Zo stimuleer je de clitoris tijdens elke seksmove

door Luna

Je wist het vast al: veel mensen met een clitoris hebben meer moeite met klaarkomen. En dat de clit dus volop in de spotlights moet staan. Misschien weet je niet helemaal hoe je dit doet of waar je moet beginnen. Daarom vertel ik jou hoe je in elke bedpositie de clit kan stimuleren. Want dat kan! En dat is minder moeilijk dan je wellicht denkt.

Aangeven

Je mag het altijd, lees: áltijd- aangeven wanneer je extra stimulatie wil tijdens de seks. Je hoeft nóóit te faken dat je het naar je zin hebt of dat je klaarkomt. Seks heb je (hopelijk) niet alleen maar om anderen te pleasen. Het is ook jouw feestje! En zoals ik al eerder vertelde, is het heel normaal dat de clitorisbezittende persoon wil dat er tijdens de seks aandacht naartoe gaat. Wanneer dit niet gebeurt, is er een grote kans dat hij/ zij/hen er niet optimaal van heeft genoten.

Zelf clit stimuleren

Je kan je eigen clit stimuleren wanneer je jezelf bevredigt. Dit kan door op je rug te liggen en met je vingers je clit te stimuleren op de manier dat dat voor jou het fijnste is. Deze zelfde stimulatie kan ook in andere standjes, denk aan: op je knieën of staand. Voor extra stimulatie – of als je even geen zin hebt om telkens je vingers te gebruiken- kan je gebruik maken van een sextoy. Je hebt heel fijne sextoys die je clit stimuleren met gebruik van luchtdruk en/of vibratie.


Tijdens de seks (samen)

De uitdaging voor clitorisstimulatie ligt vooral bij partnerseks. Met in het speciaal -tijdens penetratie. Maar wees niet getreurd! Ik heb voor jou/jullie alles op een rijtje gezet om deze struggle op te lossen. Zo kunnen jullie beide lekker genieten en tot een hoogtepunt komen.

Voor iedereen met een clitoris

Soms vinden sekspartners het vervelend als je jezelf bevredigd tijdens de seks. Dit kan komen omdat je partner dan het idee krijgt dat hij/zij/hen niet genoeg is voor je of je. Maar misschien heb jij wel gewoon net dat extra zetje nodig om tot je hoogtepunt te komen. En het hoeft helemaal niet erg te zijn om jezelf aan te raken voor een happy end. Mocht je partner hier onzeker van worden, zorg er dan voor dat je er goed over praat samen. Dat je die extra stimulatie nodig hebt, betekent natuurlijk nog niet dat je de seks niet fijn vindt of dat je partner niet genoeg is.

Hoe stimuleer je je clit nu eigenlijk tijdens het seksen? Tijdens (penetratie)seks is er meestal genoeg ruimte vrij om je hand naar beneden te brengen. Dit kan in vrijwel elk standje: doggy, missionaris, cowgirl, reversed cowgirl etcetera. Tijdens het ene standje zou het wat makkelijker gaan dan tijdens het andere. Het ligt er een beetje aan hoe hard jullie van bil gaan maar in principe is de clitoris meestal wel goed bereikbaar. Het kan ook heel lekker zijn om een vibrator te gebruiken wanneer je op andere manieren gestimuleerd wordt door je partner.

Voor iedereen zonder clitoris

Misschien ben je wel een beetje te veel met jezelf bezig tijdens de seks en vergeet je (genoeg) aandacht te geven aan de clit. Het kan ook zijn dat je de clitoris vergeet of niet weet hoe je what to do. In het laatste geval – dan raad ik je aan hierover in gesprek te gaan met je partner. Het verschilt namelijk per persoon wat ze fijn vinden qua clitorale stimulatie.

Mocht je teveel met jezelf bezig zijn, de clitoris vergeten of het moeilijk vinden je aandacht bij meerdere dingen te hebben- begin dan eens bij het beffen en/of vingeren van je partner. Het is voor veel mensen met een vagina een heel fijne stimulatie waarbij de aandacht echt op hun gericht is. Zo voorkom je het dat je partner misschien het gevoel heeft dat er niet genoeg aandacht is voor hem/haar/hen. Daarnaast kan je iemand ook heel lekker oraal laten klaarkomen.

Ook voor iedereen zonder clitoris geldt: tijdens penetratie de clit stimuleren kan in de meeste standjes. Zolang je bij de clit kunt, kan je die altijd stimuleren voor extra stimulatie van je partner. Daarnaast is er een grote kans dat je partner het erg fijn vindt als je laat zien dat je niet alleen met jezelf bezig bent tijdens de seks. De aandacht voor de clitoris kan daadwerkelijk zorgen voor veel waardering en een intiemer moment samen.

Mocht je het lastig blijven vinden om je/de clitoris te betrekken in jullie seks- vergeet dan niet: communication is key! Doorbreek het stigma en haal het maximale uit jullie sexy times.

clitoris stimuleren

Heb jij het idee dat je genoeg aandacht besteed aan de clitoris?

Meer over de clitoris:

Zit mijn clitoris te diep?

10 mindblowing clitoris-weetjes

Clitoris animatie

Beeld: Giphy/ Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy