Kan yoga je seksleven verbeteren?

door Lissa

Yoga staat er om bekend dat het goed is voor balans in je lichaam en dat het stress kan verminderen, maar wat kan het betekenen voor je seksleven? Wij vertellen je het!

Yoga en seks

Het antwoord op de vraag ‘kan yoga je seksleven verbeteren?’ is absoluut een ‘ja’. Het helpt je ontspannen en dit is essentieel voor seks. Ook helpen de yogahoudingen je lichamelijk. Je wordt er sterker van, krijgt een beter balans en het zorgt er voor dat je je makkelijker kan bewegen. Yogaposities zien er vaak ingewikkeld en onnatuurlijk uit en dit is bij de meeste standjes ook het geval, daarom is het een perfecte match. Oefenen met yoga betekend dus meer plezier in bed!


Wat alle voordelen zijn zetten we hier op een rijtje:

Minder stress en ontspannend

Yoga werkt relaxed en ontspannend. Wanneer je yoga doet sta je letterlijk en figuurlijk even stil. Je hebt gedachtes, maar op dat moment kun je er niks aan doen. Je hoofd leert dus ontspannen. Ook zijn er oefeningen waardoor je lichaam ontspant en spierspanning loslaat. Dit kun je allemaal toepassen in bed, waar ontspannen heel erg belangrijk is om pijnloze penetratie te hebben en om een orgasme te krijgen.

Verbetert ademhaling en houding

Door stil te staan en yoga-oefeningen te doen, leer je beter ademhalen. Dit doe je door trager en dieper te ademhalen. Dit lijd tot betere longfunctie zodat je je longen optimaal kan gebruiken. En natuurlijk: je houding. Yoga is the key om iets te veranderen aan je houding. Alle oefeningen helpen je om bewuster te worden van je lichaam en je houding te veranderen.

Stimuleert een goede nachtrust

Oké, we know. Je bent hier voor de info waarom yoga goed is voor je seksleven, maar je wilt toch ook lekker kunnen slapen als je geen seks hebt gehad? Nu kom je met een orgasme een heel eind, maar yoga helpt je ook om in dromenland te komen. Veel mensen piekeren namelijk wanneer ze in bed liggen, yoga helpt te ontspannen, daarom is het handig om oefeningen te doen voordat je gaat slapen. Succes gegarandeerd!

Maakt je flexibeler

We zeiden het net natuurlijk al een beetje, maar door yoga let je beter op je houding en dat is erg belangrijk. Niet alleen voor je rug die 40 uur op kantoor zit, maar ook voor je hele lichaam die vannacht seks wil hebben zonder spierpijn te krijgen. Doordat je met yoga je lichaam stretch worden je spieren flexibeler en wordt de kans op blessures kleiner, yay! Wel is het goed om de yoga-oefeningen te herhalen. Na 1 uurtje yoga doen, ben je er nog niet!


Geeft je zelfvertrouwen

Je gelooft het niet; deze sport geeft jou een enorme zelfverzekerdheid boost! Dit komt omdat je je bewuster wordt van je lichaam en je je steeds comfortabeler voelt met jezelf. Zelfvertrouwen heeft te maken met jezelf kennen en met yoga kom je hier in contact mee. Dus waar wacht je nog op?

Verbetert orgasmes

De oefeningen helpen dus je spieren te trainen en dit is niet alleen handig om spierpijn te voorkomen. Nee, het zorgt er ook voor dat je bepaalde posities en dus ook standjes langer kan volhouden. Ook zorgen getrainde spieren ervoor dat ze sterker samen trekken en dit kan weer leiden tot intensere orgasmes. Wij zien alleen maar voordelen van yoga!

Versnelt je bloedsomloop

Door yoga stimuleert de bloedsomloop. Een goede bloedsomloop is belangrijk voor de lichamelijke opwinding. Als je opgewonden raakt, stroomt er bloed naar je geslachtsdelen. Dit maakt ze extra gevoelig voor aanrakingen.

Wist je dat je seks en yoga ook kan combineren? Of yoga kan gebruiken als voorspel? Check eens deze 5 standjes.


Maakt je bewust van prikkels

Je ontspant door yoga en hierdoor ben je helemaal in het ‘nu’ en luister je naar je lichaam. Hierdoor kun je dus ook van elke aanraking genieten en waardeer je alles veel meer.

Verhoogt het vertrouwen in je partner

Je seksleven wordt een stuk beter en fijner als je je 100% kan overgeven aan je partner. Yoga kan je hiermee helpen. Het zorgt er namelijk voor dat je zelfverzekerder wordt en hierdoor zal je ook automatisch meer je partner vertrouwen. Als jij je lichaam leert kennen en je op gemak voelt in kwetsbare standjes zal je je ook eerder openstellen bij je partner. Het begint dus bij jezelf!

Doe jij aan yoga en merk je effect op je seksleven?

Meer over seks:

Wat is beter: Seks met het licht aan of uit?

6 Tekenen dat je een gezond seksleven hebt

Waarom bier juist goed is voor de bedprestaties

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy