Vergroot je lenigheid met deze oefeningen

door Felice

Regelmatig kom je op sociale media filmpjes tegen van mensen die erg lenig zijn. Ze kunnen met hun lichaam de meest fantastische dingen doen. Naast dat het heel knap en sierlijk is, kan het ook heel interessant zijn voor je sexleven. Je kunt dan heel veel verschillende standjes doen in bijzondere posities. LotteLust geeft je drie fijne oefeningen waarmee je leniger kunt worden!

oefeningen

Hoe word je lenig?

We zijn fysiek allemaal anders. Voor de één kan het misschien heel makkelijk zijn om het hoofd naar de knieën te brengen, terwijl dat voor een ander onmogelijk is! Dit hoeft niet gelijk met je lenigheid te maken hebben, het kan ook aan de anatomie van je skelet liggen. Maar het is sowieso mogelijk om flexibeler te worden dan dat je nu bent.

Een goede en leuke manier om leniger te worden is yoga. Een extra voordeel van yoga is dat het ook ontspanning in je hoofd creëert. Er zijn natuurlijk veel verschillende yoga oefeningen. Dit zijn onze favorieten!

Warming up

Voordat je de oefeningen gaat doen is het belangrijk te beginnen met een warming up. Je warmt hiermee je spieren op, waardoor je doorbloeding op gang komt en je maximaal kan stretchen. Een voorbeeld van een fijne warming up is de Zonnegroet.

Zo doe je het: breng je handpalmen voor je borst terwijl je diep in- en uitademt. Vervolgens adem je in en reik je met je handen naar boven en naar achteren. Terwijl je uitademt, buig je naar voren tot je neus bij je knieën is. Daarna maak je een rechte rug en plaats je je handen op je schenen. Vervolgens stap je met één voet tegelijk naar achter terwijl je met je handen op de grond steunt. Je staat nu in plank houding. Laat je lichaam langzaam zakken tot je buik de grond raakt. Kom dan alleen met je bovenlichaam omhoog en kijk naar het plafond. Vervolgens duw je je billen omhoog en vorm je een driehoek. Terwijl je uitademt stap je met één voet tegelijk naar voren. Je komt weer omhoog met je bovenlichaam en ten slotte reik je weer met je handen naar boven en naar achteren.


Neerwaartse Hond

Als je goed opgewarmt bent kan je beginnen met de volgende oefeningen. Tijdens de Neerwaartse Hond stretch je je rug, hamstrings en schouders. Bij deze oefening begin je op handen en knieën. Je knieën zijn recht onder je heupen en je armen onder je schouders. Je duwt vervolgens je billen omhoog terwijl je uitademt en probeert je hielen zo ver mogelijk naar de grond te krijgen. Houd deze houding even vast en let er op dat je niet inzakt.

Wat voor alle oefeningen geldt, is dat je goed naar je lichaam moet blijven luisteren hoever je kan stretchen! Dit voorkomt dat je blessures krijgt.


Vlinderen

Met Vlinderen stretch je de flexibiliteit van je bekkenbodemspieren. Je begint in kleermakerszit en plaatst de onderkant van je beide voeten tegen elkaar. Je rug en nek zijn recht en je handen bij je enkels of tenen. Als je goed zit laat je je benen langzaam naar boven en naar beneden bewegen, als een soort vlinderbeweging. Probeer de bovenbenen zo veel mogelijk te ontspannen. Als dat goed lukt, kan je met een rechte rug langzaam naar voren bewegen.


Vooroverbuiging zittend (Paschimottanasana)

Met deze oefening stretch je de onderrug. Begin deze oefening door te gaan zitten met gestrekte benen voor je. Tijdens een inademing rijk je met je handen naar het plafond. Je armen houd je naast je oren. Terwijl je uitademt buig je rustig naar voren waardoor je handen naar je voeten gaan. Breng je neus naar je knieën en pak je tenen vast, of zover als je komt. Je benen blijven gestrekt en tegen elkaar. Ontspan je armen, ellebogen, schouders en bovenrug. Adem diep in en uit. Probeer ook deze oefening even vast te houden en herhaal hem daarna eventueel nog een keer.

Als je deze oefeningen regelmatig herhaalt zal je zien dat je steeds iets flexibeler wordt. Leuk voor jou en ook voor je eventuele partner!


Meer over yoga:

5 yoga oefeningen die jouw sexleven een boost geven

Deze yoga posities zijn óók sexstandjes

Porna: zo onwijs sexy kan yoga zijn

Bron: Happywithyoga | Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy