Seks op de eerste date: yay or nay?

door Yentl

Je kent het wel, na het uitwisselen van paar flirty chatgesprekken en spontane (sexy) selfies is het dan eindelijk zover: de eerste date. De spanning is al aardig opgelopen en de sparks vliegen in rap tempo in het rond. Ondanks dat je onwijs nieuwsgierig bent naar de bedprestaties van je date wil je ook dat er een tweede date volgt. Is seks op de eerste date dan een goed idee of juist niet? Wij gingen voor je op onderzoek uit.

Eerste date seks: oké of niet?

Seks is één van de mooiste dingen in het leven. Het is een belangrijk onderdeel van een fijne en gezonde relatie. Dit komt mooi uit wanneer je hiernaar op zoek bent. Het kan ook prima zijn dat jij happy single bent en ongebonden seks precies is wat jij op dit moment nodig hebt. Het is goed om te weten dat hierin geen goed of fout is. Iedereen bepaalt zelf op welke manier hij/zij hier het meest van geniet. Wanneer je echter op zoek bent naar een serieuze, en hopelijk, langdurige relatie dan kan deze vraag nog wel eens zwaar boven je hoofd hangen. Is je date serieus geworden en is het helemaal aan? Lees dan hier hoe je ervoor kan zorgen dat het standhoudt. Laten we beginnen met het ontkrachten van wat gedachtes over seks op de eerste date.

Ik ben (te) makkelijk wanneer ik seks heb op de eerste date

Deze gedachte schiet vaak als eerst door ons heen wanneer we ons afvragen of de eerste date op een hitsige bedoeling zal uitlopen. We vergeten hierin vaak dat het helemaal geen vast gegeven is dat je date dit ook vindt. Sterker nog, de kans is groot dat ook je date met deze gedachte is getreiterd. Geniet en bekijk de situatie zoals hij op het moment is. Seks hoort bij het ontdekken of jullie een goede match zijn. Everybody loves seks! De setting van de date speelt uiteraard ook een rol. Wil jij seks op de eerste date liever vermijden? Kies dan voor een date op neutraal terrein. Want zeg nou eerlijk, het is een stuk lastiger om na heen en weer geflirt in een cozy setting van elkaar af te blijven. Leuke date ideetjes vind je hier.

De spanning is foetsie na seks op de eerste date

Iets wat we onszelf voorhouden wanneer we dus wel direct de lakens hebben gedeeld zonder enig resultaat. Vaak schuiven we dit hier op af. We beloven onszelf om de volgende keer langer te wachten. We verzinnen regels als ´na minimaal 5 dates is seks geoorloofd´. Onnodig, want ook na seks op de vijfde date bestaat de mogelijkheid dat je date met de noorderzon vertrokken is. Seks is geen wedstrijdje. Het is geen trofee voor het langer uitzitten dan de eerste dates. Het is toch veel belangrijker dat dates leuk en spannend zijn, omdat de vibe zo goed is?

Lang verhaal kort

Gooi je zorgen overboord. Onderdruk je verlangens niet. Seks op de eerste date is niet per definitie slecht. Het zegt niet dat je (te) makkelijk bent en het zegt ook niets over de toekomst die er met de persoon in kwestie voor je is weggelegd. Seks is belangrijk, maar wanneer het op relatiemateriaal aankomt, is het belangrijker dat er een goede connectie is. Wanneer de connectie en de vibe goed is maakt het niet uit of jullie op de eerste, tweede of de zesde date elkaar de kleding van het lijf hebben getrokken.

Was jouw stomende eerste date het begin van een langdurige relatie? Let us know!

Extra date inspiratie nodig? Lees ook:

10 Afknappers op een eerste date

Dé tip voor een succesvolle eerste date

5 Manieren om een slechte date te ditchen

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy