Snelle jongen – Anti-Climax #11

door Marjolein

Op het hoogtepunt moet je stoppen. Na 100 VrijVragen was het tijd voor een nieuwe rubriek van onze seksuologe Marjolein. In Anti-Climax komen vragen en antwoorden over seksualiteit nog steeds voorbij, maar dan in een ander jasje. Marjolein vertelt elke aflevering over een cliënt en zijn of haar worstelingen met seksualiteit en relaties.

Prestatiedruk

Tegenover mij zit een jongeman van eind twintig. Hij heeft een vlotte babbel, voelt zich zelfverzekerd, werkt ook in een flitsende communicatie baan en vindt het geen probleem om met mij te spreken over de reden van zijn komst. Of van zijn komen *knipoog*. Hij geeft aan dat hij dit met vrienden bespreekt. Die vinden dat tof omdat zij ook niet van die hoogvliegers zijn, zegt ze. Ook bespreekt hij het met zijn vriendin. Dat vindt hij wel iets ingewikkelder en voelt hij wat meer schaamte bij. Zij zit naast hem op de bank.

“Ik vind het vooral jammer dat ik soms nog niet eens het gevoel heb warm te zijn en dan is het al over,” zegt zij, “ik probeer er zo min mogelijk een probleem van te maken. Maar ja, soms vind ik het ook teleurstellend dat ik er iets anders bij voorstel. Eerst dacht ik dat het wel over zou gaan, als de verliefdheid wat minder wordt, maar het lijkt steeds sneller te worden.”

Hij knikt: “Ik denk ook dat het steeds sneller is. Ik voel ook steeds meer druk vanuit mijzelf om het maar te beheersen. Maar hoe meer ik het wil beheersen, hoe sneller het gaat.”

“Prestatiedruk”, zeg ik ze, “bij de ene man uit dat zich in een erectie die het niet volhoudt. De ander maakt zich druk over het te snel klaarkomen. En laat nu spanning net zijn waar je seksuele systeem reageert.”

“Maar ik weet niet meer hoe ik het niet zonder druk kan doen,” zegt hij beteuterd.

“Nou, gelukkig weet ik wel wat dingen,” zeg ik glimlachend.

Stoppen op het hoogtepunt

Plezierige seks bestaat uit opwinding en ontspanning. Opwinding kun je stimuleren met de juiste context, stimulatie en communicatie te gebruiken. Zonder de druk van nu, wat overduidelijk spanning geeft en de opwinding een extra boost geest, wat prikkelt jou en maakt je seksueel opgewonden?

“Penetratie toch wel het meest. En daarna orale seks,” zegt hij zonder na te denken.

“Precies, daarmee wordt de eikel maximaal gestimuleerd. Dus lichamelijk gezien zal de seksuele opwinding bij die prikkeling een hoogtepunt bereiken. Als je dan ook nog geestelijk opgewonden raakt, dan ben je al snel op dat punt. Je kan dus op twee manieren gaan richten op minder snel klaarkomen. Via je hoofd of lichaam.”

“Oké, dan weet ik nog niet wat ik moet doen,” zegt hij licht geïrriteerd. Hij kijkt me aan met een blik van ‘schiet op’. Hij begint haast te krijgen. Iets was nou net niet helpend zal zijn bij deze snelle jongen.

“Je zal er de tijd voor moeten nemen. Geduld moeten hebben. Het zal je seks onderbreken en opwinding remmen. Je zal moeten leren stoppen net voor het hoogtepunt. Je point-of-no-return vinden. Voor het moment dat je niet meer terug kan stoppen. Daarnaast kun je ook op je eikel drukken om een andere prikkeling die remmend is te geven, als dat je remt. Je kunt ook seks hebben met condoom om de prikkeling af te remmen.”

“Dat is juist het probleem,” zegt hij nog geïrriteerder, “Ik voel dat niet aankomen. Het overvalt mij. Zo opeens.”

“Toch, is dit wat je zal moeten gaan voelen en oefenen. Je gehaaste houding nu in het gesprek geeft al weer dat je geen geduld hebt of de tijd wil nemen. Je zou ook eerst de tijd kunnen nemen voor je vriendin.” Dat was een rechtse. Maar hij dimt in. Zijn vriendin lacht triomfantelijk alsof zij gewonnen heeft.

“Ga voorlopig maar niet op de dingen richten die jou snel stimuleren naar een hoogtepunt. Ga maar eerst je eigen opwinding ervaren die toe en afneemt. Vraag je vriendin eens wat haar dan warm maakt.”

Masturberen

Hij krijgt daarnaast de oefening om te masturberen en te stoppen net voor dat hij klaarkomt. Soms mislukt dit, maar hij begint steeds meer het door te hebben hoe zijn lichamelijke reactie werkt en ook hoe hij de opwinding in zijn geest kan verminderen. Hij focust op iets anders dan zijn opwinding. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop het niet op oefening gaat en hij niet op hoeft te letten. Om te zorgen dat hij niet te gecontroleerd wordt.

“Ik heb het gevoel dat ik toe ben aan de volgende stap”, zegt hij na twee maanden oefenen. “En ik zal er op letten dat zij ook eerst de tijd heeft gekregen. Ik weet nu precies hoe dat voor haar werkt.”

“Oké, de volgende stap is om in het bijzijn van je vriendin te oefenen met stoppen op het juiste moment. Je kan er voor kiezen om dat eerst zelf te doen in haar bijzijn of dat jullie kiezen voor handelingen die zij uitvoert. Ik verwacht dat het wat lastiger zal zijn dan nu alleen. Zij zorgt immers voor de opwinding. Dus kies ook bewust oefenmomenten en momenten zonder. Wacht nog wel met penetratie. Dat is misschien de meest ingewikkelde stap.”

“Of ik moet geduld hebben en de tijd er voor nemen. Zoals je eerder zei,” zegt hij lachend.

“Precies.”

Het lukt. Hij leert het klaarkomen enkele minuten uit te stellen. Het koppel is daar heel blij mee. “Ik zal nog steeds geen wereldrecords verbreken, maar dat het wat langer duurt is al mooi meegenomen. Daarnaast probeer ik ook in de rest van mijn leven minder gehaast te zijn. Dat geeft me meer rust in het dagelijks leven,” zegt hij in het afsluitende gesprek.

“Kijk, zeg ik hen, hardlopers zijn niet alleen doodlopers, maar ook snelle zaadlopers.”

Meer Anti-Climax:

Verlangen maakt blind – Anti-Climax #7

Als seks altijd pijn doet – Anti-Climax #1

16 Jaar getrouwd en nooit klaargekomen – Anti-Climax #4

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy