Geschiedenis van de vibrator: van dokterorgasme naar Magic Wand

door Lotte

De vibrators die je overoverovergrootmoeder gebruikte, zagen er zoals verwacht een stukje anders uit. Niks geen leuke kraaltjes, waterproof en zacht siliconenmateriaal, snoepkleurtjes, geluidsloos en handsfree. Jazeker, de eerste vibrators bestonden ver voor onze tijd. Een lesje over de geschiedenis van de vibrator!

Voor een orgasme naar de dokter

Het is ongelofelijk, maar we hebben het ontstaan van sexspeeltjes te danken aan de onwetende mannen en gekke vrouwen. Al sinds de 13e eeuw gingen vrouwen naar de dokter voor de behandeling van ‘hysterie’. Een aandoening waarvan een paar symptomen prikkelbaar en angst waren. Dokters waren ten einde raad: geen enkele medicatie hielp. Totdat ze in 1653 ontdekten dat het masseren van de clitoris de oplossing was. Vrouwen kregen er een zogeheten paroxysm van. A.K.A. een orgasme. Het hielp, maar het resultaat was tijdelijk.

De eerste vibrator

De behandeling tegen hysterie sloeg aan. Maar zoals je je wel kan voorstellen, kregen de artsen na honderden vrouwen ‘gemasseerd’ te hebben last van kramp in hun vingers. Dus, ze moesten met een oplossing komen. En hier is waar de vibrator ontstaat. Toen nog een lomp en lawaaierig apparaat, maar het kon de klus sneller klaren.

Het sloeg aan onder de dokters en al snel zagen ondernemers een mooie kans. Ze zetten de vibrator in de markt als een beauty-apparaat. Voor een mooiere huid, tegen nekpijn en voor een betere bloedcirculatie. Uh-huh, wink wink. In het begin zagen ze er nog uit als een soort van keukenmachines slash martelwerktuigen, maar later leken ze steeds meer en meer op de vibo’s zoals we ze nu kennen. Roze, zacht en (meestal) piemel-vormig.

Geschiedenisvan de vibrator: toen

geschiedenis van de vibrator

geschiedenis van de vibrator

geschiedenis van de vibrator
geschiedenis van de vibrator

geschiedenis van de vibrator

geschiedenis van de vibrator

geschiedenis van de vibrator
geschiedenis van de vibrator

geschiedenis van de vibrator

geschiedenis van de vibrator

Vibrators nu

We-vibe

Shop hier voor € 99,00

we-vibe

Womanizer Pro 4

Shop hier voor € 99,99

womanizer 4

Hitachi Magic Wand

Shop hier voor € 179,99

hitachi magic wand

Filmtip

De film Hysteria gaat over de bedenker met van eerste vibrator. Zeker leuke film om te checken als je meer over de geschiedenis van de vibrator wil weten.

Bron: Vice, Greatist, Mashable / Beeld: Pinterest

 

Meer over vibrators en toys:

– 6 x vibrators in vermomming

– E.L. James komt met Fifty Shades Darker sextoys

– Welke vibrator past bij jou?

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy