Waarom kunnen veel vrouwen niet klaarkomen van penetratie?

door Lissa

Als we veel films mogen geloven komen we allemaal goddelijk klaar na een paar stoten, helaas is dat dus niet zo! Veel vrouwen komen al moeilijk klaar door vingeren en bij penetratie is de kans al helemaal nihil. Maar waarom eigenlijk?

All about the clit

Of je wel of niet kan klaarkomen door penetratie, is afhankelijk van je clitoris. We vergeten vaak dat de clitoris veel groter is dan het kleine ‘bobbeltje’, het grootste deel zit namelijk verborgen. De clitoris loopt uit in twee vertakkingen (dat kan je zien op het plaatje). Clitorissen bestaan in verschillende maten, en de dikte, grootte van de vertakkingen zijn dus ook bij iedereen iets anders.

Hoe dichter die tegen de vaginawand ligt, hoe groter de stimulatie tijdens de penetratie en hoe groter de kans op een orgasme! Maar helaas als de zwellichamen van de clitoris dun zijn (en je niet genoeg opgewonden bent), is de stimulatie van de penetratie niet genoeg, en hier kan je niks aan doen. Het CAT-standje is een speciaal standje waarbij je penetratieseks hebt en toch de clitoris uitwendig stimuleert.

Alles ontdekken over het vrouwelijk orgasme? Lees dan onze orgasme guide ‘Kom je ook?’. Neem een kijkje in onze SHOP.


Wat kan helpen?

+10000 geil

Het kan helpen als je extra geil bent. Net als bij een man kan je als jouw ook een erectie krijgen. Bij maximale opwinding zwelt je clitoris op en dit maakt het gevoeliger voor aanraking. Je kan opgewonden worden van lang voorspel (zoenen/orale seks/handwerk), en onze sexy verhalen, erotische podcasts of natuurlijk de porna.

Let it go

Het is niet aan te raden je erop te focussen, dan wordt het niks! Ontspanning en opwinding is namelijk the key. Maar onthoud: als je inwendige clitoris niet dicht genoeg bij de vaginawand liggen lukt het niet, daar kan je helaas geen verandering in brengen.

Vingers erbij

Oké, alleen van penetratie klaarkomen is voor veel vrouwen niet weggelegd, toch moet dit niet betekenen dat je geen orgasme gaat krijgen! Help jezelf met je vingers, door je clitoris te stimuleren of laat je partner het doen, heb je er al zin in?


Meer over seks:

De vijf heetste sekstandjes voor diepe penetratie

Kan yoga je seksleven verbeteren?

6 Tekenen dat je een gezond seksleven hebt

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy