Het taboe op solosex door de jaren heen

door Julia

Hoewel het al meer geaccepteerd wordt dan vroeger, is het taboe op solosex nog steeds aanwezig. Vooral onder vrouwen is het een onderwerp wat moeilijk bespreekbaar is. Terwijl het eigenlijk zo normaal is en bovendien nog gezond ook! Hoe dit taboe is ontstaan? Bekijk het hier.

 

Solosex oftewel masturbatie werd heel vroeger gezien als een duivelse daad, ja heus waar.

 

Waarschuwing

Rond het jaar 1712 schreef een dokter er een stuk over in de krant, genaamd Onania, hij beweerde dat solosex duivels was. Het was bedoeld als waarschuwing voor mensen. En het werkte,  door het stuk ontstond er angst over masturberen of hoe de dokter het noemde zelfbevuiling. ‘We schenden ons eigen lichaam met deze schandelijke daad. Het verpest de echtelijke affectie, het bederft de opwinding en dooft de hoop op nageslacht’.  Hoewel men geloofde dat het slecht voor ze was, konden vele de aandrang niet tegenhouden. Wat logisch is, want het is iets natuurlijks. En daarom werden er sancties opgelegd en straffen uitgedeeld. ‘Door te masturberen kon je ernstig ziek worden’ was het belangrijkste argument waarom solosex niet werd toegestaan.

 

Hysterie

Het vreemde was dat er in die tijd wel een behandeling werden uitgevoerd die bestond uit het stimuleren van het geslachtsorgaan. Vrouwen die leden aan hysterie kregen deze speciale soort behandeling. Ze kwamen met symptomen als prikkelbaarheid en angst naar de dokter, en omdat geen enkele medicatie hielp begon de huisarts met het masseren van de clitoris. Vrouwen kregen er een zogeheten paroxysm van. A.K.A. een orgasme. Het hielp, maar het resultaat was tijdelijk.

 

In onderstaande video zien we het taboe op solosex door de jaren heen, hoe het is ontstaan en hoe het komt dat men deze vorm van sex nog steeds ongepast vindt.

 

Bron: Elite Daily
Beeld: Pinterest

Meer feitjes over sex:

– Geschiedenis van de vibrator: van dokterorgasme naar magic wand

– Waarom zoenen we eigenlijk? De geschiedenis van de kus

– 11 grappige feiten over masturberen

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy