Is seks met je ex de beste manier om closure te krijgen?

door Rosanne

Ben je nog stapelverliefd op je ex-lover of heb je gewoon zin in een lekker potje seks. Ex-seks kan voor heel ingewikkeld zijn, maar het kan ook heel erg leuk zijn. En is het eigenlijk wel de beste afsluiter of kun je het beter links laten liggen?

Connectie

Seks met iemand met wie je een connectie hebt, is vaak beter dan met iemand die je misschien helemaal niet kent. Het voelt ‘vertrouwd’. Ongeacht hoe lang jullie samen waren, kennen jullie elkaar en weten jullie inmiddels precies hoe je elkaar het beste verwend in bed.

Gevolgen seks met je ex

Uit onderzoek van de Wayne State University blijkt dat seks met je ex niet per se het verwerkingsproces van de break-up belemmert. De onderzoekers deden twee verschillende onderzoeken om te kijken naar de gevolgen van seks met je ex-lover. In het ene onderzoek vulden mensen een vragenlijst in waarbij ze moesten beantwoorden of ze fysiek contact hebben gehad met een ex en hoe verbonden zij zich daarna voelden. In het andere onderzoek werd er gevraagd of ze in de afgelopen maanden seks hadden gehad met een ex of een poging hiertoe hadden gedaan. Hierna werd gevraagd hoe emotioneel ze zich twee maanden later nog voelden over hun ex.

Positiever

Ook kwamen ze erachter dat mensen die nog steeds gevoelens hadden tegenover hun ex-partner eerder seks hadden met hun ex. In tegenstelling tot mensen die helemaal over hun ex heen waren. Je zou denken dat dat het alleen maar ingewikkelder zou maken, maar niets is minder waar. Deze mensen voelden zich positiever over het leven in het algemeen na deze seksavontuurtjes met hun ex.

ex

Verliefd

Of het ook de beste closure is, hangt heel erg af van de situatie. Ben jij nog verliefd op jouw ex-lover en wil je hem of haar eigenlijk terug? Dan is het niet zo verstandig om bij elkaar het bed in te duiken. Vooral als jouw ex er anders over denkt. Dan kun je je beter focussen op jezelf of het vinden van een andere relatie. Of genieten van single life.


Vriendschappelijk

Het hebben van seks met je ex kan heel veel emoties meebrengen. Is de break-up geheel wederzijds en is jullie relatie nu alleen nog maar vriendschappelijk? Dan kan het geen kwaad om met elkaar naar bed te gaan. Maar het verwerken van een relatie kost tijd en je kunt niet vooruit als je bezig blijft met je ex. Met elkaar naar bed gaan helpt daar al helemaal niet bij.

ex

Break-up

Het is vooral slim om van tevoren er goed over na te denken. Stel je voor, je gaat ervoor en hebt seks met je ex. Het was geweldig, jullie kwamen allebei klaar en jullie voelen je meer verbonden dan ooit. Wat nu? Er is een reden dat het uit ging en hij of zij is niet ineens veranderd. Het kan ook de andere kant op gaan. Je fantaseert over seks met je ex en denkt dat het voor één keer nog heel fijn zou zijn. Maar niets is minder waar en het valt heel erg tegen. Dat kan erg ongemakkelijk zijn. De seks leek namelijk beter toen jullie nog samen waren. Dit kwam waarschijnlijk door jullie verliefdheid.

ex

Afscheid

Het kan zijn dat jij nog één keertje seks wilde voor de afsluiting, maar dat jouw ex-lover er meer achter zocht. Dan ben jij de bad guy, wat alleen maar slecht kan aflopen. Jullie moeten daarom beiden duidelijk zijn over de intenties. Daarnaast is het ook goed om te bedenken wat jullie daarna gaan doen. Hoe ga je afscheid nemen?


Kortom, seks met je ex kan heel erg leuk en fijn zijn en misschien wordt het wel de beste seks die jullie ooit hebben gehad. Maar het kan ook voor veel problemen zorgen. Op een gegeven moment moet je door met je leven. Bedenk vooral goed wat jou en zijn of haar intenties zijn en wees de drama voor. Het heeft zo z’n voor- en nadelen, maar uiteindelijk moet je het vooral helemaal zelf weten!

Hoe is jouw ervaring met seks met een ex? Laat het ons weten in een (anonieme) reactie.

Meer over exen:

Waarom je je nieuwe liefde niet moet vergelijken met je ex

5 regels voor reboundseks

10 manieren om over je ex heen te komen die altijd werken

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy