Is pijpen liefde tonen? 2 mannen en 2 vrouwen vertellen

door Lotte

Bekende Belgische sexuoloog Goedele Liekens deed vorige week een bijzondere uitspraak die sindsdien de gemoederen bezig houdt. “Als je van je man houdt, dan houd je ook van zijn penis. Punt. Pijpen is je liefde tonen, volgens Goedele in haar column in Vlaamse blad NINA. Wij waren heel benieuwd of meer mensen het daarmee eens waren, of juist niet. We vroegen het 2 mannen en 2 vrouwen.

Nog een stukje uit de column van Goedele:

“Ik hoor het nog vaak: vrouwen die hun partner niet graag of zelfs niet willen pijpen. Omdat ze het vies vinden. Of eng. Ben je jonger dan achttien, dan geef ik je alle respijt. Maar aan de andere vrouwen: jullie zullen toch uit jullie ‘pijp’ moeten komen. De penis is de man zijn beste vriend, zijn favoriete lichaamsdeel, misschien zelfs zijn enige lichaamsdeel van belang. En als je dat niet aanbidt, liefkoost en overlaadt met karrenvrachten liefde, zal hij maar één ding denken: Waarom ziet ze mij (= mijn penis) niet graag?”

Stelling: Pijpen is liefde tonen

Pijpen is best wel een dingetje. De ene vrouw is totaal geen fan en de ander wel weer. Het is ook een ander verhaal dan beffen. Om Samantha Jones uit Sex and the City te citeren:

pijpen is liefde tonen samantha jones

You men have no idea what we’re dealing with down there. Teeth Placement, jaw stress, suction, and gag reflex. All the while bobbing up and down, moaning and trying to breathe. Easy? Honey, they don’t call it a job for nothin’.

De mening van mannen:

Bas, 28 jaar, 3 jaar een vaste relatie.

“Er zit natuurlijk wel wat in. Je hoeft zelf niet alles geweldig leuk te vinden om te doen. Het hangt er toch vooral vanaf hoe je partner ervan geniet lijkt mij. Ik bef mijn vriendin graag, maar natuurlijk niet als zij er zelf niet van geniet. Ik hoop dat dat andersom ook zo geldt bij vrouwen. Als je vriend pijpen niet belangrijk vindt, is het minder snel liefde tonen dan wanneer hij dat helemaal fantastisch vindt om te ontvangen.”

Joost, 2 jaar een vaste relatie (28 jaar)

“Ik vind het bijzonder dat vrouwen pijpen niet als vanzelfsprekend ervaren, aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat de man veel vaker klaarkomt tijdens de penetratie, wat het voor mannen logisch maakt om extra aandacht aan de vrouw te besteden. Daarbij vind ik pijpen onderdanig en daarom pijpen meer iets voor ondeugende momenten. Ook vind ik pijpen soms zonde als je met elkaar het bed in duikt, want dan heb ik liever samen sex (uitgaande van het feit dat het pijpen dan tot het eind zou zijn).Als ik direct antwoord moet geven op die vraag is pijpen liefde tonen, dan zeg ik ja, als mijn vriendin mij pijpt voel ik dat ze dit doet uit liefde voor mij, maar dat komt ook omdat ik weet dat dit niet haar nummer 1 hobby is. (helaas)”

De mening van vrouwen:

Rosalie, 1,5 jaar vaste relatie (24 jaar)

“Als je er over nadenkt, zit er wel wat in. Het wil eigenlijk zeggen, hoe kutter je het vindt om te pijpen, hoe meer het een teken van liefde is als je het wel doet. Het is wel liefde tonen als je iets doet voor je vriend terwijl je dat eigenlijk niet wil. Aan de andere kant vind ik niet dat je iets met tegenzin moet doen tijdens sex. Dan krijg je alleen maar meer een hekel eraan. Het is ook respect als je als jongen accepteert. Zoek dan samen een manier om het prettig te maken.”

Roos, single (31 jaar)

“Ik ben het hier mee eens. Ik vind pijpen ook niet super leker, maar het voelt wel als waardering tonen. Hoewel ik het ook bij jongens doe waar ik geen verliefde gevoelens voor heb. Alsnog vind ik het altijd een belangrijk onderdeel van de sex. Andersom, als een jongen mij niet zou willen beffen, betekent dat eigenlijk dat-ie vies van mij is.”

Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening. Wil jij ook je mening geven over dit onderwerp? Reageer dan op dit bericht.

Onze tips als je niet houdt van pijpen:

Laten we voorop stellen dat pijpen niet moét. Het is nog steeds je eigen keuze wat je wel en niet uitvoert in de slaapkamer. Laat je niet pushen door je vriendinnen en je vriend. Wel zijn veel mannen er dol op. Als je vriend het heel graag wil en jij er ook wel openstaat maar het niet durft of het niet lekker vindt kun je een aantal dingen doen.

Mindset

Het begint bij je mindset. Hoe voel je je erbij. Komen er gelijk ontmoedigende gedachtes in je hoofd wanneer je denkt aan je vriend pijpen? Dan heb je er gelijk slechte associaties mee. Leg het ook uit dat je het positief wil houden, dus geen gezeur! Voordat je een blowjob gaat geven, bedenk wel hoe blij je hem ermee kan maken en hoe fijn het is om hem te verwennen hiermee. Als het helpt, kun je hem vragen om met gekreun goed te laten merken dat hij geniet. Als je weet dat het gewaardeerd wordt, is het fijner om iets te geven.

Frisse douche

Neem samen een lekkere douche op om te frissen. Masseer zijn penis en ballen grondig met zeep. Dat vindt hij lekker en je weet zeker dat alles fris en schoon is. Als je wil kun je meteen in de douche beginnen met pijpen, dan kun je daarna meteen weer opfrissen en je mond spoelen.  Aan de andere kant is pijpen op je knieën om mee te beginnen wel vrij intimiderend. Lees ook over meer fijne voorspel ideeën.

Setting

Probeer het anders op bed, terwijl hij op zijn rug ligt. Doe wat kaarsjes aan voor een ontspannen sfeer. Voor de man is het heel belangrijk niet ongeduldig te zijn. Haar hoofd in de ‘goede richting’ duwen, werkt dus niet!

Afwisseling

Begin rustig met de schacht van zijn penis te likken en dan zijn eikel. Om af te wisselen kun je hem tussen door ook aftrekken. Een blowjob hoeft geen aaneengesloten sessie van twintig minuten te zijn.

Smaakje

Als je de smaak van zijn penis echt niet prettig vindt, kun je ook glijmiddel met een smaakje gebruiken. Of als jullie condooms gebruiken: een condoom met een smaakje. Banaan, aardbei, appel, chocolade… er zijn allerlei smaken. Geweldig zijn ze niet, maar het is het proberen waard.
Shop hier condooms en glijmiddel met smaakjes

Succes!

 

Beeld: Giphy, Simon Bolz

 

Meer over pijpen:

– 7 spannende voorspel ideeën om hem gek te maken

– Leer het van pornoactrices: pijpen

– Hot: 6 orale sex standjes

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy