Mannen en sextoys: waarom is het nog een taboe?

door Lotte

De meeste vrouwen kunnen tegenwoordig zonder blikken of blozen vertellen over hun nieuwe sextoys. Thank God! We kunnen inmiddels wel zeggen dat het taboe op vrouwen die speeltjes gebruiken in Nederland (bijna) niet meer bestaat. Het volgende dat we kunnen aanpakken is het taboe dat rust op mannen die in de weer gaan met toys. Met name heteromannen. Waarom bestaat dit taboe? Samen met LELO proberen we dit te doorbreken.

Dubbele standaard

We werken we al jaren hard aan om het beeld van vrouwen die van seks genieten te bevestigen. Andersom is hoe we denken over mannen en seks best dubbel. Mannen die van seks houden: wel oké. Mannen die van seksspeeltjes houden: niet oké. We accepteren dat veel vrouwen een nachtkastje vol trillend speelgoed heeft, maar bij mannen verwachten we dat ze alleen hun handen gebruiken om zichzelf te bevredigen? We vinden het doodnormaal als een vrouw een vibrator gebruikt, maar als een heteroman een fleshlight gebruikt trekken we onze wenkbrauwen omhoog. Waarom deze dubbele standaard? Seksuele vrijheid moet niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen gelden, toch?

F1S V2
De F1S™ V2 van LELO

Onderzoek

Misschien denk je: mannen gebruiken nou eenmaal minder vaak sekstoys? Fout. Ja, meer vrouwen gebruiken speeltjes dan mannen: 52 procent versus 39 procent. Zo bleek uit een Britse studie door The Guardian. Ook beschreef het onderzoek dat homoseksuele mannen (66 procent) meer fan zijn dan heteroseksuele mannen (44 procent).

Sex and the City

Het taboe op heteromannen en sextoys kan meerdere oorzaken hebben. Zo wordt er al tientallen jaren gevochten voor het normaliseren van vrouwen die van seks genieten en sextoys gebruiken hoort daarbij. Denk bijvoorbeeld aan Sex and the City waar de vier New Yorkse vriendinnen vol lof over hun Tarzan of wand vibrator spraken. Andersom wordt er weinig gedaan om het onderwerp sextoys en heteromannen bespreekbaar te maken.

En hoe zit het dan met het verschil tussen heteroseksuele en homoseksuele mannen? Volgens sexpert en ex-dominatrix Nichi Hodgson voelen homomannen zich als gemarginaliseerde groepen vrijer om seksueel te experimenteren. Nichi: “Er was een stigma op hun seksualiteit, waardoor ze voor seksuele vrijheid moesten vechten. Als resultaat zijn er veel sextoys voor op homomannen gericht. Dit heeft heteroseksuele mannen afgeschrikt. Die denken dat ze misschien een homoseksuele neiging hebben als ze ze uitproberen.”

Taboe doorbreken

Een taboe doorbreek je door erover te praten. Juist als het moeilijk en spannend is, is het de moeite waard om te gesprek aan te gaan. Bijvoorbeeld met je eigen vriend/man. Als hij het onderwerp een keertje aansnijdt bij vrienden, kan het langzamerhand genormaliseerd worden. Het zal niet over één nacht ijs gaan, maar stapje voor stapje kunnen we zorgen voor meer seksuele gelijkheid en vrijheid.

Gelukkig wordt er steeds meer over gesproken en de sexual wellness markt voor mannen is booming. Niet de vibrator, maar de vibrerende masturbator (ook wel bekend als de fleshlight) is het best verkochte sextoy wereldwijd.

Beste sextoy voor mannen

Awardwinning sexual wellnessmerk LELO lanceert deze maand de F1S V2, de volgende generatie van het ultieme genotsspeelgoed voor mannen. Het is een penis sleeve voor sensatiezoekers die optimale bevrediging willen ontdekken. Hij stopt zijn lid langzaam in de sleeve en het speeltje begint te werken. Dan kan hij met de vibratiestanden spelen totdat hij een trilling vindt die een langere en krachtigere climax geeft.

De F1S V2 heeft vier unieke vibratiestanden en een zachtere, soepele sleeve die zich aanpast aan alle vormen en maten. De toy heeft tien zeer gevoelige sensoren die via de LELO-app feedback geeft over je prestaties, waardoor je de heerlijkste ritmes kunt opbouwen en het ultieme orgasme bereikt.

Bestel ‘m hier!

f1s v2

Dit artikel is in samenwerking met LELO tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy