Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?

door Lotte

Als je vriend ooit eerder is vreemdgegaan, vergeet je dat nooit meer. Je vergeeft het misschien, maar je blijft toch op je hoede. Je vertrouwt hem nooit meer voor 100%. Dat is misschien ook maar beter, want uit de studie in de Archives of Sexual Behavior blijkt inderdaad: iemand die een is vreemdgegaan, doet het daarna waarschijnlijk nog een keer.

Voor het onderzoek werden 783 mannen en vrouwen ondervraagd die allemaal in een lange relatie zaten op het moment van de studie. Van de ondervraagden was 30% vreemdgegaan bij meerdere partners, waaronder hun huidige relatie. Van wie in eerdere relaties nooit was vreemdgegaan, was 13% vreemdgegaan bij de huidige partner.

Serie vreemdganger door drempeleffect

Cheaters cheaten dus vaker dan een keer, bleek uit het onderzoek. Dat geldt voor zowel de mannen als de vrouwen. Het komt door het ‘drempeleffect’, verklaren de researchers. Als je al eens een scheve schaats hebt gereden, ligt de drempel een stuk lager om het nog een keer te doen. Bij dezelfde vriend(in) en in relaties daarna.

Vreemdganger nooit meer vertrouwen?

Natuurlijk wil dit niet direct betekenen dat mensen niet kunnen veranderen. Een van de onderzoekers weet raad: ” “Als je partner eerlijk is over wat er is gebeurd, toegeeft dat hij of zij in de fout is gegaan en daar oprecht spijt van heeft, dan is de kans groot dat het bij één keer blijft. Je mag niet vergeten dat 70% van de mensen die ooit bedrog heeft gepleegd, daarna wél trouw is gebleven.”

 

Meer over vreemdgaan:

Wat vreemdgaande mannen zoeken in een minnares

– 5 bizarre feiten over vreemdgaan

– Datingsite gehackt, vreemdgangers in paniek!

 

Volg LotteLust op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy