Dus daarom die ochtenderectie!

door Amelia

Het kan ongemakkelijke situaties opleveren, maar toch krijgt de helft van de populatie ermee te maken. We hebben het over de ochtenderectie. Maar hoe ontstaat zo’n ochtendglorie nou eigenlijk? LotteLust geeft antwoord.

Die stijve piemel in de ochtend wordt veroorzaakt door spontane erecties die ontstaan tijdens het slapen of het wakker worden. Mannen zonder fysieke erectiestoornissen krijgen zo’n drie tot vijf keer een stijve tijdens hun nachtrust.

Hoe ontstaat een ochtenderectie?

Dit verschijnsel doet zich al voor in de baarmoeder (no joke), en zet zich voort gedurende de rest van het leven van een man. Het zal je misschien verbazen, maar het zijn niet alleen de mannen die hiermee te maken krijgen. Vrouwen hebben ‘ nachts namelijk ook vaginale stuwing.

Via zenuwbanen, die via het ruggenmerg door het bekken naar de penis lopen, regelen de centra dat de penis gewoonlijk slap is. Tijdens de remslaap worden deze gebieden geblokkeerd, hierdoor ontstaat dus een stijve piemel (zonder sexuele prikkels).

De reden voor een ochenderectie

Maar waarom ontstaat dat ‘morning wood’ nou? Er wordt gespeculeerd dat oefeningen tijdens de slaap bijdragen aan de gezondheid van de penis. Tijdens een erectie, worden de zwellichamen voorzien van zuurstof; dit zorgt voor een betere vitaliteit en voorkomt aandoeningen die erectiestoornissen veroorzaakt.

Een andere theorie is dat ochtenderecties bedplassen voorkomt. Er zijn twee soorten erecties, namelijk
psychogene- en reflexerecties. Het eerste type activeert de zenuwsignalen door middel van sexy gedachten en/of beelden. De andere variant is een onvrijwillig proces dat plaatsvindt zonder stimulerende beelden, en er wordt beweerd dat deze vaak voorkomen tijdens een volle blaas. Het plassen met een stijve penis is niet zo makkelijk!

ochtenderectie

Beeld: Pinterest & Giphy

 

Meer over de penis:

– Penisgate: nog 5 groot geschapen acteurs

– Gemiddelde penislengte Nederlander

– Voorkeur penislengte hangt af van relatie

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy