Ben je ooit bedrogen? Daar zit blijkbaar een voordeel aan…

door Lotte

Als je vriend(in) ooit is vreemdgegaan, dan kun je je niet voorstellen dat je daar een voordeel uithaalt. Behalve dan dat je verlost bent van een vreselijke relatie. Maar guess what? Vrouwen die zijn bedrogen, blijken er uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken.

Een Britse universiteit onderzocht wat het effect is van overspel voor de verdere liefdesleven van een vrouw. Zo’n 5700 respondenten uit 96 landen deden mee aan het onderzoek. Wat bleek? Je leert ook van andermans fouten, want het onderzoek wijst uit dat vrouwen die bedrogen waren uiteindelijk met een meer betrouwbare man eindigt. De other woman, je weet wel: de medeplichtige vrouw bij het overspel, ontwikkelt niet zo best. Zij blijkt vaak juist wéér te vallen voor de foute man.

Mannen versus vrouwen

De psychologen achter de studie zeggen dat mannen minder wijze lessen uit een overspelige relatie halen. Mannen spraken over de gebroken relatie in de tegenwoordig tijd, terwijl vrouwen er in verleden tijd over vertelden. Dit onderzoekje bevestigd weer wat anderen hebben geconcludeerd: vrouwen hebben langer nodig om te herstellen na een break-up, maar komen er beter overheen dan mannen.

Wat zijn jouw ervaringen met vreemdgaan in een relatie? Ben je hierna op zoek gegaan naar meer trouwe mannen? Deel het (anoniem) in een reactie.

Meer over vreemdgaan:

De meest gebruikte excuusjes van vreemdgaande mannen

Bewezen: Waarom mannen in gelukkige relaties toch vreemdgaan

Dit is wat vreemdgaan mentaal en fysiek met je doet

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy