Sexy verhaal: De klasgenoot – deel 1

door Myrthe

'Hou je arm wat verder van je lichaam. En wat losser. Ja, zo is het goed! Oké, en nu draai je je om met je lichaam naar de muur. Kijk maar naar mij over je schouder. Schud je haar eens los. Ja, zo. En nu…'

De instructies van haar klasgenoot fotografie bleven maar komen, zijn fototoestel klikte in een ranzendsnel tempo en de studiolichten hadden haar ondertussen al meer dan eens bijna verblind. Waar Chloé in het begin nog wat onwennig en houterig was geweest, volgde ze nu zonder nadenken zijn instructies.

Hoe lang waren ze al bezig ondertussen? Een half uur? Drie kwartier? En hij leek nog lang geen aanstalten te maken om er mee op te houden.

'Ik ben eigenlijk wel aan een pauze toe.' gaf ze dan ook aan.

Geoffrey gluurde met toegeknepen ogen naar haar boven zijn fototoestel. 'Hoezo, pauze? We hebben nog zoveel werk!'

De opdracht die ze dit keer van hun leraar fotografie hadden gekregen was inderdaad best pittig. Dertig foto's verwachtte hij en stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit: haarscherp, verrassende poses… Het zou vast nog een hele tijd duren voor Geoffrey voldoende foto's van haar had genomen, om er vervolgens 30 uit te kiezen die hij zou gaan bewerken met Photoshop.

Chloé had heel erg getwijfeld toen Geoffrey haar vroeg of zij model voor hem wilde zijn voor deze opdracht. En ze had hem eigenlijk ook verschillende keren gezegd dat hij iemand anders moest zoeken. Maar weken achter elkaar was hij er tijdens de pauze van de avondles portretfotografie weer over begonnen. Dat hij nog niemand had, en dat hij toch echt snel aan die opdracht moest beginnen, wilde hij een goed resultaat kunnen neerzetten.

Na de zoveelste smeekbede had ze uiteindelijk toch maar toegegeven. Maar ze had er meteen heel wat voorwaarden aan gekoppeld: zij zou de kleren kiezen die ze zou aandoen voor de shoot (witte blouse, zwarte leren broek, en héél erg hoge hakken), ze mocht poses weigeren en – héél belangrijk – hij moest achteraf met Photoshop al haar kleine imperfecties bijwerken: dat bruine moedervlekje onder haar lip moest weg, haar tanden mochten best wat witter, ze mocht wat groter lijken (ja, ook dat kan je met Photoshop, hoe fantastisch toch!)…

Geoffrey had met alles ingestemd en had haar de volgende dag al laten weten wanneer ze de studio van een bevriende fotograaf mochten gebruiken voor de opdracht. Ze kon niet meer terug.

'Vijf minuten pauze. Toe! Ik ben helemaal verkrampt. En mijn voeten zijn dit soort schoenen helemaal niet gewend!'

Geoffrey keek even naar de display van zijn fototoestel. 'Oké, dan', mompelde hij. 'Ik geloof dat mijn batterij toch aan vervanging toe is.'

Hij liep naar zijn fototas, terwijl Chloé vlug een koffietje ging halen in het keukentje dat grensde aan de studio. Toen ze terugkwam, zag ze dat Geoffrey de foto's al op zijn laptop had overgezet en een eerste selectie aan het maken was. Nieuwsgierig keek ze over zijn schouder mee naar de beelden. Ze hield er eigenlijk helemaal niet van om zelf op foto's te staan, ze stond liever aan de andere kant van het fototoestel. Maar ze moest toegeven dat haar klasgenoot best wel talent had. De foto's waren niet slecht.

'Tevreden?' vroeg ze.

'Ja, ik wel. Jij?'

'Nog wat werk aan in Photoshop', glimlachte ze met een knipoog.

Geoffrey draaide zich op zijn bureaustoel verder naar haar toe. 'Je krijgt nog drie minuten voor die koffie. Dan gaan we verder.' Hij stond op en liep weer naar zijn fototas.

Chloé keek hem na, terwijl ze het koffiekopje met haar twee handen omklemde. Hmm, ze had haar klasgenoot altijd al best aantrekkelijk gevonden. Dat was de reden waarom ze drie jaar geleden, toen ze samen de eerste cursus van de opleiding fotografie volgden, met hem was begonnen te praten. Was ze ergens waar ze niemand kende, dan koos ze altijd de knapste man uit om een praatje mee te maken.

Met Geoffrey had het bovendien onmiddellijk geklikt. Ze waren even oud, hadden een gezin met kinderen van dezelfde leeftijd en vooral: ze hadden allebei zin om hun carrière een nieuwe wending te geven en fotograaf te worden. Hij was verpleger, maar wilde liever fotograaf worden. En zij had genoeg van haar baan als lerares.

Alsof Geoffrey voelde dat ze naar hem aan het staren was – die lange wimpers, die bruine krullen in dat schattige knotje, die strakke kont in die afgewassen jeansbroek met scheuren – keek hij haar glimlachend aan. 'Ik vind dit best leuk, met jou, hier. Nooit gedacht dat jij zo goed zou doen wat ik vraag. Meestal ben je toch wat minder gewillig.'

Chloé keek hem verontwaardigd aan. 'Ik weet gewoon wat ik wil', zei ze fel. 'Mannen hebben het zo moeilijk met sterke vrouwen, niet te geloven. Maar dat is jullie probleem, niet het mijne!'

Ze zette het lege kopje naast zijn laptop en ging weer voor de witte muur staan. 'Oké, wat moet ik doen? Zeg het maar, nu ik toch gewillig ben.'

Geoffrey liet zich niet uit het lood staan door zijn plotseling chagrijnig geworden model. 'Ik vind je mooi als je zo… zo moeilijk doet', zei hij glimlachend. Ze hoorde hoe het fototoestel weer begon te klikken. Nog voor ze weer een andere pose kon aannemen (dit keer mocht ze blijkbaar kiezen hoe ze poseerde), hield het geklik alweer op.

Ze zag hoe Geoffrey naar haar toe kwam. 'Vertrouw je me?' vroeg hij haar. Ze wist niet direct wat daarop te antwoorden, want ze wist het eigenlijk gewoon niet. Ja, ze vertrouwde hem. Genoeg in ieder geval om met hem alleen in één kleine ruimte te zijn en om hem foto's van haar te laten maken. Maar iets zei haar dat hij een groter vertrouwen dan dat bedoelde.

Ze voelde hoe haar wangen kleur kregen. 'Het hangt er een beetje vanaf…'

'Zeg gewoon stop als je niet verder wil.'

Als ze niet verder wou? Wat was hij dan van plan? In haar hoofd vormde zich een woord van vier letters: help! Dit was precies het gevoel dat ze meestal probeerde te vermijden, daarom noemden ze haar een sterke vrouw. Ze hield niet van onzekerheid, van geen grip hebben op wat er te gebeuren stond… En dus deed ze er alles aan om de touwtjes zelf in handen te hebben. En te houden.

Nog voor ze iets kon zeggen, voelde ze hoe hij een knoopje van haar witte blouse open deed. En daarna nog eentje…

Lees hier deel 2 van dit verhaal…

Beeld: Pinterest

Meer sexy verhalen lezen?

Grensverleggende quarantaine (+podcast)

Tijd voor een pauze

Speeltijd in het bos (+podcast)

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy