Sex met een bezette man/vrouw moet kunnen? Panel geeft zijn mening

door Lotte

Vreemdgaan is een tricky onderwerp. Natuurlijk denken en zeggen we allemaal heel hard dat het in alle gevallen fout is, maar de realiteit is vaak niet zo simpel. En wat als je aan de andere kant staat? Wat als je de andere vrouw of man bent? Zou je iemand die met je naar bed wil, afwijzen omdat hij/zij een relatie heeft? Ook al is het maar voor een keer… Of is dat none of your business en niet jouw verantwoordelijk? De moeilijke stelling: ‘ Sex met een bezette man/vrouw moet kunnen’ legden we voor aan ons panel.

 

Dit vinden de vrouwen…

Debby (26), hetero en single

“Moet kunnen. Ik voel me ook totaal niet schuldig wanneer ik met een man naar bed ga die een vriendin heeft. Sterker nog, ik vind het wel een leuke uitdaging. Wanneer ik merk dat een man geïnteresseerd is en een vriendin of vrouw heeft, begint er een soort kleine competitie met mezelf. Lukt het mij om hem in bed te krijgen? Wanneer dit gelukt is, maakt het mij totaal niet uit dat hij later weer naar zijn eigen vriendin of vrouw gaat. Ik vind het spelletje voorafgaand veel te leuk. Ook vind ik het eigenlijk niet mijn probleem dat hij bezet is. Ik ben de single en ik heb aan niemand verantwoording af te leggen. Sommige vriendinnen vinden het erg egoïstisch van mij.. Maar ik geniet van de leuke avonden en spanning.”

 

Kiki (20), bi en single

“Jouw relatie, jouw probleem. Kijk, ik kan rekening houden met dat iemand bezet is, en daar niet achteraan gaan… Maar als iemand achter mij aan zit en diegene heeft een relatie, dan hoef ik me daar niet schuldig over te voelen. Ben ik het niet, dan is het wel een ander, en als je buiten je relatie naar anderen gaat zoeken in het geheim zit er sowieso al iets niet helemaal goed.”

 

Anne (24), hetero en scharrel

“Ik heb wel eens sex gehad met iemand die in een relatie was. Ik krijg daar geen schuldgevoel van, behalve als ik de partner van diegene ken. Dat is eerder eens gebeurd en sindsdien begin ik er dan bij voorbaat niet aan.”

 

Melissa (28), bi en in een relatie

“Als je single bent en sex hebt met een bezette man of vrouw denk ik wel dat er achteraf iets gaat knagen aan je geweten. Uiteindelijk is de bezette partij natuurlijk nog veel schuldiger, maar ik zou me toch wel verplaatsen in zijn of haar partner waardoor ik toch ook een schuldgevoel zal ontwikkelen.”

 

Belle (33), hetero en single

“Oef, lastig! Ik heb me er wel eens schuldig aan gemaakt toen ik nog jong en naïef was. Nu zou ik het niet meer doen, maar ik vind wel dat de verantwoordelijkheid bij de bezette persoon ligt. Die moet het vooral zelf weten, maar niet achteraf komen janken. Mijn eigen partner zou maar beter heel discreet zijn, want als ik erachter kom…”

 

Chiara (23), hetero en in een relatie

Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Cliché en misschien een tikkeltje ouderwets, maar voor mij wel een écht een levensmotto. Ook betreft het bed induiken met iemands partner. Je gaat toch ook niet met de vriend van je loved ones naar bed? Waarom dan wel met die van een vreemdeling? Die stranger heeft ook gevoelens en jij wil toch niet medeplichtig zijn aan het breken van iemands hart? Nee… Dit is voor mij echt een no go!”​

 

Beaudine (21), bicurious en single

“Wanneer je opzoek gaat naar een bezette man of vrouw om sex mee te hebben, vind ik het écht niet kunnen. Maar wanneer het je overkomt en het is maar voor één keer, tja… slim is anders. Desondanks ben jij niet degene die een relatie heeft. Het is de verantwoordelijkheid van de ander. Houd het alsjeblieft dan wel bij één keer en maak er geen affaire van. En wees realistisch, hij/zij gaat absoluut niet de relatie beëindigen voor jou.”

 

Lieke (22), hetero en samenwonend

“Ik vind dat het wel kan, wanneer je zelf single bent hoef je toch niet bij te houden of hij of zij bezet is. Die persoon moet zelf beslissen of hij of zij vreemd wil gaan, dat is niet jouw keuze. Achter vreemdgaan sta ik niet, maar het middel er van zijn, ach ja, kan gebeuren.”

 

San (38), hetero en single

“Sex met iemand die bezet is, is voor mij een No Go! Er zijn plenty fish in the sea die wel beschikbaar zijn. Als je weet dat iemand bezet is, ben je (bijna) net zo fout bezig als degene met de partner.”

 

Ad (51), hetero en samenwonend

“Sex hebben met een bezette persoon geeft een schuldgevoel. Als je bestaande relatie goed is, is de kans erg klein dat je geneigd bent dit te doen. Zelf heb ik het eenmaal meegemaakt toen ik werd verleid door een andere vrouw, ik heb toegegeven aan de aandacht en de lust. Een mens – en natuurlijk – een man is dan toch gevoelig voor de aandacht die hij krijgt. Daarna komt er wel een schuldgevoel.”

 

Anneri (30), hetero en getrouwd

“Ik vind dat het moet kunnen! Dat zou mij eerlijk gezegd niets uitmaken. Zolang ik de andere vrouw in dit verhaal niet ken, voel ik me er niet schuldig over. De keuze is altijd nog aan diegene die vreemdgaat in een relatie. En als je een avondje gaat stappen, komt een leuk onenightstandje tegen dan boeit mij het niet dat hij of zij een relatie heeft. Het wordt wel een ander verhaal als je verliefd op elkaar gaat worden. Dan is het natuurlijk lastig en dan komt het waarschijnlijk toch vroeg of laat uit. Dan heb je wel iets veroorzaakt door hiermee door te gaan.”

 

En dit vinden de mannen…

Pim (31), hetero en samenwonend

“Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf en ik kan en wil die inschatting niet maken voor een ander. Ik zal daar geen schuldgevoel aan over houden. Dit is uiteraard anders als ik de bezette man/vrouw en diens relatie ken. Dan zou ik dit ook niet snel doen.”

 

Luc (39), hetero en getrouwd

“Moeilijk punt. Het ligt eraan hoe iemand in zijn relatie staat. Als die iemand thuis amper sex heeft, is die natuurlijk eerder geneigd om met een single het bed in te duiken. Ik vind wel dat dat ieders eigen verantwoording is. Het hebben van spijt en schuldgevoel is natuurlijk ook persoonlijk. Ik zelf vind spijt hebben van iets wat je niet kunt veranderen onnodig. Overigens zie ik geen verschil tussen ‘vreemdgaan’  van een single, met iemand in een relatie dan tussen mensen die allebei in een relatie zitten. Als dit topic aan de orde is, denk ik dat er sowieso ergens wat schort in de relatie.”

 

Wouter (23), hetero en single

“Qua sex met een bezette dame ben ik vrij duidelijk. Kortweg geloof ik heel erg in de vrijheid van de dame. Zij is er met haar koppie bij als de sex plaatsvindt. Maar als ik weet dat ze bezet is zou ik er niet altijd op in gaan. Dat zou zijn omdat ik gewoonweg geen zin in drama heb. En al helemaal geen zin in een vriend/man die zich aan mij wil vergrijpen. Maar mocht zo’n man toch zijn weg vinden naar mij, dan stuur ik hen retour naar de dame. Zij had de keuze en ging ervoor.”

 

Wat vind jij van de stelling? Laat gerust een (anonieme) reactie achter met jouw mening.

Wil je ook meedoen aan het LotteLust Panel? Lees hier hoe je mee kan doen!

 

Meer over vreemdgaan:

Eerste hulp bij jaloers zijn in een relatie

Monogamie bestaat niet: 8 vrouwen geven hun mening

Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy