Borstkankermaand: Hunkemöller x Pink Ribbon

door Saskia

Oktober is borstkankermaand. Een maand waarin er extra aandacht is voor deze vreselijke ziekte. En dat is nog steeds hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 7 vrouwen in Nederland de diagnose borstkanker. Dat zijn jaarlijks meer dan 17.000 vrouwen. En hoewel de overlevingskansen steeds beter worden, overlijden er jaarlijks nog ruim 3.000 vrouwen aan de gevolgen van deze ziekte.

Controleer jij je borsten regelmatig?

Het is belangrijk om symptomen van borstkanker op tijd te herkennen zodat borstkanker in een zo’n vroeg mogelijk stadium wordt vastgesteld. Maar hoe ontdek je borstkanker? Bedenk vooral dat veel afwijkingen of symptomen in de borst géén kanker zijn. Wees wel alert en ga bij twijfel naar de huisarts. De volgende klachten kúnnen wijzen op kanker:

borstkankermaand

  • Een zwelling (knobbeltje) in je borst. Dit kan verschillende vormen aannemen. Het kan een hard knobbeltje zijn, of juist een deukje. Het kan ook als een bultje verschijnen.
  • Verandering in de tepel. Hierbij kan je denken aan tepelkorst, een ingetrokken tepel of vochtverlies.
  • Veranderingen in de borst. Zoals verandering van vorm, roodheid/warmte, een dikke ader, verharding, huidverandering of een sinaasappelhuid.

Hunkemöller x Pink Ribbon

Borstkanker is voor iedereen anders. Niet alleen qua behandeling maar ook qua gevolgen. En juist omdat borstkanker voor iedere vrouw (en man) anders is, wil Pink Ribbon in deze borstkankermaand het onbekende beeld van borstkanker onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen.

Dit jaar doen ze dat met een prachtige campagne in samenwerking met Hunkemöller. De campagne laat het verhaal zien van Dayenne, een vrouw die borstkanker heeft overleefd. Ze vertelt hoe zij de ziekte heeft ervaren, van diagnose tot genezing. Bekijk hier het gehele verhaal van Dayenne:


Meer lezen:

Borstkanker: Alles over zelfonderzoek van je borsten

Voordelen van de anticonceptiepil die je nog niet kende

Wat zijn die bultjes op je tepels?

Bronnen: KWF.nl, PinkRibbon.nl, Hunkemöller.nl

Beeld: Pinterest, Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy