5 tips hoe jij meer kunt genieten van seks

door Rosanne

‘O, ik ben vergeten die mail te sturen’, ‘Ik moet straks echt even de vaatwasser uitruimen’, ‘Volgens mij zie ik er helemaal niet charmant uit in deze hoek’. Allemaal gedachtes die je bezig kunnen houden in het dagelijks leven. Maar als je hier tijdens de seks aan blijft denken, dan is dat niet heel erg fijn. Ik geef jou dé tips hoe je meer kunt genieten van seks.

Vrouwen stressen meer

Uit onderzoek van Kenniscentrum Rutgers bleek dat 27% van de vrouwen moeite heeft met voldoende opgewonden raken of een orgasme krijgen. Dit kan komen door fysieke problemen, bijvoorbeeld langdurige stress. Maar het heeft ook vaak te maken met onze gedachten. Of we stellen te hoge eisen, alles moet perfect. Maar hoe meer je nadenkt, hoe minder je geniet. En dat is zonde, want seks is iets leuks en lekkers.

Ontspan

Tip één gaat over ontspannen. Dat is de sleutel tot het genieten van seks en daarmee ook een orgasme. Zit je nog vol met gedachtes van je drukke dag? Praat er eerst over met je partner of met bijvoorbeeld een vriendin. Praten over je zorgen en gedachten, zorg ervoor dat je de lading voor een groot deel al kwijt bent. Daarnaast is het goed om te kijken wat jij nodig hebt om te ontspannen. Is dat een warm bad met een glaasje wijn of lees je liever een boek op de bank met een dekentje? Misschien kan een massage van je (seks)partner wel helpen. Denk er over na en praat er vooral over. Zo weet jouw lover ook hoe hij of zij jou kan helpen!

Communicatie

Zoals al heel vaak gezegd is, is communicatie key. Ook in bed. Hierover praten kan het genot in bed vergroten. Seks is namelijk de meest intieme manier van communicatie. Ga het gesprek aan. Zijn er echt problemen of irritaties in jullie relatie, maar weet je niet zo goed hoe je dit kunt aankaarten. Lees dan: Relatieproblemen: zo kaart je ze aan.

Experimenteren

Weet jij wat ervoor zorgt dat jij helemaal aan gaat? Ja? Helemaal top, gebruik dit! Weet je dit niet? Dan kan het handig zijn om hier achter te komen. Misschien ben jij heel erg romantisch ingesteld en zorgen kaarsjes en goede muziek ervoor dat jij in the mood raakt. Of misschien wil je door je partner verleid of veroverd worden. Zijn er misschien bepaalde films of series of bepaald soort porno/porna waar jij het warm van krijgt? Masturberen kan hier ook erg bij helpen. Tijdens seks met jezelf, hoef je geen rekening te houden met je partner en kun je helemaal op jezelf focussen.

Hulpmiddelen

Lukt het jou niet om een orgasme te krijgen? Misschien dat een sekstoy jou kan helpen tijdens de seks. Natuurlijk draait seks niet om een orgasme krijgen, maar een hoogtepunt kan erg fijn zijn. En wij van LotteLust gunnen dat iedereen! Daarnaast kan het gebruiken van toys leuk en spannend zijn, dus pak die vibrator ook eens uit de kast als je samen met je partner bent. Of ga op zoek naar een speeltje wat gemaakt is voor koppels. Lees ook: De beste standjes om een seksspeeltje voor twee te gebruiken.

seks

Mindfulness

Probeer eens mindfulness tijdens de seks. Alle gedachtes over wat je later allemaal nog moet doen kun je links laten liggen. Dat zijn echte mood killers. Tijdens de seks is het belangrijk om je volle aandacht te geven aan je zintuigen. Dit zorgt ervoor dat je meer in je lichaam zit, dan in je hoofd. Wat voel je, wat zie, ruik of proef je? Let op je zintuigen en probeer echt aanwezig in het moment te zijn. Popt er toch een andere gedachte op. No worries! Merk simpelweg op dat je een gedachte hebt, maar laat hem voorbij gaan. Richt je daarna weer volledig op je eigen lichaam en die van je lover.

Kun jij volledig genieten van seks? Of heb jij iets gehad aan deze tips? Laat het ons weten in een (anonieme) reactie!

Meer over seks:

Hoe je body positivity kan gebruiken voor fijnere seks

Hoe vertel je jouw wildste fantasieën aan je partner?

Wat te doen als jullie een dipje in je seksleven hebt?

Beeld: Giphy & Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy