Romantiek, bestaat dat nog?

door Julia

In deze tijd gaat daten vooral om sex, waar, wanneer en hoe goed hij of zij is in bed. Geef het maar toe, dat is waar we ons mee bezig houden tijdens het daten. Waar het vroeger om de romantiek ging, de man die de vrouw ophaalde en weer netjes thuisbracht en het enige lichaamscontact een kus op haar wang was, is het tegenwoordig zaak om zo snel mogelijk te testen hoe iemand in bed is.

“Noem me cynisch en misschien, heel misschien, heeft het er ook mee te maken dat ik in de stad woon waar er keuze genoeg is, maar bovenstaande is wel de realiteit in de datingwereld. En dat bedoel ik echt niet zo negatief als het klinkt hoor, het is maar net waar je naar op zoek bent. Alleen vraag ik me wel dit af: waar in dit verhaal is het woord romantiek te vinden? Bestaat dat überhaupt nog wel?

 

Doe geen gekke dingen

Romantische gebaren worden niet meer gezien als lief, spontaan en leuk, nee het is eng, too much en gewoon helemaal verkeerd! Zo liet een vriendin van mij na de vijfde date, een briefje bij hem thuis achter waarin stond dat ze hem leuk begon te vinden. Paniek alom! Het was te snel, te veel, totaal misplaatst. Haar date was er zo van geschrokken, terwijl ze het alleen maar lief bedoelde.

En ik had om precies te zijn, gistermiddag, hetzelfde. Ik had afgesproken met mijn date en had daarvoor nog een verjaardag, het liep allemaal wat uit maar het lukte me wel om op tijd thuis te zijn voordat hij zou komen. Krijg ik ineens een bericht, meneer was heel moe en alleen het idee al om bijna twee uur in de auto te zitten, werd hem al te veel dus als ik het oke vond bleef hij liever in bed. Tuurlijk begreep ik het, maar ik vond het wel jammer want ik had er naar uitgekeken om hem te zien. Hmm.. Ik kan natuurlijk ook naar hem toe gaan, dacht ik. Ik ben toch al op het station, ga ik gewoon meteen door. Ik wist natuurlijk wel dat het een beetje gek was, omdat ik hem net ken en het onze derde date was, maar in het kader van; ik ben van de spontane dingen dacht ik: Why not. Ja… Dat viel dus helemaal verkeerd, hij was op z’n zachts gezegd niet blij met mijn actie. Het kwam totaaaaaal verkeerd over.

 

Goeie intenties

Door zijn reactie kreeg ik het gevoel alsof ik mezelf opdrong en dat was helemaal niet mijn bedoeling, oke bij nader inzien had ik er even wat langer over na moeten denken voordat ik zoiets zou doen, maar mijn punt is, waarom kunnen dit soort dingen niet? Waarom komt het meteen zo verkeerd over? In je hoofd denk je, zoals mijn vriendin ook met dat briefje, ik doe iets liefs ik laat blijken dat ik spontaan ben en niet bang ben om te zeggen wat ik voel, of te doen waar ik zin in heb. Maar nee nee, je gaat veel te ver. En dan nog iets, werkt het ook zo als mannen dit doen? Dat vraag ik me dus echt af, als mannen een briefje achter laten nadat ze zijn blijven slapen, of ineens voor je deur staan na een aantal dates, is het dan wel romantisch? Of is dat ook creepy en too much? Ergens heb ik het gevoel dat dit wel kan en dat er dus met twee maten gemeten wordt, of heeft dit alles te maken met dat wij vrouwen niet het heft in eigen hand moeten nemen, en ons beter maar kunnen laten versieren?”

Ik hoor graag wat jij hier van vindt, laat je het me weten in de comments? Datingadvies is ook altijd welkom by the way ;)

 

Meer over liefde:

– Lange afstandsrelatie? 6 essentiële tips

– Afvallen door verliefd zijn? 

– Kun je aan een gebroken hart sterven?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy