Hoe gebruik je een cockring/penisring?

door Lotte

Een cockring. Je kent het speeltje vast wel, maar weet je ook wel wat het kan doen voor je sexleven?

Long story short: een cockring is een ring voor om zijn cock. ‘Ja, duh’, denk je misschien. Maar de cockring – ook wel penisring genoemd – zal je verrassen. Het is een nog ondergewaardeerde sextoy die een plekje verdient in jouw nachtkastje.

Wat is een cockring/penisring?

De cockring of penisring, komt in alle vormen, maten en kleuren. Het wordt bijvoorbeeld gemaakt van siliconen, metaal, leer, plastic of rubber en verschijnt – zoals meeste toys – in alle kleuren van de regenboog. Sommigen hebben een trillend component, de ene is flexibel of juist niet. Ook zijn er versies met een ring voor de ballen.

De cockring is niet een moderne uitvinding. In China werden rond 1200 cockrings geknutseld uit het flexibele ooglid van een geit. Met haar en al. Dat scheen dan weer prettige stimulans voor de vrouwtjes te zijn. Ie! Gelukkig zijn wij in deze tijd geboren…

Zo zien cockrings er tegenwoordig uit:

cockring penisringWat zijn de voordelen van een cockring?

Een cockring gebruik je voor drie doelen: zijn erectie groter en harder maken, langer volhouden en het orgasme uit stellen. Ze zullen het nooit toevoegen, maar mannen kunnen moeilijkheden hebben met een stijve krijgen en/of houden. Dat kan allerlei redenen hebben. Ouderdom, overgewicht, dronkenschap (herkenbaar tafereel ;)) onder andere. De cockring kan een uitkomst zijn bij erectieproblemen, maar is ook leuk om gewoon een keertje te proberen samen. Zo kan hij het een stuk langer uithouden en zo kunnen jullie uren genieten.

  • Zijn erectie op gang helpen: het bloed wordt dankzij de lichte afknelling door de cockring makkelijker in de penis gehouden.
  • Zijn erectie vasthouden, groter en harder maken: door de ring blijft er meer bloed in de penis.
  • Orgasme uitstellen: de penis is dan wel groter dankzij een cockring, maar hij kan zijn orgasme wel uitstellen. En in de meeste gevallen blijft hij ook stijf nadat hij is klaargekomen. Dus kun je snel door voor ronde #2.

Minpunten van de cockring

Een penisring is een fijn extraatje tijdens de sex. Maar het heeft ook een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden.

  • Het kan niet lekker aanvoelen voor hem. Het zal even wennen zijn, zo’n strakke ring om zijn lul.
  • Het kan zorgen voor minder diepe penetratie. Zo’n ring aan het eind kan toch een à twee centimeter verschil zijn.
  • Sommige materialen voelen niet prettiger. Het verschilt natuurlijk per persoon wat je fijn vindt. Als hij stoot voel je de ring tegen je lichaam. Ik zou daarom een cockring van siliconen materiaal aanraden, dat voelt lekker zacht aan.
  • Gevaar van te kleine penisring. Ik wil je op het hart drukken geen te strakke ring te gebruiken. Het kan voor heel even beter werken, maar het kan heel slecht aflopen. Namelijk met een ziekenhuisbezoek. Kies als beginner altijd voor en rekbare siliconenring.

Hoe gebruik je de cockring?

Je brengt hem altijd aan op een slappe penis. Schuif hem helemaal naar beneden tegen het schaambeen. Check van te voren altijd de gebruiksaanwijzing. Sommige ringen gaan namelijk ook om de ballen of juist niet. Dit is wel een belangrijk verschil voor de veiligheid van zijn zaakje.

Een tip voor gevorderden: zet de penisring direct achter de eikel. Dan is meestal wel een kleiner maatje nodig, maar kijk vooral wat goed aanvoelt. Dan blijft vooral de eikel keihard en hierdoor krijgen veel mannen ook een veel heftiger orgasme. Oók lekker voor de vrouwtjes, want ze voelt meer bij ‘binnenkomst’.

Extra leuk voor de vrouw: de vibrerende cockring

Het is al een fijn pluspunt dat hij langer kan sexen en dat zijn lul stijver blijft, máár met een vibrerende cockring heb je als vrouw extra plezier. Cockrings met een clitorisstimulator erbovenop zijn erg populair. Bij elke stoot voel je dan een trilling op je clit. Helaas is niet elke penisring hierin even goed, want bij veel goedkopere exemplaren is de ligging van stimulator nét niet goed. Waardoor je alsnog niet heel veel voelt. Soms zijn ze van vrij hard materiaal, waardoor het bij elke stoot botst op je schaamlippen. Ook niet heel prettig. Er bestaan ook penisringen met afneembare clitorisvibrators. Dat is dan wel weer praktisch. Bijvoorbeeld voor je eerste aankoop. Als de stimulator niet bevalt, kun je het er gemakkelijk af halen.

Dus mijn advies: Koop een cockring van zacht, rekbaar siliconenmateriaal. Als je wilt met een clitorisstimulator, óók van zacht materiaal. Het liefst voor een paar euries meer dan minder. Goedkoop is toch vaak duurkoop wat betreft sexspeeltjes. De sexshop EasyToys heeft een enorm assortiment waarbij geldt: voor ieder wat wils.

Meer over sexspeeltjes:

– Samen speeltje gebruiken? Dé 5 beste koppeltoys

– 6 x vibrators in vermomming

– De top 3 sextoys voor vrouwen

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy