Op déze plekken kom je de liefde tegen

door Julia

Volgens de wetenschap zijn er drie plekken waar je de meeste kans hebt om de liefde van je leven tegen het lijf te lopen. Benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder.

 

De Amerikaanse socioloog Michael Rosenfeld deed onderzoek naar hoe happy koppels elkaar hebben ontmoet en wat de belangrijkste factoren zijn om de relatie in stand te houden. Vierduizend mannen en vrouwen deden mee aan het onderzoek, waarvan 3009 aangaven een relatie te hebben. Dit aantal bestond uit zowel hetero’s, als homo’s als lesbiennes.

 

Meet me at…

En daar komt ie dan, de top drie van plekken waar je de ware tegenkomt is:

  • Online
  • In een café of restaurant
  • Via gemeenschappelijke vrienden, bijvoorbeeld op een feestje

 

Nu is het hiermee helemaal niet gezegd dat je hem daadwerkelijk ook op een van die drie plekken tegenkomt, Er zijn genoeg stelletjes die elkaar ontmoet hebben op het werk, in de supermarkt of in de sportschool, maar de kans is wel het grootst dat je Mr. Right op een deze drie plekken tegen het lijf loopt.

 

Word Wide Web

De eerste is vrij duidelijk lijkt me, mensen ontmoeten elkaar om meerdere redenen online. Vanwege tijdgebrek (als in geen tijd, te druk met werk om uit te gaan en iemand tegen te komen), het is makkelijker om iemand online te benaderen (zeker via een datingsite of een datingapp) en je weet sneller waar de ander precies naar op zoek is; liefde, sex of allebei.

 

Hapje, drankje

Het is al een bijna oldskool te noemen deze manier van elkaar ontmoeten, door de komst van het internet, maar het komt nog regelmatig voor dat twee mensen elkaar vinden in een café of een restaurant. Tijdens een drankje doen met vriendinnen of gezellig een hapje eten in dat nieuwe restaurant, kan het dus zomaar zijn dat je daar de man van je dromen ontmoet.

 

Vrienden van vrienden

De derde plek, of eigenlijk niet echt een plek te noemen, meer een manier om de ware tegen te komen is via gemeenschappelijke vrienden. En dat gebeurt dan meestal op een feestje van de vriend/vriendin die iets te vieren heeft. Je wordt aan elkaar voorgesteld, raakt met elkaar in een leuk gesprek en ineens zijn jullie de laatste twee overgeblevenen op het feestje.

 

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe jullie de liefde hebben ontmoet, was dat op een van deze drie plekken? Of ergens anders? Laat het me weten in de comments!

 

Bron: Stanford University
Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy