Zo blijft hij langer stijf

door Rosanne

Zit je net in the heat of the moment, en dan wordt hij slap… Dat kan vervelend zijn. Er zijn allerlei redenen waarom dit kan gebeuren. Wil je ervoor zorgen dat hij langer stijf blijft? Lees dan even verder!

Iedereen is anders

Het is goed om te weten dat iedere man anders is. De één kan uren lang door gaat, terwijl de ander na een kwartier echt klaar is. Niet iedere sekspartij hoeft uren te duren, maar als je langer door wil gaan kan het vervelend zijn als dit niet lukt. De gemiddelde erectie van een man duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Om bepaalde redenen (zie hieronder) kan zijn stijve snel afnemen.

Oorzaken

Erectieproblemen kunnen bij iedere man voorkomen. Er zijn allerlei oorzaken waardoor hij slap wordt of minder (lang) stijf is. De belangrijkste oorzaken heb ik voor je opgesomd:

  • Leeftijd: bij het ouder worden van de man gebeurt het vaker dat de penis minder stijf wordt
  • Psychische klachten en stress
  • Medicijngebruik: medicijnen die bijvoorbeeld de bloeddruk verlagen of antidepressiva
  • Ongezond leven: roken, veel alcohol en weinig beweging
  • Ziektes zoals diabetes of nierziekte

Jammer voor jullie beiden als je langer wilt genieten. Wil de duur verlengen? Dan zijn er een aantal dingen die jij/jullie kunnen doen.

Voorspel

Voorspel is erg belangrijk. Voor zowel de man als de vrouw. Jullie lichamen moeten opwarmen en zich ready maken voor de daad. Aandacht besteden aan het opwarmen kan de erectietijd verlengen. Probeer hier minstens vijftien minuten aandacht aan te besteden. Denk hierbij aan zoenen, strelen, teasen en knuffelen. Dit zorgt voor meer opwinding en spanning, wat uiteindelijk resulteert in een langere erectie.

Hulpmiddel

De meningen zijn hierover verdeeld. De één zweert erbij en de ander zweert het af. Ik heb het over een cockring. Deze penisring zit strak om de penis heen waardoor het bloed in de zwellichamen moeilijker de penis kunnen verlaten. Hierdoor blijft de penis langer stijf. Je moet namelijk goed opletten dat de ring niet te strak zit. Hij hoort er stevig om heen te zitten, maar niet af te knellen. Anders is er een kans dat je de bloedvaten in de penis beschadigt.

Roken

Iedereen weet wel dat roken slecht voor je is. De stoffen in tabak tasten de bloedvaten aan, waardoor ook de bloedstroom naar de penis vermindert. De zwellichamen kunnen door nicotine niet voldoende met bloed vullen, waardoor de penis niet goed stijf kan worden of blijven. Niet roken is dus gezonder in het algemeen, maar heeft dus ook een positief effect op de erectie.

stijf

Beweging

Move your body! Beweging zorgt voor een goede conditie, waardoor je inspanning langer kunt volhouden. Seks kan soms best inspannend zijn en met een goede conditie kun je langer door. Daarnaast is sporten ook goed voor je hart en longen, wat de zuurstoftoevoer ook weer verbetert.

stijf

Testosteron

Naast een goede conditie, krijg je ook meer spiermassa van sporten. Hierdoor komt er een betere testosteron aanmaak. Dus duik de sportschool in, ga de zware gewichtenhoek in en lift your heavy weights! Testosteron heeft namelijk invloed op het libido en de (duur van de) erectie. Krachttraining bevordert deze aanmaak. Daarnaast heeft sporten ook een positief effect op de mentale gezondheid. Wat ook weer een positief effect heeft. Win-winsituatie, dus!

Ontspanning

Naast genoeg beweging is ontspanning ook erg belangrijk. Veel stress, vermoeidheid en veel met gedachtes zitten kan ervoor zorgen dat de penis minder lang stijf blijft. Plan door de week heen genoeg tijd voor ontspanning. Wat deze ontspanning is, is voor iedereen verschillend. Maar denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek, lekker koken, een rondje wandelen, een filmpje kijken, een warm bad of met vrienden afspreken. Doe genoeg dingen die hij/jullie leuk vinden en probeer stress te vermijden.

Voeding

Wist je al dat bepaalde voedingsmiddelen een positief effect hebben op een erectie? Neem bijvoorbeeld de banaan. Bananen bevatten kalium wat goed is voor de bloedsomloop en het hart. Noten zoals walnoten en amandelen bevatten essentiële vetzuren die de productie van testosteron bevorderen. Als laatste hebben we nog zalm en hete pepers. Zalm bevat omega-3 vetzuren die de bloedtoevoer naar de penis en andere lichaamsdelen verbeteren. Vette vis zorgt ervoor dat het bloed minder kleverig is, waardoor het beter door de vaten kan stromen. Ook hete pepers zijn goed voor de bloedcirculatie. Het is misschien heel erg pittig, maar het verwijdt wel de bloedvaten. Hierdoor kan het bloed goed stromen, waardoor de penis langer stijf kan blijven.

Even geen pik

Als je net lekker bezig bent met seksen, dan kan het vervelend zijn als zijn erectie steeds verslapt. Je kunt bovenstaande adviezen proberen, maar weet ook dat een stijve niet altijd nodig is om van seks te genieten. Het kan ook even helpen om even te stoppen met proberen hem een stijve te geven en de focus te leggen op jou.

Ontdek samen waar jullie opgewonden van raakt en probeer samen alles uit. Communicatie is key, ook in deze situatie!

Blijft het een probleem en helpen al deze adviezen niet? Een huisarts of seksuoloog kan jullie verder helpen.

Meer over de penis:

Pijpen: Met deze tips blaas jij hem helemaal omver

10 feiten over sperma die je nog niet wist

Vrijvraag terugblik #3: Mijn vriend komt te snel klaar, hoe vertel ik dit?

Bron: Dokteronline.com/Beeld: Giphy & Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy