Vrouwen vriezen eitjes in vanwege tekort aan beschikbare intelligente mannen

door Julia

Het is bijna een trend te noemen, want steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun eitjes te laten invriezen en wel om de volgende reden. Het vinden van een partner die een gelijke opleiding heeft genoten, is zo goed als onmogelijk.

 

Voorheen werd er gedacht dat vrouwen die hun eitjes lieten invriezen dit deden om hun carrière voorop te stellen, maar niets blijkt minder waar. Vrouwen doen dit vanwege het gebrek aan beschikbare mannen, die op hetzelfde opleidingsniveau zitten als zij.

 

Missing men

Dit wordt ook wel de generatie van ‘missing men’ genoemd, en wordt veroorzaakt door het feit dat er steeds minder mannen hebben gestudeerd. In Amerika wordt verwacht dat volgend jaar 36,8 procent van de vrouwen zich aanmeldt bij een hogeschool of een universiteit, tegenover 27,2 procent van de mannen. Er is dus een overschot aan hoogopgeleide vrouwen die maar niet de partner kunnen vinden die qua opleidingsniveau bij hun past. Dit probleem doet zich niet alleen in het Westen voor, ook in Israel en China is het gaande. In China wordt de term ‘leftover women’ gebruikt voor dit fenomeen.

 

Eitjes bewaren

Vrouwen laten dus massaal hun eitjes invriezen, zo blijkt uit onderzoek van de Yale Universiteit.  Zo werden er 150 vrouwen uit Amerika en Israel geobserveerd, tijdens het proces van het invriezen. Dit vond plaats in acht verschillende klinieken. Meer dan 90 procent van de vrouwen koos ervoor om hun eitjes te bewaren, omdat ze vrijgezel of ongehuwd waren. Van deze vrouwen had 81% een bachelordiploma van het WO (Universiteit) of het HBO (hogeschool).

 

Er is een enorme kloof, ze missen daadwerkelijk mannen. Er zijn simpelweg niet genoeg afgestudeerden voor de vrouwen. Er is een overschot aan hoogopgeleide vrouwen.

Zo vertelt Marcia Ihorn, hoofdonderzoeker en antropologie-professor aan de Yale Universiteit.

eitjes

Succesvolle vrouw = een bedreiging

Geeta Nargund, professor en medisch directeur van vruchtbaarheidskliniek Create Fertility, juicht het toe dat zoveel vrouwen onderlegd zijn, maar de kanttekening is wel dat dit het vormen van een gezin moeilijker maakt. Wat eigenlijk ronduit belachelijk is als je erover nadenkt, want dat zou betekenen dat vrouwen die niet kiezen voor een hoge opleiding meer kans hebben op het vinden van een partner die bij hun past.

Vrouwen vertellen ons vaak dat ze hun eitjes invriezen, omdat de mannen die ze ontmoeten niet om kunnen gaan met hun succes. Ze zijn dan niet bereid om de volgende stap te nemen en een gezin te starten.

De mannen voelen zich dus geïntimideerd door een slimme vrouw, wellicht omdat ze bang zijn dat ze intelligenter is? Heeft dit dan uiteindelijk te maken met competitie? Willen mannen altijd beter, sterker en dus ook slimmer zijn dan vrouwen? Of… stellen deze vrouwen gewoon te hoge eisen aan een partner?

 

Wat vind jij? Sta je achter het idee van eitjes invriezen tot je de juiste partner hebt gevonden, of vind je dat vrouwen niet zo kieskeurig moeten zijn? Laat het me weten in de comments of op onze social media-pagina’s!

 

Bronnen: Independent.co.uk, Marcia C. Inhorn
Beeld: Pinterest

 

Meer nieuws lees je hier:

‘Sex tegen veroudering’

Vrouwen kijken het liefst naar gewelddadige porno

Eng nieuws voor vrouwen met een hormoonspiraal

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy