Wordt mijn vriend onzeker als ik een vibrator koop? – VrijVraag #50

door Marjolein

Elke vrijdag geeft seksuologe Marjolein antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Ik wil een vibrator of dildo kopen. Kan mijn vriend hier onzeker van worden?”

Maud (19)

Onzeker door vibrator

Natuurlijk kan je vriend onzeker worden van en dildo… als hij onzekerheid over zichzelf, over zijn bedprestaties of over zijn geslachtsdeel voelt en dit óók nog eens gaat vergelijken met een vibrator of dildo. Wellicht heeft hij het gevoel dat hij moet concurreren met de grootte van dit speelgoed, met de functies die het speelgoed heeft of het resultaat wat dit speelgoed (wél) geeft.  Alle mannen hebben wel eens momenten waarop ze onzeker zijn over hun geslachtsdeel. Net zoals alle mannen en vrouwen wel eens onzeker zijn over lichaamsdelen, zichzelf of hun prestaties. Nu is de penis en wat hij er misschien het belangrijkste lichaamsdeel van de man. Mannen (en vrouwen) kijken graag wat er tussen de ander zijn benen zit.  Vaak koppelen zij hun mannelijkheid aan de prestaties of uiterlijk van hun geslachtsdeel. Niet zonder meer voelen mannen met erectieproblemen zich vaak minder mannelijk of verspreidt onzekerheid zich over meer gebieden dan alleen de erectie. Maar ja, onzeker vanwege een dildo…. Zegt meer over hem dan een de siliconen stick. Een dildo/vibrator heeft voordelen, denk aan: altijd hard en trilsnelheden die geen mens haalt. Toch blijft het een stuk mechanisch materiaal zonder gevoel, die je zelf moet besturen, zonder warmte, temperatuur. Het praat niet, geeft geen kusjes, kan niets bij leren of aanpassen, ga zo maar door. Hé, gast. Kom op, wees realistisch, dit is een apparaat geen andere partner.

Wat te doen bij onzekere vriend?

Onzekerheid is een vervelende emotie die een steeds grotere rol kan gaan spelen in ons hoofd. Het kan er voor kan zorgen dat we ons anders gaan gedragen, we ons ongelukkig gaan voelen en we bang worden om nog dingen te doen. Het kan een klein thema betreffen zoals onzeker over de vorm van de penis die af en toe bij confrontatie naar voren komt en je eigen persoon naar achter duwt. Maar ook grotere thema’s zoals gehele onzekerheid over de partner of persoon die je bent die veel meer dagdagelijks kunnen overheersen en totale beslag kunnen nemen van iemands leven. Het zijn gedachtes die ons saboteren en die we geloven, alleen kun je stellen hoe meer pijn deze doen hoe minder deze eigenlijk waar zijn.  Met name als je jezelf vergelijkt met een ‘krachtige’ ander (of de dildo) voel je jezelf nog kleiner worden en krijg je meer bevestiging in je onzekerheid. Precies de dingen die jij ziet in de ander willen bij jou groeien. Wat ook kan door dit als een positief deel van jezelf te gaan zien, je ziet ze in ieder geval wel bij de ander! Uiteindelijk kunnen we zelf kiezen wat we geloven en waar we ons zelf van overtuigen en is het belangrijkst om jezelf te accepteren in wie je bent, wat je kan en hoe je eruit ziet óf dat je ook wel eens onzeker mag zijn. Of je laat er natuurlijk wat aan sleutelen…

Onzeker vanwege de rechte vorm? Ook de rechte vormen zijn niet een realistisch beeld. Er bestaan eerder meer niet recht vormige penissen dan recht vormige penissen. En Het voordeel van sommige krommingen is dat deze echt wel beter bij bijvoorbeeld de G-spot stimuleren dan het apparaat. Nee tegen de vele verschillende, hoeveelheid en snelheid in trillingen valt niet op te concurreren. Maar ook dat nadeel kan weer omgebogen worden tot een voordeel. Het blijft hetzelfde kunstje en met je partner kun je meer variaties proberen. Onzeker over de lengte? Ja, er zijn dildo’s en vibrators waar je U tegen zegt. Alleen dat willen vrouwen ook weer niet altijd. De man zijn erectie heeft een gemiddelde tussen de 13,1 en 14, 8 centimeter waarbij dit normaal verdeeld is tussen de 11 en 21 centimeter, de grootste onder de mensapen. Uit onderzoek blijkt dat 9 van de 10 Nederlandse man tevreden is over de dikte en lengte van zijn penis. Plus vrouwen geven aan dat andere eigenschappen zoals hygiëne belangrijker te vinden dan penislengte. Meer gevoelens of liefde voor de sexspeeltjes? Natuurlijk niet. Als hij dat gevoel ervaart dan is er wel iets mis met zijn gevoel of zijn gevoel in jullie relatie!

Samen sexspeeltje gebruiken

Is hij bang dat dit apparaat meer plezier geeft dan sex met hem en er minder sex tussen jullie zal plaatsvinden? Een beetje gezonde concurrentie kan geen kwaad. Kan hij mooi beter zijn best gaan doen,  het vrouwelijk lichaam beter leren kennen en zich meer gaan richten op jouw wensen. Het apparaat kan het sexleven juist oppeppen doordat of wanneer je meer (alleen) seksueel actief ben met behulp van dit apparaat je ook meer zin krijgt in sex. Óf je kan dit ook samen gaan gebruiken in jullie sexspel. Dildo’s of andere sexspeeltjes zijn ook erg leuk en lekker om samen te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zowel tijdens de sex bij penetratie of orale bevrediging en een vibrator op de clitoris voor clitorale (orgasme!) stimulatie. Jij kan het zelf doen, hij kan het doen. Vibrators kunnen ook bij mannen lekker voelen op de eikel. Vergeet natuurlijk niet om aanwijzingen te geven over wat lekker en niet lekker voelt. Je partner voelt dit niet zo in zijn eigen lichaam in vergelijking met zijn eigen geslachtsdeel. Zo kun je samen plezier hier van hebben én tegenwoordig komen er steeds meer speeltjes gericht op de man. Bij jaloezie kun je er ook natuurlijk één voor hemzelf aanschaffen. Dat neemt het eventuele taboe weg. Gewoon lekker kopen dus!

Stel je VrijVraag aan Marjolein!

Meer VrijVragen:

Ik scheur altijd uit bij de sex, hoe voorkom ik dat?

Wanneer ‘moet’ je naar de seksuoloog?

Waarom word ik emotioneel tijdens of na de sex?

Beeld: Rawpixel

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy