Clitpiercing: alles wat je wil weten

door Phlox

De clitoris is één van het intiemste plekje voor een piercing… Sommige mensen zien het wel zitten, anderen moeten er echt niet aan denken. Als jij er over nadenkt om een clitpiercing te laten zetten, of misschien gewoon meer wilt weten, we got you! Hier vind je alles wat je wil weten over de clitpiercing.

Clitpiercing: waarom juist daar?

Celebrities als Janet Jackson, Lady Gaga en Christina Aguilera hebben op het gebied van piercings één ding gemeen: alle drie hebben ze een intieme piercing laten zetten. Maar wat is nou precies het appeal van een piercing zo dicht bij de vagina?

Ten eerste, er zijn verschillende soorten clitpiercings. Je hebt de soort die letterlijk recht door je clit wordt geschoten, maar die wordt vaak geweigerd door tattoo- en piercingshops omdat deze niet alleen lastig te zetten, maar ook erg risky is. Er zijn namelijk mensen die zenuwschade hebben opgelopen wat resulteerde in permanente gevoelloosheid in de clit. Niet wat je wilt!

Dan is er nog de piercing die niet door de clit, maar door de clitorishoed wordt geschoten (dit kan zowel horizontaal als verticaal.) Doordat de piercing door het bovenste deel van het kapje wordt gezet, zit het rechtstreeks tegen de clit gepositioneerd wat het gevoeliger maakt en voor een intensere gevoel tijdens de sex kan zorgen.

Lekkerdere sex, dat is voor veel mensen de goede reden om voor een clitpiercing te gaan! Bedenk wel dat het zetten van deze piercing een toevoeging is aan je sexleven: het kan voor betere orgasmes zorgen, maar als je al andere problemen hebt in bed is een clitpiercing niet de oplossing.

woman posing with sunflower

Het pierce proces

Als je erover na zit te denken om een clitpiercing te nemen, dan heb je waarschijnlijk veel vragen over hoe die dan precies wordt gezet! Op de vraag of het pijn doet, kunnen we alvast een duidelijk antwoord geven: ja. De vagina blijft een van de gevoeligste plekken van je lichaam, dus een piercing schieten in dat gebied zal zeker niet erg prettig aanvoelen. Toch hoef je niet bang te zijn, want als je echt graag een piercing wil maakt het uiteindelijk niet zoveel uit of het pijn doet of niet. Als het maar mooi geneest!

De clitorishoed piercen is natuurlijk precisiewerk, daarom wordt er altijd een naald gebruikt om dit te doen. De piercer kijkt eerst of er bij jou überhaupt een clitpiercing kan worden gezet. Soms is er namelijk gewoon niet genoeg weefsel in dat gebied.

Het proces zelf duurt eigenlijk maar een paar minuten. De door jou gekozen plek wordt eerst gereinigd en gemarkeerd, en dan is het tijd om te piercen! Het is zo gepiept, het is maar een dun stukje weefsel.

clitpiercing

Nazorg bij clitpiercing

Het zetten van de clitpiercing is niet zo’n uitdaging. De nazorg daarentegen… je moet er echt aan committen als je een mooi resultaat wil zien! Voor zowel piercings als tattoos geldt dat het in principe een open wondje is. Daarom is een goede nazorg zo belangrijk voor de genezing.

Een bevoegde piercer zal je ongetwijfeld uitgebreid voorlichten over hoe jij je nieuwe piercing moet verzorgen.

Dit is belangrijk om te weten:

  • Was altijd je handen voordat je aan de piercing komt (laat ook niemand anders met hun vieze handen eraan zitten!)
  • Vermijd kanten ondergoed even; je piercing kan er aan vast haken en ja.. je kunt je voorstellen hoe vervelend dat is. Draag schoon, katoenen ondergoed in de eerste weken na het piercen.
  • Heb je vragen of twijfels? Luister altijd naar je piercer voordat je gaat internetten. Hij of zij heeft immers jouw piercing gezet en kent hun werk het beste.
  • Je kunt in principe seks hebben na het zetten van een intieme piercing, maar gebruik wel een condoom of beflapje om infecties te voorkomen. Luister altijd naar jezelf en stop als de seks pijnlijk is.
  • Gebruik maken van de sauna, bubbelbaden en zwembaden is een absolute no go. Wacht daar tenminste twee weken mee!
  • Je kunt je clitpiercing voorzichtig met lauw water onder de douche wassen. Gebruik hiervoor een fijne antibacteriële zeep (de kans is groot dat je geschikte zeep in de piercingshop kan kopen. Vraag hiervoor je piercer om advies.)

De genezingstijd hangt af van waar je de piercing hebt laten zetten, maar bij een intieme piercing kun je uit gaan van ongeveer 4 tot 8 weken. Na die tijd is de kans op ontstekingen zo goed als voorbij en kun je genieten van je nieuwe sieraad!

Zou jij ooit een clitpiercing willen, of heb je er al ervaring mee? Laat het weten in de reacties!

gif of a woman

Lees meer over piercings:

Alles over de tepelpiercing

5 vragen over intieme piercings bij vrouwen (+ antwoorden)

Intieme piercing voor vrouwen: dit zijn ze

Beeld: Unsplash & Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy