Nieuw: datingapp doet background check

door Julia

De datingapps vliegen je tegenwoordig om de oren, je vraagt je af of er überhaupt nog wel iets nieuws aan toegevoegd kan worden. Het antwoord op die vraag is, ja dat kan. Het nieuwste van het nieuwste is Gatsby, een datingapp die een background check doet op je love interest.

Als je iemand via een datingapp leert kennen en de eerste date hebt gepland, gaat voorzichtigheid voor alles. Ook al spreek je iemand al weken, je weet nooit welke persoon erachter schuilt. Nu hoef je natuurlijk niet meteen uit te gaan van een Catfish (mensen die zich online voordoen als iemand anders), maar een beetje voorzichtigheid is altijd wel geboden.

 

Background check

Om je daar een handje bij te helpen is er Gatsby, een datingapp die jouw potentiële lover alvast voor je checkt. Dat houdt in dat de app nagaat of deze persoon bekend is bij Justitie of een strafblad heeft. En dat is blijkbaar hoognodig, want uit cijfers van de UK National Crime Agency blijkt dat het vergrijpen aan vrouwen sinds online daten sterk is toegenomen. In 2009 werden er 33 verkrachtingen gemeld naar aanleiding van online daten en in 2014 was dat opgelopen naar 184. Het aantal groeit nog steeds.

 

Veilig gevoel

Bij iedereen die zich bij de app Gatsby aanmeldt wordt een background check gedaan, zo kun je er als gebruiker van uitgaan dat het veilig is om op date te gaan met een Gatsby match. Hoe dat in z’n werk gaat? De app gebruikt de informatie uit je profiel en checkt bij verschillende databases of de gegevens daar bekend zijn. Deze databases bestaan uit strafbladen en registraties van zedendelinquenten (mensen die een seksueel misdrijf hebben gepleegd). Het doel is om mensen online een veilig gevoel te geven. De app doet maandelijks de background check zodat niemand er tussendoor glipt.

Gatsby is helaas nog niet voor ons te downloaden, maar we verwachten dat de app binnenkort ook voor de Europese markt beschikbaar is. We houden je op de hoogte.

Vind de datingsite die bij jou past via onze datingsitevergelijker.

 

Bron: Gatsby
Beeld: Pinterest

Meer over daten:

De beste openingszin op datingapps is…

Het minst populaire date-eten is

Een burn-out door online daten

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy