Afvallen door verliefd zijn?

door Lotte

Verliefd zijn is hartstikke goed voor je. Dankzij die lovehormones fleurt je humeur er helemaal van op – je kan de hele wereld wel aan! Maar eh, klopt het ook dat je dunner wordt door verliefd zijn…?

Je zou eigenlijk denken dat het tegenovergestelde gebeurd. Samen lekker uit eten, een bak chocoladeijs delen en op sportavondjes thuisblijven om bij elkaar te zijn… Maar het is heus waar blijkt uit onderzoek van Harvard Medical School.

Liefdeshormoon

De onderzoekers hebben zich gericht op het liefdeshormoon oxytocine. Zoals komen vrij in je lichaam bij knuffelen, zoenen en sex. Onderzoekers lieten mensen een speciale neusspray met dit stofje innemen om te kijken of het zou helpen afvallen. Dertien mannen met een gezond gewicht en twaalf mannen met overgewicht namen de neusspray. Een aantal mannen kregen de in plaats van het stofje een placebo mee.

Neusspraytje

De test ging zo: de mannen bestelden een maaltijd van een menukaart, maar kregen hiervan een dubbele portie voorgeschoteld. De wetenschappers telden achteraf het aantal calorieën die de proefpersonen aten. Wat blijkt nu? De mannen die wel de neusspray met oxytocine hadden gebruikt, aten ongeveer 120 calorieën minder.

Toch een buikje?

Uit andere onderzoeken blijkt echter dat je de kans op aankomen in een lange relatie groeit. Je raakt gewend aan elkaar, je doet niet meer je opperste best voor dat strakke buikje. Oppassen dus! Dat is zo weer opgelost met sex work-outs.

 

Wat vind je: kun je afvallen door verliefd zijn? Laat een comment achter.

 

Bron: Onlinelibrary / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy