Sneller zwanger met dit standje

door Lotte

Er zijn wel honderden posities en iedereen heeft zo zijn favoriet, maar als je zwanger wil raken is dat niet per se de beste keuze. 

Even voor de duidelijkheid: met onbeschermde sex heb je natuurlijk altijd de kans dat je zwanger raakt, maar het ene standje verhoogt de kansen een stuk meer. En zoals je vast weet: hoe ouder je bent, hoe lastiger de conceptie.

Met dit standje sneller zwanger

Wil je de kans op een zwangerschap verhogen? Vruchtbaarheidsexpert Marilyn Glenville adviseert ten eerste om te stoppen met koffie en alcohol drinken. Daarnaast is elk standje waarbij de man bovenop zit/staat/hurk het beste. Wel logisch, want in deze positie kan het sperma gemakkelijker en sneller in de baarmoeder terecht komen. Ze legt uit: “De ratio is dat de positie de man de kans geeft voor een diepere penetratie en zo ejaculeert de man de sperma zo dicht mogelijk bij de opening van de baarmoeder. Dit geeft de spermacellen een vliegende start voor hun lange reis. Hoe dichter ze bij het rijpe eitje zijn wat ligt te wachten in de eileiders, hoe groter de kans is dat ze het bereiken.”

Ook good to know als je juist niét zwanger wil raken. Het is trouwens niet nodig om missionaris nu te ontwijken als je nog niet toe bent aan gezinsuitbreiding. Zolang je anticonceptie gebruikt, kun je dit standje gewoon veilig uitvoeren.

 

Onthoud wel dat dit standje ontwijken lang niet zo betrouwbaar is als anticonceptie!

 

Meer over zwanger & anticonceptie:

Dit is het populairste moment om zwanger te worden

Voor het zingen de kerk uit: toch geslaagde anticonceptie?

De pil ondanks reputatie toch #1 anticonceptie onder Nederlandse vrouwen

 

Bron: DailyMail

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy