Word je binnenkort gedumpt? Check de signalen

door Lotte

Er zijn weinig dingen zo hartbrekend als out of the blue aan de kant gezet worden. Om je een beetje shock te besparen, zetten we de signalen dat je binnenkort wordt gedumpt onder elkaar.

Als je dan toch wordt gedumpt, kun je je er maar beter op voor bereiden, het roer proberen om te draaien of je vriend sneller af zijn. Want wees eerlijk: je bent liever de dumper dan de gedumpte. Aan jou de keuze…

1. Hij maakt geen plannen meer met je

Eerder zag je elkaar een paar keer per week of elke dag (als je samenwoont). Maar de laatste tijd is je liefde afstandelijk. Het begint met het afhaken van de lange termijn plannen. Dat tripje dat jullie over twee maanden zouden maken? “Nee, laten we even afwachten”. En al gauw heeft hij elke dag ook héél druk met van alles. Bijna elke avond heeft hij wel een ander excuus om je niet te hoeven zien. Dit betekent dat hij óf de breakup nog uit wil stellen óf zijn moed nog bij elkaar aan het rapen is om voor Het Gesprek.

2. Hij kijkt steeds meer om zich heen…

… Naar andere leuke vrouwen. Je merkt het als jullie samen door de stad lopen of tijdens een avondje kroeg. Terwijl hij vroeger altijd veel aandacht had voor jou en jullie gezelschap, kijkt hij nu opvallend vaak om zich heen en gluurt naar andere vrouwen als hij denkt dat jij het niet ziet.

3. Opeens is zijn telefoon verboden terrein

Als hij jullie relatie niet meer ziet zitten, is de kans groot dat hij alvast een beetje aan het rondkijken is. Dit doet hij niet alleen om te checken of hij nog goed in de markt ligt, maar ook om te kijken of de gevoelens voor jou over zijn.

4. Hij praat niet meer open met je

Hij praat wel, maar hij práát niet. De nieuwe ontwikkelingen in zijn baan, ruzies met vrienden en andere belangrijke dingen in zijn leven bespreekt hij niet langer met je. Je ontdekt het vaak als hij aan de telefoon praat met een vriend of van anderen.

5. Jullie hebben geen sex meer

Elke keer als jij wat wil proberen, is hij te moe, heeft hij geen tijd of een ander smoesje. Sexen met je vriendin terwijl je het met haar uit wil maken, voelt gewoon niet goed. Hij worstelt nog met zijn eigen gevoelens en moet de moed vinden om met jou er over te hebben.

6. Hij wil vaak alleen zijn

Het is gezond in een relatie om soms alleen te zijn. Elkaar ruimte geven is belangrijk. Voor sommige mensen meer dan de ander. Het kan ook een teken zijn dat hij wil ’testen’ hoe het voelt om zonder jou te zijn. Dus geef hem die ruimte, maar be aware.

7. Jullie hebben geen plezier meer

Vroeger hadden jullie inside jokes en kietelgevechten, maar tegenwoordig krijg je bar weinig interactie uit hem.

Dat zijn ze meiden! Maar wacht voordat je je lieve vriendje dumpt die in werkelijkheid een paar slechte weken heeft. Blijf altijd praten met elkaar.

 

Meer over relatie en breakups:

– Sex met je ex: de do’s en don’ts

– Vier redenen waarom ruzie maken goed is

Het geheim van een lang en gelukkig seksleven

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy