zware dag op werk veel stress in je lijf en lukt het gewoonweg niet. En dat is oké. Gelukkig is sex zonder orgasme dikke prima en ook nog steeds ontzettend lekker.

Als je orgasme bijna altijd uitblijft, dan is het wel een big deal. Gelukkig hebben wij genoeg goede tips:

Klaarkomen moeilijk? 7 tips om sneller een orgasme te krijgen

Geniet langer! Zo stel je je orgasme uit

Een mentaal orgasme: klaarkomen zonder aanraking

 

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd. Lees meer van haar werk op Meisjes met praatjes en plaatjes.

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy