11 grappige feiten over masturberen

door Lotte

Bijna elke vrouw poetst wel eens haar knop. En de rest? Die liegt óf zou daar heel snel mee moeten beginnen. Want solosexen is hartstikke gezond, maar vooral superlekker. Kende je de volgende feiten over masturberen al?

1. Het vermindert stress, verlicht hoofdpijn, kan infecties op afstand houden en helpt je om lekker te slapen.

2. Sommige vrouwen kunnen masturberen zonder zichzelf aan te raken met behulp van een hoop fantasie, kreunen, de juiste ademhaling en heel veel oefenen.

3. Vibrators zijn niet verslavend, maar als je het dagelijks op trilstandje 10 gebruikt kun je tijdelijk wel minder gevoelig worden.

4. Een beetje speeksel gebruiken als glijmiddel is vaak prima, maar vanwege de bacteriën in je mond is de kans op infecties vaak groter. Tip: lees hier welk glijmiddel perfect is.

5. In de 19e eeuw gingen vrouwen voor een orgasme naar de dokter. Het wordt geloofd dat klaarkomen ‘hysterie‘ zou verhelpen. Hierbij werden echte vibrators gebruikt!

6. Nog een geschiedenislesje: in het oude Griekenland gebruikten vrouwen soms een slang als speeltje om zichzelf te pleasen. Ze stopten het in hun vayayay en genoten van de bewegingen die het beestje maakten. Ieh!

7. Tegenwoordig kijken sommige vrouwen in de koelkast voor alternatieven. Een komkommer, wortel of zelf een bevroren hotdog. Je kunt het zo gek niet bedenken of een vrouw heeft het in haar poes gestopt.

8. Pas op! Want je vagina heeft een kwetsbare omgeving en je moet haar koesteren. Alleen sexspeeltjes van hoogwaardige kwaliteit zijn goed voor haar.

9. Nadat je ‘de vijver’ vol hebt laten lopen, hoef je je niet uitgebreid schoon te maken. Wist je dat de vagina en je ogen de enige lichaamsdelen zijn die zichzelf schoonmaken. No worries dus. We schreven eerder uitgebreid hoe je vagina gezond moet houden.

10. Vier van de tien vrouwen masturbeert liever dan dat ze vrijt. Eens?

11. Bijna 50 procent van de vrouwen masturbeert één keer per week. 22 procent is er zo verzot op dat ze het dagelijks doet.

Bron: Refinery29, Cosmopolitan

Meer leuke artikelen over masturberen:

– Masturbatie gewoontes van vrouwen en mannen hetzelfde?

– Bestaat er zoiets als te veel masturbatie

– 10 tips voor betere solosex

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy