‘Mijn vriend wil kinky sex en ik niet, wat nu?’ – VrijVraag #1

door Mandy Ronda

Seksuologe Mandy Ronda beantwoordt in de nieuwe rubriek VrijVraag de komende weken al jullie vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in.

 

“Hij wil graag kinky dingen uitproberen, maar ik zie dit eigenlijk niet zitten. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?”

– Jasmijn

Definieer ‘kinky’

“Kinky is nogal een breed begrip. Wat voor de één kinky is, is voor de ander saai of juist extreem. Daarom is het goed met elkaar te praten over wat je precies verstaat onder ‘kinky dingen’. Waar jij wellicht denkt aan pijnlijke zwepen of onderdanig op je knieën kruipen voor hem, denkt hij misschien wel aan jou een keer blinddoeken of vastbinden. Of misschien zelf wel geblinddoekt of vastgebonden worden.”

Kinky sex = intiem!

“Iedereen kan kinky sex op een eigen manier invullen maar het betekent in feite ‘afwijkend van de seksuele norm’: een beetje ondeugend, stout, verrassend, gewaagd, maar altijd op een tamelijk onschuldige manier. Datgene wat je eigenlijk bijna niet durft te doen. Bijna. Want je wilt geen grenzen overgaan. Maar misschien wel je grenzen verkennen en iets uitbreiden. Variatie en experimenteren in je sexleven kan verrassend goed werken op je relatie. Het houdt het spannend en kan verdieping geven. Juist omdat er voor kinky sex goede communicatie nodig is – over wensen en grenzen, consent en codewoorden – en omdat jezelf overgeven aan je partner veel vertrouwen vraagt, wat erg verbindend kan zijn.”

Stel grenzen

“Kinky is niet pervers, sadistisch of hardcore. Onderzoek wat jouw beeld is over kink in de slaapkamer en bespreek met je partner hoe hij dat ziet. Als hij met fantasieën of voorstellen komt die voor jou (nu) te ver gaan, onderzoek dan samen hoe je een zeker compromis kunt vinden waarbij het voor jullie allebei leuk is en jullie niet elkaars grenzen overgaan. Bespreek ook je ‘harde’ (absolute no-go) en ‘zachte’ grenzen (misschien, ligt aan de uitvoering en context). Zo wil je misschien absoluut niet aan het bed vastgebonden worden aan enkel- en polsboeien, maar vind je het wel prima dat hij je polsen bij elkaar bindt met een zijden sjaaltje. Misschien wil je best eens blinddoeken proberen maar wil je dat eerst bij hem doen, zodat hij ook ervaart hoe het is om de touwtjes uit handen te geven. Het kan ontzettend bevrijdend zijn om de controle los te laten – of juist bekrachtigend om die controle te nemen. Durf ook te genieten van die overgave en/of controle.”

Begin met kinky light

“Als zijn wensen iets verder gaan dan kinky light zoals blinddoeken, vastbinden, experimenteren met temperatuurverschillen of (liefdevolle) billenkoek/spanken met de handen – wijs hem dan niet gelijk af. Voor veel mensen is het heel spannend om hun fantasieën te uiten. Besef ook dat je nergens toe verplicht bent: dat hij zekere verlangens heeft wil niet zeggen dat hij die per se ook wil uitleven. Het zegt ook niks over jou of zijn liefde voor jou. Seksuele voorkeuren en verlangens zijn heel persoonlijk en waar twee individuen een relatie hebben, is het altijd een ontdekkingsreis om elkaar daarin te vinden, zonder over grenzen te gaan. Durf ook je eigen seksualiteit te onderzoeken: welke verlangens heb je zelf? Ook die zijn welkom en mag je naar hem uiten. Zie het als een avontuur om samen een nóg leuker sexleven te krijgen.”

 

Heb jij ook een brandende VrijVraag voor Mandy? Stuur je vraag in via redactie[at]lottelust.nl.

Meer over kinky sex:

Acht mythes over BDSM

Dominanter worden in bed: zo pak je dat aan

Must try voor dit weekend: Vigoureuze sexstandjes

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy