De invloed van roken op je sexleven

door Lotte

Roken is niet goed voor je. Dat weet iedereen nou wel. Een slechtere conditie, stinkende adem en een grotere kans op kanker. Waar er nog weinig over wordt gesproken, is de slechte invloed van roken op de kwaliteit van je sexleven. En girl, it is baaaad!

In het kader van Wereld Niet Roken dag, zetten we de volgende feiten voor je op een rijtje.

Erectieproblemen

Op lange termijn kan roken leiden tot impotentie bij mannen. De aderen rondom de penis zullen namelijk dicht slibben. Met als gevolg dat er niet genoeg bloed kan stromen naar de penis en de zwellichamen niet genoeg kunnen groeien. Een erectie vasthouden of zelfs krijgen, wordt dan heel moeilijk.

Minder uithoudingsvermogen

Als je van roken al buiten adem raakt van een sprintje van een minuut om je trein te halen, wat denk je dan dat er gebeurt met je conditie in bed? Niet veel goeds dus. Je zal het fysiek minder lang uithouden.

Verminderde vruchtbaarheid

Wil je graag binnenkort aan kinderen beginnen. Beter zeg je dan voorgoed vaarwel tegen je peuken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat van rokende vrouwen 21% onvruchtbaar is, terwijl dat bij niet-rokende vrouwen 14% is. Ook het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is hoger bij vrouwen die roken. Dit kan voorkomen als de eileider smaller is worden door tabakgebruik of de transportharen (waar de eileider mee bedekt is) niet goed kunnen bewegen.

Slecht sperma

Shocking feit: sommige stoffen uit de tabak komen helemaal tot in de zaadbal. Bij mannen heeft roken veel invloed op de kwaliteit en hoeveelheid van het spermacellen. Vooral zware rookverslaafde mannen is het effect op de kwaliteit van het sperma groot. Dit komt doordat de hoeveelheid testosteron daalt bij rokers, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de productie van sperma.

Vervroegde menopauze

Vrouwen die heel lang en veel hebben gerookt, hebben een hogere kans om vroegtijdig in de menopauze te komen. Langdurig gebruik van tabak verstoort namelijk de hormoonhuishouding.

Vroegtijdige ejaculatie

Langdurig roken vertraagt de productie van de stof serotonine. Bij een man die een ‘gezelligheidsrokers’ is, geeft dit geen problemen. Bij mannen die al issues met te vroeg klaarkomen hebben, kan het roken dit verergeren.

Weer genoeg redenen om te stoppen. Nu écht! ;)

 

Bron; Topseksleven, Jellinek / Beeld: Tumblr

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy