Wat is pegging? – VrijVraag #37

door Marjolein

Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Ik ben nieuwsgierig naar pegging. Wat is het en hoe doe je het?”

– Emily (34)

Pegging is: de rollen omdraaien

Pegging gaat een stapje verder dan de P-spotmassage waarbij je de prostaat van de man met de vinger masseert. Het is een opkomende seksuele trend waarbij de vrouw het achterste van de man penetreert met een voorbinddildo, ook wel bekend onder de naam ‘strapon’. Sinds het vrouwelijk seksueel verlangen in de jaren 70 steeds minder taboe wordt, onderzoeken veel vrouwen ook hun rol van dominantie in bed. De rollen in het gezin zijn minder traditioneel geworden, dus waarom zou hetzelfde niet voor de slaapkamer mogen gelden? Anale sex bij vrouwen wordt steeds populairder en meer besproken. Ook de man heeft plekken die nog ontdekt kunnen worden.

Hoe werkt pegging?

Er is natuurlijk wel een belangrijk verschil tussen een man en vrouw wanneer zij haar partner gaat ‘nemen’. Een man is vaak één met zijn penis. Hij heeft er veel gevoel in, kent hem door en door, heeft de controle en voelt de samentrekkingen en stootbewegingen in zijn penis en lichaam. De penis is warm en flexibel. Een voorbinddildo is daartegen minder flexibel, statisch en heeft geen lichaamstemperatuur. Ook krijgt de draagster geen signalen in haar lichaam, daarom is communicatie bij deze seksuele handeling nog belangrijker is dan bij anale sex bij een vrouw. De vrouw voelt namelijk helemaal niets met dit voorwerp. Het is even wennen hoe ze moet stoten en in welk tempo.

Communicatie is de sleutel

Spreek een stopsignaal af. Dit gebruik je als de sex te pijnlijk wordt. Stop gelijk en ga eventueel later verder. De man moet heel goed aangeven wanneer het fijn is en wanneer niet en wat het juiste tempo is.

Daarnaast zal het voor zowel de man als vrouw even wennen zijn wanneer de rollen omdraaien. De man moet zich compleet overgeven en leren de controle los te laten. De vrouw stapt ineens in de rol van de man.

Opbouwen

Ontspanning is het belangrijkste om anale sex te kunnen hebben. Om pijn te voorkomen moet je het opbouwen. Goede voorbereiding is van belang. Ten eerste heb je een flinke tube glijmiddel nodig. Het verkleint de kans op aambeien en wondjes in zijn achterste. Smeer de strap on en de anus hiermee in. Vervolgens is het nodig om de anus op te rekken. Deze spant strakker samen wanneer er onverwachts iets dichtbij komt. Verklein deze flex met een vingermassage van de opening. Vervolgens is het wellicht prettig om niet gelijk een stevige strap on te gebruiken. Oprekken kun je doen met vingers of kleine buttplugs. Ook de strap on is in verschillende maten te verkrijgen. Klein maar fijn is misschien een goed startpunt. Tot slot: kies het juiste standje. Vaak denkt men bij anale sex gauw aan doggy style. Het kan, maar dit standje is echt voor gevorderden. Er kan namelijk diep en hard gepenetreerd worden. Begin liever liggend op de zij zodat pegging geleidelijk en soepel kan gaan en de strap on naar binnen kan glijden. Good luck and have fun!

Stel je VrijVraag aan Marjolein!

Meer VrijVragen:

Hoe weet ik of BDSM iets voor mij en mijn partner is?

Ik wil anale sex proberen, hoe pak ik dat aan?

Waarom is squirten makkelijker met een partner dan alleen?

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy