Vijf gekke dingen waar je hitsig van kan worden

door Julia

Je hebt het vast weleens meegemaakt, terwijl er geen seksuele aanleiding is voel je ineens dat je opgewonden wordt. En dan heb ik het dus niet over het moment dat je op de bank naast je hubby zit, maar tijdens een belangrijke vergadering bijvoorbeeld. Dit en nog vijf gekke dingen waar je hitsig van kunt worden.

 

Soms komt het totaal onverwachts en soms op de momenten dat je juist wil dat het gebeurt, voel je geen enkel spoortje van opwinding. Tja, het is en blijft natuurlijk een lichamelijke reactie, en die kun je niet altijd sturen. Zo kan het dus best zijn dat je van de volgende vijf, ietwat vreemde, aanleidingen weleens geil bent geworden.

 

#1 Zoetigheid

Snoepjes, koekjes, chocolade, ijs, eigenlijk alles waar flink wat suiker in zit kan je niet alleen een energiekick geven, maar kan je ook hitsig maken. Het eten van zoetigheden geeft je een goed gevoel waardoor alles in je lijf aangaat; je voelt tintelingen over je hele lijf. Zo bleek eerder al uit onderzoek dat het eten van chocolade je een verliefd gevoel kan geven. En ook fruit kan een grote invloed hebben op je libido, zo is watermeloen rijk aan L-citrulline, een aminozuur dat de bloedstroom naar de seksuele organen bevordert. En hoe meer bloed er naar je vagina stroomt, hoe meer opgewonden je wordt. Lees hier van welke foods je libido nog meer gaat stijgen.

 

hitsig

 

 

#2 Een verhitte discussie

Stel,  je bent ontzettend boos op je vriend en zodra jullie thuis zijn beginnen jullie ruzie te maken. Je gaat steeds harder praten en voelt de woede in je opborrelen, je krijgt het er flink warm van. Boosheid is een hele heftige emotie en wordt ook wel vergeleken met passie. Een verhitte discussie zorgt ervoor dat je bloeddruk hoger wordt en je alerter bent, je lichaamstemperatuur gaat omhoog en je bent heel gevoelig voor aanrakingen. Ze zeggen niet voor niks: de beste sex heb je na een flinke ruzie, a.k.a. goedmaaksex.

#3 Verdriet/verwerking

Dit is misschien wel de vreemdste aanleiding waar je hitsig van kunt worden. Je zou namelijk denken als je verdrietig bent en al helemaal omdat je een dierbare hebt verloren, moet je toch niet denken aan sex? Wel dus. Dat zit namelijk zo. Als je verdriet hebt zoek je steun en liefde bij anderen, je wilt getroost en geknuffeld worden. Je hebt op dit moment meer behoefte aan fysiek contact en dat leidt vaak tot sex. Waarom? Seksuele opwinding ontstaat in je hersenen en het gebied waar het ontstaat ligt heel dichtbij het gebied waar angst, paniek, verdriet en verwerking worden getriggerd. Dat maakt het heel makkelijk om van de ene emotie, verdriet, in de andere, opwinding, te vallen.

#4 Dieren in actie

Als je ooit opgewonden werd van het zien van twee apen op televisie die het met elkaar doen, dan betekent dat niet dat je raar bent of stiekem sex met dieren wilt. Nee dit is volkomen normaal. Het kijken naar dieren of mensen die sex hebben, zorgt er nou eenmaal voor dat we zelf ook hitsig worden. Je ziet het gebeuren en denkt aan je vriend of die sexy collega, en zo laat je je gedachten de vrije loop gaan.

 

#5 Horrorfilms

‘Bang zijn kan libido-verhogend werken’ zo zegt relatie-expert Megan Stubbs. Terwijl je samen met je lief op de bank een hele enge film kijkt, schiet met elk schrikmoment je adrenaline level omhoog. Dit zorgt ervoor dat je dichter tegen hem aankruipt, je zoekt bescherming maar ook genegenheid. Je hart gaat steeds harder kloppen en je lijf denkt dat dit komt door die lekkere vent die naast je zit, maar je bent gewoon doodsbang! Eigenlijk hou je je lichaam een beetje voor de gek. Dus is de spanning in de slaapkamer nou op dit moment ver te zoeken? Zet een horrorfilm aan en gillen maar! Eerst van angst en daarna van genot ;)

 

Bron: Popsugar
Beeld: Pinterest

 

Meer over het libido:

6 vrouwen vertellen hoe ze hun sexleven spannend houden 

6x voeding voor een libido boost

Dit is mogelijk de oorzaak van zijn lage libido

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy