Dating regels die niet meer kunnen in 2018

door Kim

Toen opa en oma op de middelbare school verkering kregen en vervolgens 80 jaar bij elkaar bleven, waren de regels over daten heel anders dan nu. Maar zelfs als je kijkt naar je eigen datinggeschiedenis tot zo’n 5 jaar geleden, valt het waarschijnlijk op dat je er tegenwoordig heel anders instaat. Stiekem is de term ‘regels’ sowieso heel oubollig.

Ben jij single en ready to mingle? Laat deze vijf dating regels dan lekker op die stoffige plank in de jaren 50 liggen, want je hebt ze helemaal nergens voor nodig. 2018 is het jaar van nieuwe kansen en meer dan ooit tevoren streven we naar vrijheid en gelijkheid. Ook in de liefde!

1. Alleen mannen kunnen jagen

Ben jij als vrouw geïnteresseerd bent in een man of een andere vrouw, laat je dan niet tegenhouden door de bekrompen gedachte dat alleen een ‘échte man’ op de versiertoer kan gaan. Wanneer je iemand tegenkomt waar je het fijne van wilt weten is het beste om te doen: zelf actie ondernemen! Ga niet wachten en hopen op iets, want anders vaart aan je voorbij vaart. Dat zou zonde zijn. Trek je stoutste schoenen aan en gooi uit die hengel.

2. Date niet met meerdere mensen tegelijk

Hoezo niet? Ben je vanaf de eerste date al exclusief dan? Volgens mij werkt het niet helemaal zo. Een eerste date is er om elkaar te leren kennen en dus om erachter te komen of je iemand wel écht ziet zitten en of je bij elkaar past. Het is helemaal niet erg als je de avond erna met een andere hunk of babe hebt afgesproken. Doe lekker je ding en date erop los. Pas wanneer je iemand hebt gevonden waar je oprechte gevoelens voor begint te ontwikkelen en waar je graag vaker bij bent, is het belangrijk om na te denken over jullie toekomst samen. Wees uiteraard wel open over wat je uitspookt en communiceer dat je ook met andere mensen datet. Eerlijkheid is een heel mooie, stabiele factor in een relatie dus je kunt er maar beter zo snel mogelijk mee beginnen.

3. De man moet betalen

Deze is een beetje cliché, maar toch de moeite waard om te vermelden. Stiekem is het denk ik wel de meest belangrijke ook… mannen moéten niet betalen. Ze mogen betalen, als ze dit graag willen en als jij het toelaat. Jullie kunnen ook de rekening delen. Of om en om betalen. Dates hoeven trouwens ook niet altijd veel geld te kosten. Chique uiteten gaan is leuk, maar een picknick in het park met boodschappen van de supermarkt of een openlucht bioscoop van een paar euro doen het ook goed. Belangrijk is dus eigenlijk dat je de focus compleet van geld afhaalt. Niemand is verplicht om te betalen. Verwacht geen sterrenbehandeling van de ander. Verdeel het eerlijk.

4. Zoveel uur of dagen wachten met appen na een date

Als je een onwijs leuke date hebt gehad en je wilt die avond wanneer je in bed ligt nog even een bericht sturen om te laten weten dat je de ander graag weer wilt zien, doe dit dan gewoon. Of als je de volgende dag even wilt bellen om een nieuwe date in te plannen, doe dit dan gewoon. Of als je de hele dag met elkaar wilt appen om elkaar beter te leren kennen, doe dit dan gewoon. Geen uren of dagen op je nagels gaan zitten bijten… gewoon doen!

5. Geen sex op de eerste date

Stel je nou eens voor dat je een paar weken of maanden in iemand investeert waar je smoorverliefd op wordt. En dan vervolgens gaan jullie na al die tijd, moeite en energie die jullie in elkaar hebben gestoken voor de eerste keer met elkaar naar bed. En stel je dan eens voor dat er totaal geen seksuele klik is. Dan baal je natuurlijk enorm van! Als je wel wilt wachten, heb je daar al het recht op en moet je dit vooral doen. Als je niet wilt wachten, en degene met wie je een date hebt wilt ook niet wachten, duik dan lekker met elkaar tussen de lakens. Misschien is het maar voor één of twee keer. Misschien trouwen jullie vijf jaar later wel en leven jullie nog lang en gelukkig. Wat er ook gebeurd, vergeet gewoonweg niet op het moment zelf met volle teugen te genieten van het leven. Als dit met blote billen en rode oortjes kan… just do it!

 

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd. Lees meer van haar werk op Meisjes met praatjes en plaatjes.

Meer over daten:

Daten met een budget: 30 goedkope date ideeën

De beste openingszin op datingapps is

Vijf redenen waarom je ja moet zeggen tegen die eerste date

Beeld: Tumblr, Instagram

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy