De Rebound deel X: What Goes Around Comes Around

door Julia

In deel IX vertelde Julia dat haar poging om te stoppen met haar rebound een complete mislukking was, nog geen week na haar besluit stond hij alweer voor de deur. Tot opeens bij hem het besef kwam en hij wilde stoppen. Julia begreep de beweegreden van haar rebound, maar dat hij haar zo abrupt aan de kant kon schuiven voelde als een harde klap in haar gezicht.

 

‘Waarschijnlijk omdat je zo weinig werkte was ik veel afleiding voor je, dan zat je tegen me te praten maar je zei echt weinig.  Dan ga je misschien wel veel waarde hechten aan contact met iemand.’

Ik kon me geen moment herinneren dat iemand zo gemeen tegen me was geweest. Begrijp me niet verkeerd, ik was ook niet bepaald aardig tegen hem maar ik heb hem nergens persoonlijk op aangesproken . Het viel me ook op dat hij het alleen maar over mij had. ‘Jij kan het niet meer oppervlakkig bekijken, jij laat te veel gevoel toe’. Als je je stoort aan iemands gedrag en dat bespreekbaar maakt, geef je aan hoe het bij jou overkomt, in plaats van te wijzen naar de ander. Althans dat is hoe het er in volwassen discussies aan toe gaat, maar blijkbaar was dat niet iets wat hij in die 32 jaar had geleerd.

Frustratie alom dus. We hebben het niet uitgepraat, omdat ik hals over kop een vriendin te hulp moest schieten. Die middag zag ik van dichtbij wat liegen met een relatie doet, en het was geen fraai gezicht kan ik je vertellen.

Ik trok het niet meer, ik moest iets doen

 

Coming clean

De dagen daarna voelde ik me niet goed, het bleef maar malen in mijn hoofd. De ruzie met mijn rebound, wat er gebeurd was met mijn vriendin, de leugens, het schuldgevoel. Ik trok het niet meer, ik moest iets doen.

Die avond besloot ik om alles op te biechten. Ik zocht contact met een nicht van zijn vriendin, ik wist niet wat er zou gebeuren als ik haar direct zou benaderen dus leek dit me wel een veilige optie. De volgende dag reageerde ze en vertelde ik haar alles wat er was gebeurd. Ze had inmiddels haar nicht, de vriendin van mijn rebound, gebeld en zij wilde mijn telefoonnummer. In paniek belde ik een vriendin op, ‘Ze wil mijn nummer! Wat moet ik doen? Ik kan haar toch niet over de telefoon spreken, nee, nee nee!’ Mijn vriendin stelde me gerust en adviseerde me om niet meteen mijn nummer te geven, maar eerst hem zijn verhaal te laten doen.

Aangezien ik niet wist hoe hij hierop zou reageren, not amused dacht ik zo, leek het me wel zo verstandig om even de stad uit te gaan. Later bleek dat ik daar goed aan had gedaan, want hij was woest. Wat natuurlijk ook te verwachten was. Alleen had ik niet gedacht dat hij alles op mij zou afschuiven. ‘Vreemdgaan is niet charmant, maar die shit die jij nu geflikt hebt he? Je hebt alles goed verziekt.’

 

Het enige wat ik voelde was pijn en verdriet

Onrust

 

Drie dagen later kreeg ik een bericht van zijn vriendin, ze wist alles en wilde geen contact. Ik had verwacht dat ze me de huid vol zou schelden, maar ze reageerde opvallend kalm en beheerst: ‘Het is goed zo en met goed bedoel ik, ik weet genoeg. Je hebt genoeg gedaan dus bedankt. Bedankt dat je me de waarheid hebt verteld.’

‘Sorry voor alles’ zei ik, maar ze had het gesprek al verlaten.

De dagen erna merkte ik pas wat een impact het op me had gehad. Ik werd overvallen door een enorm schuldgevoel, voelde me constant onrustig en kreeg last van paniekaanvallen. Wat me al die maanden zo had gedreven om ermee door te gaan, was ik helemaal kwijt. Het enige wat ik voelde was pijn en verdriet. De eenzaamheid was nooit eerder zo voelbaar.”

 

Wil je alle Rebound blogs lezen, klik dan hier.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy