Datesterren #3: “Tijdens onze eerste anniversary kregen we shocking nieuws”

door Lotte

Elk stel heeft een eigen verhaal. In deze nieuwe rubriek ‘Datesterren’ komen Lexa-koppels aan het woord over hun eerste en laatste keren. Zoals hun eerste en laatste date, ruzie, anniversary en meer. In de derde editie voelden we Dennis en Saskia aan de tand over hun liefdesleven.

Datepaspoort

Namen: Dennis (39) & Saskia (27)
Relatie: 2 jaar samen, 2 kids: Jason (co-ouderschap, zoon van Dennis) en Noud
Ontmoet: via Lexa.nl

Het eerste contact ★ ★ ★ ★ ★

Saskia: “Vanaf het eerste moment sloeg de vonk over. Ik zat op dat moment al langere tijd op Lexa en twijfelde of online daten wel iets voor mij was en toen kreeg ik een berichtje van Dennis. Zijn profiel sprak me meteen aan, dus ik reageerde direct. We hadden gelijk een goede klik en na een tijd over en weer berichten sturen, hebben we telefoonnummers uitgewisseld.”

Dennis: “Mijn situatie was net andersom: ik was al een tijdje vrijgezel en maakte gebruik van de Lexa-app. Saskia was de eerste vrouw die mij echt aansprak. Ik schreef haar gelijk een berichtje en duimde dat ze wat terug zou sturen. En dat deed ze!”

De eerste date ★ ★ ★ ★ ★

Saskia: “Ons allereerste contact was op maandag. Mijn vrije dag was op woensdag. Dennis moest op woensdag een offerte vlakbij mijn huis opnemen. Voor de grap zei ik: ‘Kom je daarna een bakkie doen?’. Ik had nooit verwacht dat hij daarop in zou gaan. We hadden elkaar twee dagen intensief gesproken, ik hoopte dat we het leuke contact in real life konden doorzetten. Het was zo gezellig, dat de tijd voorbij vloog. Ik had die avond een afspraak met een vriendin, ik heb haar bericht dat het iets later werd.”

Dennis: “Toen Saskia een berichtje stuurde om een bakkie te komen doen dacht ik: waarom ook niet?! Zo gezegd, zo gedaan. Het was een impulsief besluit om langs te gaan en dus ook erg spannend. Toen we oog in oog met elkaar stonden voelde het even onwennig, maar al snel zaten we gezellig samen in de zon met een drankje. De vlotte gesprekken die we hadden, gingen in real life verder.”

Laatste date ★ ★ ★ ★

Dennis: “Twee kinderen hebben maakt het daten iets lastiger. Laatst zijn we met Noud – onze jongste zoon- voor het eerst naar Scheveningen geweest. We hebben eerst lekker op het strand gelegen en daarna aan de boulevard gegeten. Echt een heerlijk dagje. Hoewel we niet zijn tweeën waren, was het voor ons toch een soort date.”

Saskia: “Ook mijn ouders springen regelmatig bij. Noud mag dan daar logeren. We proberen die avonden bewust tijd voor elkaar te maken. ”

De eerste ruzie ★ ★

Saskia: “Wij zijn allebei megakoppig wat vaak zorgt voor vurige discussies. Ik ben een gevoelsmens, terwijl Dennis juist rationeel is. Maar om eerlijk te zeggen zou ik niet meer weten waar de eerste ruzie over ging.”

Dennis: “Waar onze eerste ruzie over ging weet ik ook niet meer, dat zegt waarschijnlijk ook wel wat over de aard. Het was dus niet zo van belang. Wel heb ik geleerd om als eerste toenadering te zoeken om problemen op te lossen, dit deed ik eerder nooit in een relatie. Ik was te koppig om mijn fouten toe te geven.”

Laatste ruzie ★ ★

Saskia: “Onze laatste discussie ging over de kids. Ik ben altijd degene die er ’s nachts drie tot vijf keer uitgaat. Ik had destijds vakantie en Dennis moest ’s ochtends vroeg op voor zijn werk. Na twee weken met gebroken nachten was ik het zat. Helaas moet ik mezelf eigenlijk eerst voorbij lopen voordat ik het aankaart, dan ben ik eigenlijk al te moe en chagrijnig om het rustig te bespreken. Nergens voor nodig, want Dennis wil echt wel helpen.”

Dennis: “De gebroken nachten zijn echt killing. Als ik in de nacht wordt wakker gemaakt, ben ik echt onredelijk en bloedchagrijnig. Ik waardeer overigens echt wat Saskia ’s nachts doet met Noud. Als het niet anders kan doe ik het wel, maar of dat ooit zonder mopperen gaat gebeuren? Ik ben bang van niet.”

De eerste anniversary ★ ★ ★ ★

Dennis: “Dit jubileum blijft ons altijd bij. Tijdens onze eerste anniversary kregen we shocking nieuws. We kwamen erachter dat Saskia zwanger was. Dat was even schrikken. We waren net een jaar samen en kregen nu al een kleine… Onze relatie zat goed dus we besloten er helemaal voor te gaan. Diezelfde avond hebben we het aan mijn schoonouders verteld. Saskia houdt namelijk wel van een wijntje, dus we konden het niet verborgen houden.”

Saskia: “Het was inderdaad best gek dat we tijdens de eerste anniversary opeens iets heel anders te vieren hadden. We hadden het wel al over een gezin stichten gehad en zouden misschien een halfjaar later er opnieuw over hebben. Het kindje was heel welkom natuurlijk, alleen kwam het nieuws iets eerder dan verwacht.”

De laatste anniversary ★ ★ ★

Dennis: “Afgelopen mei waren we twee jaar samen. We zijn lekker uiteten geweest. Veel gekker zal het niet worden. Je mag er zeker bij stil staan, maar ik ben daar misschien te nuchter voor. Wel wordt een negen jaar samenzijn een ‘ding’ voor mij. Ik heb twee keer eerder een relatie gehad die beiden na negen jaar strandden. Als we 22 -05-2027 nog steeds gelukkig samen zijn, wil ik hiervan onze trouwdag maken. Ook leuk voor de kinderen die kunnen dit dan bewust meemaken.”

Saskia: “Ik geef niet heel veel om data. Natuurlijk is het leuk om het een beetje bij te houden, maar ik hoef het niet per se op de dag zelf te vieren.”

De eerste keer ‘ik hou van je’ ★ ★ ★ ★

Saskia: “Ik val door de mand. Ik heb echt geen idee! Wat ik wel weet, is dat ik het
bijzonder vond dat hij het zei. In mijn ervaring spreken mannen dit niet snel uit.”

Dennis: “Het was de eerste nacht dat we samen geslapen hebben.”

De laatste keer ‘ik hou van je’ ★ ★

Dennis: “Help, nu val ik helemaal door de mand. Ik denk het echt vaak genoeg, maar ik zeg het eigenlijk bijna nooit. Ik hou elke dag van haar zonder het te zeggen. Onthoud dat maar.”

Saskia: “Ik zal het onthouden! Ik heb het toevallig nog een paar dagen geleden gezegd. We hadden de dag ervoor een discussie over zijn hulp met de kids. De dag erna heeft hij zich dubbel en dwars ingezet om te helpen (en nog steeds). Ik heb hem toen ’s avonds laten weten dat ik daar blij mee was en dat ik van hem hield.”

Lees ook:

Datesterren #1: ‘Na de eerste date ben ik gelijk drie dagen blijven slapen’

Datesterren #2: “Onze eerste ruzie is me altijd bijgebleven”

Beeld: Eigen beeld

Dit artikel is in samenwerking met Lexa tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy