Hoe weet je zeker dat je op vrouwen valt als je nog nooit met een man bent geweest?

door Luna

Na het ontmoeten van die ene chick kan je er eigenlijk niet meer onderuit, je valt op vrouwen. Vervolgens popt de welbekende geaardheidscrisis op. Hoe weet je nou zeker dat je op vrouwen valt als je nog nooit met een man (naar bed) bent geweest? HALT! In deze blog stel ik jou gerust, dus neem een kopje thee en lees vooral nog even door.

Verschillende scenario's

Om dit blog voor alle vrouwen met een twijfel over haar geaardheid zo herkenbaar mogelijk te maken zal ik verschillende scenario's schetsen. En je vertellen waarom er geen reden is tot paniek.

Je bent nieuwsgierig

Het kan zijn dat je twijfelt aan of je wel écht verliefd bent. Misschien ken je een vrouw die je heel interessant vindt, of vind je vrouwen in het algemeen wel heel interessant. Deze gevoelens mag je onderzoeken. Waarom heb je eerst een man nodig om deze nieuwsgierigheid serieus te nemen?

Geïnteresseerd zijn in vrouwen, seks met vrouwen, verliefd zijn op vrouwen- het is geen misdaad. Net als dat geïnteresseerd zijn in mannen, seks met mannen en verliefd zijn op mannen geen misdaad is. Daarnaast hoef je er niet meteen een label op te plakken wanneer je gevoelens voor een vrouw hebt. Het enige wat belangrijk is, is wat je nú voelt. En als je nu nieuwsgierig bent naar vrouwen, ben je nu nieuwsgierig naar vrouwen. Als het goed voelt in het moment heb je het vergelijk met een man helemaal niet nodig.

vrouwen

Help! Het sprookje klopt niet

Het kan ook zijn dat je nog nooit echt verliefd bent geweest. Nu krijg je ineens kriebels in je buik. Dit is een nieuw gevoel. Word je nou écht verliefd? Op een vrouw?

Je hebt je hele leven gedacht dat je jouw prins op het witte paard nog niet had ontmoet- sterker nog, je zit nog steeds te wachten. Het is moeilijk om dit nieuwe gevoel toe te laten na je hele leven lang gewacht te hebben op iets anders. Misschien geloof je nog niet helemaal dat je gevoelens zou kunnen hebben voor vrouwen en moet je wennen aan dat idee. Maar wat het ook betekent, je mag genieten van deze nieuwe kriebels. Laat het niet aan je voorbij gaan. Je ontdekt vanzelf of/wanneer het tijd wordt om jouw sprookje te herschrijven en de prins te vervangen voor de prinses.

vrouwen

Je voelt geen behoefte aan seks met een man

Dingen tegen je zin in doen is nooit leuk, en in dit geval, waarom zou je? Je hoeft geen seks te hebben gehad met een man om te voelen waar je wel en geen behoefte aan hebt.

Heb jij geen behoefte aan seks met een man maar wel met een vrouw? Dan is dat waarschijnlijk je bewijs dat je op vrouwen valt. Maar het kan ook zijn dat je helemaal geen seks verlangt. Dan is het misschien niet de vraag wat je geaardheid is maar of je misschien aseksueel bent. Dan kun je nog wel romantische gevoelens hebben. Andersom kan ook, dan ben je aromantisch.

vrouwen

Je wil geen label

Dat je verliefd bent geworden op een vrouw is nog geen garantie dat je nóóit verliefd zal worden op een man. Misschien levert het label ‘lesbisch’ jou wel zoveel stress op dat je gaat twijfelen aan of je dan überhaupt wel écht op vrouwen valt.

Dit omschreven scenario is voor mij soms het geval. Ik heb wel eens seks gehad met een man, maar ik heb nooit een relatie gehad met een man. Voor mij voelt hierdoor als of ik niet de conclusie kan trekken dat ik lesbisch ben. Want ondanks dat ik nú verliefd ben op een vrouw- en van mezelf weet dat ik me aangetrokken voel tot vrouwen- wil ik dus nog steeds niet in een hokje.

Als mensen aan mij vragen hoe ik weet dat ik op vrouwen val terwijl ik niet dezelfde ervaringen heb met een man dan antwoord ik- dat ik alleen kan weten wat ik op dit moment voel. Ik voel dat ik verliefd ben op een vrouw, ik val dus op vrouwen. Simple as that. Of ik ooit dezelfde gevoelens zal hebben voor een man, dat weet ik niet. Moet ik dat per se weten? Nee.

Hoe jij jezelf identificeert, mag je zelf weten. Je hoeft jezelf niet lesbisch te noemen als je dat (nog) niet wil. Probeer in het moment te leven. En vergeet niet te genieten “knipoog”.

vrouwen

Vind jij dat je eerst met een man moet gaan om zeker te weten dat je (ook) op vrouwen valt?

Meer queer content:

Nieuwsgierig naar seks met een vrouw

De leukste dating apps voor als je op vrouwen valt

Must-read LHBT-boeken

Beeld: Giphy, AtelierLuSt.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy