“Schaamhaar anno 2017 kan echt niet meer”: vrouwen en mannen geven hun mening

door Lotte

Schaamhaar, is dat nog wel van nu? Het schoonheidsideaal van tegenwoordig doet geloven dat je het liefst zo haarloos als een baby moet zijn down under. Maar is iedereen het er daar wel mee eens? We vroegen het aan het LotteLust Panel. Wat blijkt? De meningen hebben nog nooit zo verschild!

Sterre (25), hetero en single

“Ik vind dat iedereen dat lekker zelf moet weten! Het gaat wel om je eigen lichaam, en voor zoiets intiems zou je je niet moeten laten beïnvloeden door de maatschappij. Maar eerlijk is eerlijk, ik voel me wel prettiger zonder. En tja, bij mannen… ik heb liever geen haar in mijn mond.”

Kiki (20), bi – bij voorkeur mannen – en aan het scharrelen

“Anno 2017 mag iedereen juist lekker zelf bepalen wat hij of zij daar beneden doet. Natuurlijk is weinig of geen haar de trend, maar er gaat niemand anders bepalen wat er wel of niet tussen jouw benen groeit. Of je nou een volle bos hebt, een streepje of helemaal niks, wees er vooral trots op.”

Sascia (30), hetero en relatiestatus is ‘ingewikkeld’

“Natuurlijk wel, maar voor mij zijn er grenzen. Van ‘zoeken’ wordt niemand blij en flossen doe je in de badkamer of bij de tandarts. Ik vind het gekker om een gladgeschoren man naast me te hebben, dan iemand met wat beharing. Type George of the Jungle is weer het andere end van de medaille, maar helemaal glad is ook niet mijn ding. Wanneer het zo moet zijn, oké. Maar mijn voorkeur heeft het niet. Wat vrouwen aangaat, voel ik me definitief frisser als ik de boel netjes bijwerk. Ik wring me niet in bochten met patroontjes en vormpjes, maar sluit het niet uit. Heerlijk zelf weten dus. Doen waar jij je goed bij voelt.”

Belle (33), hetero en single

“Jawel hoor! Maar ik ga niet liegen, van de laatste die ik tegenkwam met harige ballen gingen m’n wenkbrauwen wel even omhoog. Ik vind kale ballen ook prettiger om te zien, en om in m’n mond te hebben. Bovendien vind ik het gewoon geiler. Bij vrouwen vind ik een streepje of driehoekje mooier dan kaal, maar kaal is wel lekker handig! Zolang het je broekje niet uitgroeit… maar tegelijkertijd moet je doen waar je zelf blij van wordt! Voor schaamhaar zal ook wel weer een fanclub zijn.”

Melissa (28), bicurious en in een relatie

“Dat moet vooral iedereen lekker voor zichzelf weten. Persoonlijk vind ik het bij vrouwen wel sexy als er haar zit dat wel netjes is bijgehouden. Bij mannen vind ik kaal eigenlijk het beste. Maar ik denk dat dit vooral heel persoonlijk is.”

Beaudine (21), bicurious en single

“Een kale vagina en een kale penis vind ik echt afschuwelijk lelijk! Een flink bos haar is ook nergens voor nodig, maar een beetje haar daar beneden vind ik wel zo aantrekkelijk. Dan heb ik tenminste niet het idee dat ik seks heb met iemand die nog niet aan het puberen is.”

Debby (26), hetero en single

“Klopt, bah. Dat is echt niks voor mij. Ik ben nog steeds verbaasd als ik vrouwen met schaamhaar in de sauna zie. Bij mannen is het wel iets meer geaccepteerd denk ik.”

Chiara (23), hetero en in een relatie

“Er wordt niets voor niets een heisa gemaakt over vrouwen die hun oerwoud niet kappen. Bacteriën die blijven hangen, zweet dat blijft kleven, nare geurtjes die ontstaan… Nee, schaamhaar anno 2017 kan volgens mij echt niet meer. Zowel bij mannen als vrouwen. Tenminste… Een beetje, dus getrimd, staat wel wat mannelijker. Maar wel zodanig dat ik niet het gevoel krijg dat er tijdens een blowjob een haarbal ontstaat. Alleen het idee al laat mij kokhalzen!”

En wat vinden de mannen…?

Pim (31), hetero en samenwonend

“Ik zou dit willen nuanceren. Onverzorgd schaamhaar kan echt niet meer. Het hoeft niet kaal, maar het moet netjes en goed onderhouden zijn. Een mooi gestyled plukje op de juiste plek kan juist heel erotiserend zijn. Grote bossen wildgroei kan echt niet meer. Niemand plukt graag grote haarballen van schaamhaar tussen zijn tanden vandaan tijdens een spannende avond, toch?”

Luc (39), hetero en getrouwd

“Schaamhaar anno 2017, wat mij betreft bij de vrouw kaal, en bij de man op zijn minst getrimd, wel zo prettig bij oraal. Ikzelf zweer bij alles eraf scheren in de intieme zone. Borst en buik netjes getrimd, vrouwlief vindt dat prettig. Dus het is wat je zelf wil. Het is en blijft natuurlijk ieders eigen keuze.”

Marijn (45), gender fluid, biseksueel en datend

“Schaamhaar kan echt niet anno 2017? Als je me kwaad wil krijgen, dan moet je zeggen dat mijn lichaam niet van mij is en dat ik een schoonheidsideaal moet volgen! Fuck dat! Mijn lichaam is van mij en jouw lichaam is van jou, doe lekker wat je fijn vindt! Zelf laat ik een toefje staan, omdat het anders baby-achtig is en dat vind ik niet hot.”

Bas (27), hetero en samenwonend

“Bij mannen vind ik dat anders dan bij vrouwen. Dan hoeft het niet zo zeer helemaal kaal te zijn. Bij vrouwen vind ik het wel fijn als het een beetje netjes is. Voor de afwisseling vind ik het ook wel weer grappig als er wat meer schaamhaar zit. Het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit.”

Hoe zou jij antwoorden op deze stelling? Laat het me weten in de comments!

Wil je ook meedoen aan het LotteLust Panel? Lees hier hoe je mee kan doen!

Meer over schaamhaar:

Grotere kans op een soa door het scheren van schaamhaar

Zo voorkom je van die vervelende scheerbultjes

Vier vragen over schaamhaar

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy