7 x onzin die vrouwen te horen krijgen over intieme verzorging

door Lotte

Ik vind dat wij vrouwen nog een behoorlijk tolerante houding hebben, als je bedenkt hoeveel ongewilde regeltjes en eisen we dagelijks te horen krijgen uit allerlei hoeken. Je moeder, vriendinnen, de media, marketing, noem het maar op.

Lactacyd staat momenteel voor de zoveelste keer onder vuur. Dit keer omdat ze vrouwen proberen over te halen hun product te gebruiken door een mannenpanel te laten vertellen hoe en waarom we onze vagina moeten verzorgen. Want naar mannen zullen we vast en zeker luisteren toch? Zoals Volkskrant-columnist Teun van de Keuken al beschreef in zijn heerlijke en treffende column: “Ik zou zeggen: dames, ren naar de winkel en doe wat de kerels van je verwachten. Je wilt de mannen niet teleurstellen, toch?”

Je vagina is magic

Laat ik meteen vertellen dat een “wasemulsie” onnodig is, gynaecologen zijn er unaniem over eens. Dus wie geloof jij? Een vagina-expert of een commercieel bedrijf?

Sterker nog. Je vagina is zo magisch dat ze zichzelf reinigt. Ze heeft een andere pH-waarde dan de rest van de lichaam. Ook je vulva (het buitenste gedeelte) moet niet met zeep gewassen worden. Lauw water is voldoende. Als je wel zeep gebruikt of een “wasemulsie”, dan verstoor je het natuurlijke ‘schoonmaakproces’ en dat juist kun je vervelende luchtjes, afscheiding en schimmelinfecties krijgen.

Lees hier uitgebreid over verzorging van je vagina

 

7 x fabeltjes over intieme verzorging

1. Elk natuurlijk luchtje van je “intieme zone” moet je bestrijden.

2. Mannen vinden de lucht van de vagina vreselijk.

3. Oh, én een penis mag trouwens wel stinken. Want tja, dat zijn mannen natuurlijk.

4. Het liefst moet je vagina ruiken naar niks óf naar roosjes. Maar vooral niet naar vagina.

5. De schaamhaar moet je volledig afscheren, want lichaamsbeharing bij vrouwen is natuurlijk niets minder dan een fout in de evolutie. Ha ha.

6. Ook haar op je benen, oksels, armen en boven je lip moet er het liefst af. Want anders ben je praktisch een vent. En geen enkele man wil dan met je naar bed.

7. Ben je zo steriel en haarloos als een baby? Gefeliciteerd, je bent nu geslaagd als Vrouw.

intieme-verzorging

P.S. Je kunt de geur van je private parts wel beïnvloeden op een natuurlijke manier met bepaalde voeding. Check hier onze tips.

Beeld: Pinterest
Wat vind jij van de advertenties voor verzorging van je intieme zone?

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy