Wat zijn beren, twinks, otters en wolven?

door Saar

Deze week staat Amsterdam volop in teken van de Pride. Van over de hele wereld komen er beren, wolven, otters, twinks en cubs naar Amsterdam om te feesten. Geen idee waar we het over hebben? Yes, tijd voor een mini-cursus gay-stereotypes.

Pride Week voor de LHBTQI-community

De Amsterdam Pride Week heet allang niet meer de Gay Pride. De Pride week is inclusiever dan ooit! Niet voor niets staat LHBTQ voor:

  • Lesbienne
  • Homoseksueel
  • Biseksueel
  • Transgender
  • Queer
  • Interseksueel

Wie buiten de community staat, heeft vaak één beeld in zijn of haar gaydar: flamboyant, goed verzorgd, draagt roze en luistert naar Lady Gaga. Wrong! Newsflash: gays komen in alle vormen en maten. Hoewel hokjesplaatsen wordt afgeraden, zijn er binnen de gay community een aantal categorieën.

Van beer tot twinks: de gay-termen

De onderstaande termen worden gebruikt om jezelf mee te identificeren of om iemand anders mee te beschrijven. Deze termen worden vaak gebruikt in datingapps en porno. Komen ze…

De Beer: beren zijn het 'mannelijk type': behaard, groot en een buikje.

De Cub: de jonge versie van de beer.

De IJsbeer: de senioren-versie van de beer. Een harige, grote, grijze man.

De Wolf: wolven zijn ook een onderdeel van de bear community. Wolven zijn meestal al wat ouder met grijzend haar. Ze worden als aantrekkelijk gezien omdat wolven slank en gespierd zijn.

De Otter: otters zijn net als wolven en beren een subonderdeel van de bear community. Otters epileren zich niet en hebben een behaard lichaam. Wel zijn otters minder gespierd en imposant dan beren en wolven.

De Twink: twinks zijn jong, hebben blond of lichtgekleurd haar. Ze zijn slank en hebben weinig lichaamsbeharing.

De Chub: chubs zijn juist wat steviger van postuur. Chubs worden vaak getypeerd door een vriendelijke en vrolijke uitstraling.

pride week

Is dit alles?

Er zijn natuurlijk veel meer categorieën! Er is veel discussie over verschillende categorieën. Er is geen centrale organisatie die alle types en hun kenmerken vastlegt.

De subculturen zijn juist erg populair in de LHBTQI-community, omdat types zich graag willen onderscheiden van anderen. Daarom is de hele gay community niet over één kam te scheren. Verschillende categorieën onderscheiden zich daarom van anderen door eigen stijlen in feesten, kleding en muziek uit te dragen.

Meer lezen Pride en LHBTQI?

Must see: de 5 heetste gay films op Netflix

Mannenliefde #4: wanneer je huisgenoten een trio regelen terwijl je thuis bent

Vrouwen over de eerste keer sex met een vrouw

Bron: Vileine / Beeld: RawPixel

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy