Bestaat er zoiets als te veel masturbatie?

door Lotte

Klaarkomen is megagezond. Of je het nu duo of solo of samen solo doet. Maar is er zoiets als te veel masturbatie? Misschien heb je er nooit over nagedacht. Of misschien spookt het wel eens door je hoofd. Bij LotteLust waren we reuzenieuwsgierig, dus zochten het voor je uit.

Door te masturberen leer je je eigen lichaam kennen. Zeg nou zelf, hoe kun je aangeven wat je lekker vindt aan je bedpartner als je het zelf niet weet. Menig sexpert raadt aan om regelmatig te jezelf te bevredigen. “Masturbatie kan heel nuttig zijn. Het is een van de beste manieren om te leren wat je opwindt. Voor zowel jouw genot alleen als genot samen met je partner (of scharrel, red.)”. Dat vertelt Leah Millheiser, hoofd van programma voor vrouwelijke sexualiteit bij Stanford Health Care. “Als je niet weet waar je erogene zones zitten, clitoraal, vaginaal of anaal… Dan kan je het ook niet doorgeven aan je partner.”

Masturbatie gezondheidsvoordelen

Wetenschappers voor de sexuele gezondheid moedigen het dus aan. Maar kan het ooit too much zijn? Laten we met het goede nieuws beginnen. Naast communicatievoordeel in bed, heeft je eigen poes aaien meer gezondheidsvoordelen. Zo train je je bekkenbodemspieren ermee. Wat je urineverlies verlaagt. Je weet wel, als je lacht of niest. Het verlicht ook hoofdpijn en menstruatiepijn. Als kers op de taart zorgt het voor een goede nachtrust.

te veel masturbatie 1te veel masturbatie 1

Te veel masturbatie?

De ene vrouw doet het dagelijks, de ander weer een keer per week. Een zeldzaam groepje vrouwen doen het zelfs nooit. Masturbatie wordt een probleem als het je dagelijkse routine saboteert. Wanneer je niet goed kan functioneren. Bijvoorbeeld als je te laat op je werk komt, omdat je dwangmatig moet klaarkomen. Dit wordt compulsief masturberen genoemd.

“Sommige mensen gebruiken masturbatie als een manier om even uit de realiteit te stappen en meer te focussen op fantasieën”. Verklaart Amerikaanse sextherapeute Kat Van Kirk uit. Dat kan ook een relatieprobleempje opleveren. Door te veel masturbatie, creëer je emotioneel en sexueel afstand tussen jou en je partner. Bovendien kun je te gewend raken aan die manier van climaxen. Waardoor de aanraking van een ander ‘het’ niet meer voor je kan doen.

Check hier solosex tips voor meer variatie

Daarnaast kan het ook schadelijk zijn op lichamelijk niveau. Je clitoris en het gebied erom heen is een zeer gevoelig plekje. Door overmatig wrijven, kan de tere huid scheuren of gaan irriteren.

Kortom: masturbatie is gezond, maar laat je poes ook af en toe bijkomen.

Bron: Greatist / Beeld: Giphy & Pexels

Meer over masturbatie:

– Welke vibrator past bij jou

– 10 tips voor betere solosex

– Weekmakers: de gevaarlijke stof in sextoys

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy