Klaarkomen moeilijk? 7 tips om sneller een orgasme te krijgen

door Lotte

Klaarkomen blijft voor veel vrouwen een dingetje. Een paar feiten: driekwart worstelt tijdens de seks wel eens met haar happy ending en een kwart heeft regelmatig of altijd orgasmeperikelen. Heb jij ook moeite met klaarkomen? Geef de hoop niet op. Met de juiste technieken en veel oefening (hè, wat vervelend) kun je jezelf trainen om gemakkelijker en lekkerder klaar te komen.

Zorg voor lang voorspel

Sex is geen wedstrijdje, take it easy! Lang voorspel is niet alleen nodig voor een vrouw om in the mood te komen, het vergroot ook de kans op een orgasme. Jep, het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen zo’n 20 minuten nodig hebben om helemaal opgewonden te raken. En geiler je bent, hoe makkelijker je klaarkomt. Denk bij voorspel niet alleen aan ‘handwerk’, beffen en pijpen. Denk ook aan een ontspannende massage, zoenen, knuffelen en strelen. Maak je vriend(in) duidelijk dat voorspel niet afgeraffeld mag worden en moet worden gezien als een écht onderdeel van de sex.

Wees realistisch over klaarkomen

De meeste vrouwen doen er (met partner) twintig minuten tot een uur over om klaar te komen. Vaak gaat het veel sneller als je jezelf een ‘Big O’ bezorgt. Onthoud dat er dus helemaal niks mis met jou óf je bedpartner als je er langer over doet. Trek je ook niks aan van grote verhalen van anderen die zeggen elkaar in twee minuten te kunnen ‘afwerken’. Ook porno en porna scheppen een onrealistisch beeld van het vrouwelijke orgasme. Iedere vrouw heeft een andere handleiding. Als het dertig minuten duurt voordat jij over dat randje gaat, accepteer dat dan.

Ontdek wat werkt voor jou

Cliché, maar waar: jij moet weten wat je lekker vindt in bed. Je lover kan niet in je hoofd kijken. Je moet zelf weten wat je sweetspots zijn en hoe en wanneer deze gestimuleerd moeten worden. Aan jou de fijne taak om daar thuis volop mee te experimenteren. Gebruik hierbij een sexspeeltje en/of je vingers. Wanneer je je lichaam beter begrijpt, kun je je bedpartner beter aansturen.

Denk jezelf naar een orgasme

Het kan! Je kunt een orgasme saboteren met negatieve gedachtes, maar het werkt gelukkig ook andersom. Je mindset is een krachtige tool tijdens de sex en kun je maar beter gebruiken om jezelf naar de positieve kant te sturen. Moeilijk? Ja. Maar het is niet mission impossible. Zorg dat je een sfeertje maakt in de kamer. Maak alles aan kant, doe kaarsjes aan en zet The Weeknd-muziek op.

Ademhaling

Heb je moeite met klaarkomen? Onthoud dan dat je mindset en je ademhaling misschien wel de belangrijkste sleutels tot een orgasme zijn. Je stemming heeft invloed op de manier waarop je ademhaalt. Tegelijkertijd kun je met de juiste ademhaling ook je stemming beïnvloeden. Het werkt dus beide kanten op. Begin eerst met diep ademhalen om jezelf te ontspannen. Naarmate je dichtbij je hoogtepunt komt, kun je je ademhaling versnellen en verkorten. We schreven eerder een uitgebreid artikel over ademhalen en klaarkomen.

Warme voeten

Het is wetenschappelijk bewezen… als je koude voeten hebt, is het minder makkelijk om een hoogtepunt te bereiken. Een paar dikke sokken aan tussen de lakens is niet bepaald, maar doet wel zijn werk. Niet geschoten, is altijd mis zullen we maar zeggen.

Ontspannen en aanspannen

‘Ze’ zeggen altijd dat je je he-le-maal moet ontspannen om te kunnen klaarkomen. Dat is niet geheel waar. Wanneer jij à la de zeester ligt en probeert om niks te voelen, gaat er ook niks gebeuren. Bovendien is het namelijk heel verschillend per vrouw. De ene persoon kan juist gemakkelijker een orgasme bereiken als ze zich volledig ontspant. Bij de ander werkt het weer als ze haar spieren in haar bekkenbodem, vagina, billen en/of benen aanspant. Als je niet weet tot welke categorie je hoort, kun je hiermee gaan oefenen. Probeer verschillende variaties uit… eerst ontspannen, daarna aanspannen en vice versa. Vergroot je kans op een orgasme door je ademhaling tegelijk te laten lopen met het aan- en ontspannen. Adem kort en diep in wanneer je aanspant en ontspan terwijl je uitademt.

Gebruik een sexspeeltje

Investeer in een speeltje van goede kwaliteit met een krachtige motor en verschillende standen. De laatste jaren zijn vooral luchtdrukstimulators dé nieuwe favoriet onder vrouwen. Goede merken met dit type toy zijn de Womanizer en Satisfyer. Ze kosten wel wat meer dan je standaard Tarzan-vibrator, maar zijn het dubbel en dwars waard. Gebruik het speeltje tijdens het solo experimenteren, maar introduceer ‘m ook zeker tussen de lakens. Het trillende vriendje kan je nét dan ene zetje geven die je nodig hebt.

We brachten in 2019 de ultieme orgasme guide uit voor iedereen met een clit. In Kom je ook? lees je ALLES over het vrouwelijk orgasme. Hoe je het kan bereiken, samen of alleen. Shop het boek in de LotteLust shop!

Meer over klaarkomen:

Gouden trio: is de sleutel tot het vrouwelijk orgasme

Drie sexstandjes voor een langdurig orgasme

Waarom je never nooit moet faken

Beeld: Tumblr

2 reacties

Julia 12 februari 2019 - 14:55

Ik kan alleen klaarkomen als ik bovenop zit en zelf de bewegingen maak. Hoe kan mijn vriend mij klaar krijgen?

Beantwoord
Lotte 8 april 2019 - 21:39

Hi Julia,
Er zijn heel veel manieren waarop je vriend je een orgasme kan geven. Het belangrijkste is dat jij weet wat je lekker vindt en dat kan doorgeven aan je vriend. Klaarkomen door alleen penetratie is voor de meeste vrouwen lastig, dus wees je ervan bewust dat het ultiem streven is. Klaarkomen tijdens de penetratie kan makkelijker worden als hij of zij je clitoris stimuleert met een of meerdere vingers of een vibrator. Onthoud dat een orgasme krijgen tijdens het ‘voorspel’, daarmee bedoelen we vingeren en beffen, ook mogelijk is. Klaarkomen hoeft niet altijd tegelijk met je partner, tijdens penetratie of aan het eind van de seks te gebeuren.
Succes!

Liefs,
Lotte

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy